REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sunkiai įsivažiavęs, Kauno „Žalgiris“ iškovojo dar vieną įtikinamą pergalę. Žalgiriečiai (4/0) namuose 96:69 (22:27, 26:18, 25:10, 23:14) sutriuškino Panevėžio „Lietkabelį“ (1/2), kuriems tai buvo piramsis pralaimėijmas LKL čempionate.

Sunkiai įsivažiavęs, Kauno „Žalgiris“ iškovojo dar vieną įtikinamą pergalę. Žalgiriečiai (4/0) namuose 96:69 (22:27, 26:18, 25:10, 23:14) sutriuškino Panevėžio „Lietkabelį“ (1/2), kuriems tai buvo piramsis pralaimėijmas LKL čempionate.

REKLAMA

Po rungtynių „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi antrąja rungtynių puse, kalbėjo apie „Žalgirio“ sistemos auklėtinius bei pasakė savo nuomonę apie Pirėjo „Olympiacos“ sprendimą po pirmųjų rungtynių atleisti Davidą Blattą.

„Labai patenkintas antra puse, bet esu labai nepatenkintas pirma puse. Po pralaimėjimo išėjėjome nesusikaupę, atrodė, kad nebuvo užsivedimo. Galbūt labai daug emocinių jėgų pareikalavo rungtynės penktadienį, bet tai yra pasiaiškinimai. Šiandien buvo dviejų skirtingų pusių rungtynės. Antroje pusėje energija ir atsidavimas gynyboje buvo visai kitokie, o kai dar taip pavyksta pataikyti – rezultatas į mūsų pusę. Turime pasimokyti iš to pirmojo išėjimo“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

– Matėme, kad labai ilgai užtrukote per ilgą pertrauką. Dėl ko turėjote priekaištų?

– Priekaištai buvo dėl gynybos. 45 taškai pirmoje pusėje po pralaimėjimo – neatleistinas dalykas. Kažkiek sprendėme savo problemas, bet tikrai nesupratau, kodėl taip įvyko. Nesustabdėme daug kur kamuolio, strigo komandinė gynyba, Panevėžys pradėjo su geresne energija, bet tai yra logiška, nes LKL rungtyniausime ne taip pailsėję, kaip varžovai. Visgi tai daugiau skamba kaip pasiaiškinimai.

REKLAMA
REKLAMA

– Šį kartą LeDay atliko ir 6 rez. perdavimus. Kiek tai jus stebina?

– Per pertrauką pamačiau, kad turi perdavimų, bet nelabai į tai kreipiau dėmesį. Čia gal taip gavosi, nes nemanau, kad jis yra didžiulis žaidimo kūrėjas.

REKLAMA

– Jūsų sistemos žaidėjas M.Sajus atrodė šiandien neblogai. Kaip jums pasirodė?

– Neblogai, jeigu jis įmeta 17 taškų – super. Jis tikrai neblogai besiginantis žaidėjas, mes kažkiek turime jam tokią viziją. Aišku, kiekviename jaunam žaidėjui turime viziją, o vėliau kažkurie dalykai pasiteisina, kažkurie ne. Kai kurie neturi patys kantrybės ir išeina žaisti, bet tai yra logiška. Tai yra mūsų vaikai, už juos malonu, net jeigu ir pridaro jie mums problemų. Tas pats T.Dimša žaidžia solidesnį krepšinį ir eina į priekį, tai pat Valinskas sužaidė solidžias rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar tokios rungtynės gali pridėti A.Perezui pasitikėjimo?

– Čia reikia jo klausti, bet kiekvieną sykį, kai žmogus sužaidžia tokias rungtynes turi kažkiek pridėti pasitikėjimo. Jis jau kelintą kartą susitvarko su savo tiesioginių varžovu, reikia išnaudoti visas rungtynes ir jos tikrai jam buvo geros.

– Atleido D.Blattą po vienų Eurolygos rungtynių. Ką manote?

– Tai tampa mada. Aš negaliu lįsti į kitų daržą, nes nežinau, kas ten yra, bet trenerių atleidimas tampa mada ir nieko čia nepadarysi. Tai yra lengviausias dalykas, bet pabrėžiu, kad mes galbūt kažko nežinome ir tai yra vidiniai dalykai. Dažniausiai tas kantrybės neturėjimas nepriveda prie geresnių rezultatų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų