REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ naują Eurolygos sezoną pradėjo dvejomis pergalėmis ir trimis pralaimėjimais. Iš pagrindų atsinaujinę Lietuvos čempionai jau spėjo nugalėti geriausias Ispanijos ir Prancūzijos komandas, bet, kaip pripažįsta ir pats Šarūnas Jasikevičius, iki norimo žaidimo dar toli.

Kauno „Žalgiris“ naują Eurolygos sezoną pradėjo dvejomis pergalėmis ir trimis pralaimėjimais. Iš pagrindų atsinaujinę Lietuvos čempionai jau spėjo nugalėti geriausias Ispanijos ir Prancūzijos komandas, bet, kaip pripažįsta ir pats Šarūnas Jasikevičius, iki norimo žaidimo dar toli.

REKLAMA

Penktųjų sezono rungtynių metu „Žalgiris“ stebuklingai išplėšė pratęsimą, bet vėliau sužaidė siaubingas penkias minutes ir 70:82 netikėtai krito prieš Sankt-Peterburgo „Zenit“.

Po skaudaus Rusijos klubo smūgio „Žalgirio“ generolas Š. Jasikevičius, bendraudamas su žurnalistais, buvo kaip reikiant įpykęs ir sunerimęs. Treneris pripažino, kad šioje komandoje nėra žodžio „lyderystė“, o dažnai žaidėjams siunčiama informacija yra blokuojama.

Tiesioginės tv3.lt transliacijos metu komentatorius Rytis Vyšniauskas ir TV3 sporto žinių vedėjas Vilius Stalgaitis aptarė įsibėgėjusį sezoną, ieškojo atsakymų į klausimus dėl komandos lyderių ir įvardijo geriausius bei blogiausius komandos naujokus.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei Šaras pamini lyderystę sezono pradžioje, tai jis dažnai pamini komandos senbūvius. Nors treneris niekada nemini pavardžių, bet manau, kad didžiąja dalimi šiuo atveju kreipiamas dėmesys buvo ir į Edgarą Ulanovą“, – sakė V. Stalgaitis.

REKLAMA

„Taip pat Marių Grigonį, Artūrą Milaknį“, – pridūrė R. Vyšniauskas.

Po penkerių „Žalgirio“ rungtynių tampa akivaizdu, kad komanda susiduria su problemomis sklandžiai organizuojant puolimą. Iniciatyvos kartais imasi Thomasas Walkupas, bet kol kas pasigendama stabilesnio Luko Lekavičiaus ir Alexo Perezo žaidimo.

„Lukas, mano akimis, ne starto penketo žaidėjas. Jis puikus tada, kai komanda jau įsibėgėja. Visada atrodo, kad L. Lekavičius yra naudingesnis kai kyla nuo suolo. Įtakos turi ir jo dveji metai Atėnuose, kai jis turėjo konkretų, bet epizodinį vaidmenį. Dabar Kaune jo funkcijos žymiai svarbesnės, prie to reikia priprasti“, – dėstė R. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Prieš sezoną kalbėjome apie įžaidėjo poziciją, kuri atrodo labai silpnai. Pirmu įžaidėju pirktas Alexas Perezas, kuris akivaizdžiai kol kas neveikia. Galime spėlioti, ar jis dar ilgai išliks komandoje. Bet „Žalgiris“ turi kantrybę ir laukia. Aišku, kad jis dabar po klaustuku. Jei negalime sustyguoti komandos taip, kad ji veiktų gerai puolime, tai ir negalime tikėtis žudiko instinkto visoje komandoje“, – sakė V. Stalgaitis.

Tiesa, slogesnę nuotaiką kalbant apie žalgiriečių žaidimą suformuoja dvi pastarosios rungtynės Kaune: prieš Vilerbano ASVEL ir jau minėtą „Zenit“ klubą. Be dviejų įvardytų sunkesnių dvikovų sezono startas atrodo daug žadantis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kita vertus, tikrai nėra viskas blogai. Bet kaip ir Šaras sakė, pralaimėjimai čia nėra skaudžiausia. Svarbiausia mentalitetas. Bendrai vaizdas nėra prastas, išskyrus paskutines dvejas rungtynes. Prieš ASVEL neypatingai žaisdami žalgiriečiai laimėjo ir jiems to žaidimo užteko, prieš rusus nebeužteko. Žinoma, reiktų, kad ta sistema veiktų geriau“, – sakė R. Vyšniauskas.

Po pralaimėjimo prieš „Zenit“ žalgiriečių rūbinėje bendrauti su žurnalistais liko vos keli krepšininkai. Didžioji dalis komandos jau buvo išėjusi. Apie lyderio nebuvimą rūbinėje kalbėjo ir pats Š. Jasikevičius.

„Tikrieji žalgiriečiai: Paulius Jankūnas, Artūras Milaknis ir Edgaras Ulanovas, tikiu, kad tą tikrą dvasią palaiko. Vis tik, mes tikrai nežinome, kaip atrodo ta tikroji rūbinė. Manau, ši triujlė visuomet atsakys į klausimus ir nevynios į vatą. Šitas trejetukas turi prisiimti atsakomybę“, – sakė V. Stalgaitis.

REKLAMA

Abu diskusijoje dalyvavę krepšinio žinovai sutarė, kad geriausią įspūdį iš visų „Žalgirio“ naujokų palieka Zachas LeDay, gerai atrodo ir Nigelis Hayesas, bet kol kas žymiai daugiau tikimasi iš Jocko Landale‘o.

„Man asmeniškai J. Landale‘as nepalieka gero įspūdžio. Labai daug iš jo tikėjausi, kai mačiau NBA Vasaros lygą ir pasaulio čempionatą. Kol kas akivaizdu, kad jis sistemos pilnai dar neperpranta. Zachas LeDay ir Nigelis Hayesas kol kas palieka geriausią įspūdį, saugiausią“, – kalbėjo V. Stalgaitis.

„Šitas žaidėjas (J. Landale‘as) turi potencialą, bet tas šuolis iš Europos taurės į Eurolygą daug kam nebūna paprastas. Ateitų į ASVEL komandą, jis ją sustiprintų. „Žalgiryje“ kitaip, tu turi daug ir svarbių užduočių, iš tavęs daug tikisi. Norėčiau galvoti, kad jis anksčiau ar vėliau persilauš. Turi jis labai gerų savybių, dėl kurių atsidūrė Kaune“, – pridūrė R. Vyšniauskas.

Pilną pokalbį rasite teksto viršuje (nuo 00:00 iki 20:25 min.).

„Žalgirio“ dabar laukia Stambulo „Fenerbahče“ iššūkis išvykoje, vėliau žalgiriečiai stos į kovą prieš kol kas nė karto nepralaimėjusią „Barcelona“ komanda Kaune.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų