• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiauliuose jau kurį laiką netilę ginčai ir skundai dėl to, kur miesto savivaldybė turėtų apgyvendinti laikinos nakvynės ieškančius asmenis, panašu, pagaliau nurims. Šią savaitę miesto savivaldybės taryba turėtų priimti sprendimą nakvynės namus atidaryti šalia vienos miesto mokyklų. Ir nors vietinė bendruomenė baiminasi naujų kaimynų, savivaldybė teigia radusi visus tenkinantį sprendimą.

Šiauliuose jau kurį laiką netilę ginčai ir skundai dėl to, kur miesto savivaldybė turėtų apgyvendinti laikinos nakvynės ieškančius asmenis, panašu, pagaliau nurims. Šią savaitę miesto savivaldybės taryba turėtų priimti sprendimą nakvynės namus atidaryti šalia vienos miesto mokyklų. Ir nors vietinė bendruomenė baiminasi naujų kaimynų, savivaldybė teigia radusi visus tenkinantį sprendimą.

REKLAMA

Į portalą tv3.lt kreipėsi šiaulietė Nerija, kuri piktinasi, kad Šiaulių miesto savivaldybės Taryba liepos 4 dieną spręs, ar prie vienos Šiaulių mokyklos atidaryti nakvynės namus pastate, esančiame Tiesos g. 3.

Baiminasi dėl naujų kaimynų

Nakvynės namai bus įkurti šalia „Rasos“ progimnazijos. Miesto valdžia, daug deklaruodama apie saugią kaimynystę, pamiršo mokinių saugumą. Konfliktai tarp šių dviejų įstaigų narių neišvengiami. Apie neigiamą įtaką mokiniams neverta net kalbėti, ji didžiulė. Mokinių tėvai, išgirdę apie tokią naujieną, nuspręs vaikus leisti į kitas mokyklas. Mokykla bus pasmerkta uždarymui. Tankiai apgyvendintas Lieporių mikrorajonas liks be švietimo įstaigos, užtat su stipria civilizuotai nesielgiančių žmonių koncentracija“, – laiške portalui tv3.lt rašė Nerija.

REKLAMA
REKLAMA

Dar praėjusių metų gegužę savivaldybės taryba priėmė sprendimą Tiesos g. 3 esantį pastatą, kuris priklauso savivaldybei, iki 2019 m. gruodžio 31 dienos leisti naudoti Šiaulių miesto savivaldybės globos namų veiklai vykdyti.

REKLAMA

Šiuo metu pastate laikinai įsikūręs Šiaulių miesto savivaldybės dienos socialinės globos centras „Goda“, nes nuolatinis įstaigos pastatas remontuojamas, planuojama, iki liepos.

Rado sprendimą

Šiaulių miesto savivaldybė patalpų Socialinių paslaugų centro Nakvynės namų padaliniui ieškojo dar nuo praėjusio lapkričio, tačiau šią savaitę savivaldybės taryba, panašu, priims galutinį sprendimą.

Savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis pažymi, kad sprendimą priims ne administracija, o taryba, nes „diskusija dėl šių nakvynės namų pasidarė nebekonstruktyvi“.

REKLAMA
REKLAMA

„Bendruomenė nakvynės namų gyventojus pradėjo vadinti narkomanais, alkoholikais. Bet jie yra mūsų Šiaulių bendruomenės gyventojai. Politikai, matydami šią nebekonstruktyvią diskusiją, pasiūlė mums (administracijai – aut. past.) parengti projektą ir politikai pasisakys“, – tv3.lt sakė A. Bartulis.

Administracijos direktoriaus teigimu, administracija daug bendravo su „Rasos“ progimnazijos bei Tiesos gatvės bendruomenėmis ir priėmė vieningą sprendimą – į nakvynės namus priimti ne vienos dienos, o pusmečio gyventojus.

„Yra pusmetiniai, kurie turi teisę, kol išsispręs reikalus, susirasti butą pusei metu, ir tie, kurie yra vienos nakties nakvynės gyventojai. Bendruomenės pasakė, kad, jeigu čia būtų tie pusmetiniai, kurie išsprendžia savo reikalus, o tai susiję su nepalankiais likimais, daugeliu priežasčių, tai šitą mūsų nakvynės namų gyventojų dalį jie priima. Bendruomenės supranta, kad bent kuris iš mūsų gali patekti į tokią situaciją“, – pastebėjo A. Bartulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Todėl savivaldybės administracija pastate, esančiame Tiesos g. 3, apgyvendins asmenis pusmečiui, o asmenims, ieškantiems nakvynės nakčiai, toliau tęs pastato paieškas.

„Politikai sutiko, kad geriau išspręsti vieną klausimą dalimis, o tada šita diskusija baigtųsi. O toliau šią savaitę turime ieškoti ir vertinti pastatus, kurie būtų tinkami vienos nakties nakvynės gyventojams“, – pridūrė administracijos direktorius.

Jis teigia matantis požymių, kad savivaldybės taryba turėtų pritarti tokiam sprendimui liepos 4 dieną vyksiančiame tarybos posėdyje.

„Tai yra tas pats miestas, to paties miesto gyventojai, jie turi teisę į orų gyvenimą mieste, net ir netekę būsto. Tai, manau, jei tarybos nariai pritartų, tai būtų išspręsta problema“, – vylėsi A. Bartulis.

REKLAMA

Šiuo metu Šiauliuose apgyvendinimo pusmečiui ieško 100 asmenų, o nakčiai – 40.

Kilo skandalas

Birželio pradžioje žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad savivaldybės administracija nakvynės namus planuoja atidaryti Dubijos g. 1A esančiame pastate.

Tai sukėlė vietinių gyventojų pasipiktinimą, tačiau savivaldybės vadovybė aiškino, kad žiniasklaida paskubėjo platinti informaciją, mat galutinis sprendimas nebuvo rastas.

TURI NUOTRAUKŲ AR VIDEO MEDŽIAGOS ŠIA TEMA?
Atsiųsk mums!
SIŲSTI

Dėkojame! Medžiaga sėkmingai išsiųsta redaktoriui.

Peržiūrėjus, ji bus patalpinta į straipsnį.

SIŲSTI
arba
PRIDĖTI
Klaida: nuotrauka, kurią bandote įkelti, užima per daug vietos ... (kažkas panašaus)
Įkelkite savo turimas nuotraukas ar video medžiagą ir nurodykite savo kontaktinius duomenis, kad prireikus galėtume su jumis susisiekti.
PUBLIKUOTI
PUBLIKUOTI

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų