REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi mėgstame švarius ir tvarkingus namus, tačiau nemėgstame daug laiko praleisti tvarkydamiesi. Nepaisant to, kai kurie namų daiktai turėtų būti plaunami dažniau nei kiti. „Bright side“ sudarė sąrašą daiktų, kuriuos turėtume valyti kasdien.

Visi mėgstame švarius ir tvarkingus namus, tačiau nemėgstame daug laiko praleisti tvarkydamiesi. Nepaisant to, kai kurie namų daiktai turėtų būti plaunami dažniau nei kiti. „Bright side“ sudarė sąrašą daiktų, kuriuos turėtume valyti kasdien.

REKLAMA

Virtuvės rankšluosčiai

Naujausi tyrimai parodė, kad virtuvės rankšluosčiai yra labiausiai užteršta vieta virtuvėje. Tą patį galima sakyti apie mažus rankšluosčius jūsų vonioje. Kadangi naudojate juos daugiau nei vieną kartą per dieną, jie labai greitai purvinasi. Štai kodėl jūsų virtuvės ir vonios rankšluosčiai turėtų būti keičiami kas porą dienų ar net kiekvieną dieną.

Raktai

Raktai turi daugiau bakterijų nei lifto mygtukai. Paprastai mes niekada nevalome savo raktų ir visada juos liečiame nešvariomis rankomis. Esame linkę juos laikyti nešvariose kišenėse ir dažnai numetame ant žemės. Dėl to į namus mes atsinešame neįtikėtiną kiekį infekcinių bakterijų. Štai kodėl labai svarbu juos valyti antibakterinėmis servetėlėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Vonios plytelės

Norėdami supaprastinti nešvarių vonios plytelių valymo tvarką, dušo sieneles nušluostykite po kiekvienų maudynių. Jei vonios kambarys bus sausas išvengsite bakterijų ir pelėsių.

REKLAMA

Virtuvės kempinėlės

Jūsų kempinė gali būti nešvariausias dalykas virtuvėje. Mes naudojame ją plauti indus, puodus, pjaustymo lenteles ir valome išsiliejusias skysčius ar trupinius. Geriausias būdas dezinfekuoti kempinę – pakaitinti mikrobangų krosnelėje.

Gerai išplaukite ir drėgną kempinę įdėkite į mikrobangų krosnelę vienai ar dviem minutėms, nedidelėje temperatūroje. Atidžiai stebėkite procesą: nedelsdami išjunkite mikrobangų krosnelę, jei matote dūmus.

Atminkite: kempinės, turinčios metalinius šveitimo įklotus, niekada neturėtų būti dezinfekuojamos šiuo metodu.

REKLAMA
REKLAMA

Kriauklės

Galite pamanyti, kad nusiplovę rankas ar išplovę indus jūsų kriauklė taip pat bus švari. Bet jūs klystate. Tiesą sakant, yra daugybė mikrobų ir bakterijų, kurios prilimpa prie kriauklės kraštų.

Nešvarūs indai vandenyje

Nešvarių indų palikimas kriauklėje iki kito ryto yra blogas įprotis, dėl kurio indų plovimas tampa dar sudėtingesnis. Jei naudojate indaplovę, prieš tai neskalaukite indų. Ir dar vienas patarimas: visada geriausia indus plauti iškart po kiekvieno valgio.

Kavos virimo aparatas

Jūsų kavos virimo aparatas yra bakterijų ir pelėsių židinys, todėl jį reikia valyti kasdien. Tam jums kavos virimo aparatą reikės išardyti. Tai padės greitai ir lengvai pašalinti kavos likučius, tirščius ir kitus nešvarumus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pjaustymo lenta

Jei naudojate medines menteles ir pjaustymo lentas, pamirkykite jas acto ir vandens mišinyje (1: 1) keletą minučių kiekvieną kartą, kai baigsite gaminti. Šis triukas padės nužudyti bakterijas nuo jų paviršių.

Be to, bet kurią pjaustymo lentą reikia reguliariai valyti ir dezinfekuoti. Naudokite 1 arbatinio šaukštelio sodos ir pusės litro karšto vandens mišinį. Tepkite šį tirpalą ant pjaustymo lentos paviršiaus. Palikite 5-10 minučių, tada nuplaukite po tekančiu vandeniu.

Makiažo šepetėliai ir kempinėlės

Jei ilgą laiką naudosite tą patį makiažo šepetėlį, jame gali būti bjaurių bakterijų ir mikrobų, kurie lengvai patenka ant jūsų veido. Štai kodėl taip svarbu kiekvieną kartą valyti makiažo priemones šiltu muiluotu vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų