REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau kaip penkias savaites artimieji ir policija bendromis pastangomis ieško mįslingomis aplinkybėmis dingusio 21-erių radviliškiečio Eriko Ibragimovo. Gegužės 18-ąją jis pasiėmė močiutės dviratį ir niekam nieko nesakęs išvyko nežinoma kryptimi.

Daugiau kaip penkias savaites artimieji ir policija bendromis pastangomis ieško mįslingomis aplinkybėmis dingusio 21-erių radviliškiečio Eriko Ibragimovo. Gegužės 18-ąją jis pasiėmė močiutės dviratį ir niekam nieko nesakęs išvyko nežinoma kryptimi.

REKLAMA

Realiausia versija, kad vaikinas galėjo įsiprašyti pas kokį ūkininką, kuris už atliktus darbus jam suteikė ir nakvynę. Sunkiau tikėtina versija, kad vaikinas išvyko į užsienį, nors su savimi ir pasiėmė pasą. Apie šias skaudžias paieškas naujienų portalui tv3.lt papasakojo dingusio jaunuolio mama Kristina Ibragimova.

Turi sveikatos problemų

Erikas pastaruoju metu gyveno kartu su močiute. Būtent susirūpinusios močiutės skambutį gegužės 18-ąją geriausiai prisimena sūnaus šiuo metu ieškanti jo mama Kristina:

„Mano mama paskambino ir pasakė, kad Erikas išvažiavo kažkur su jos dviračiu ir negrįžta. Pridūrė, kad išvyko su prikrauta kuprine ant pečių Jis dažnai važinėjosi dviračiu, todėl nuraminau, kad viskas bus gerai. Bet po kurio laiko jo dar nebuvo namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Jam šiek tiek su protu yra blogai, vaikas serga, tad nieko nelaukdami kreipėmės į policijos pareigūnus. Žinojome, kad paskutinį kartą jį matė netoli Šiaulėnų esančio durpyno. Nustebau, ko jis ten važinėjosi, bet nuvykus ten jo jau neberadome. Taip iki šiol jo ir nesurandame.“

REKLAMA

Kristina pasakoja, kad su savimi sūnus praktiškai nieko nepasiėmė – nei telefono, nei pinigų, nei kitų daiktų. Kas galėjo būti prikrautoje kuprinėje, ji teigė net neįsivaizduojanti.

Dingsta antrą kartą

Sūnaus ieškanti mama pripažįsta, kad vaikas taip pradingsta jau antrą kartą. Pirmą sykį jį pavyko surasti patiems.

„Tąkart jį suradome dėl socialinių tinklų. Tada jis pradingo, nes norėjo išvažiuoti į užsienį. Net pardavė visus daiktus, norėjo pakeliauti. Bet nerado pigių bilietų ir pėstute patraukė iš Vilniaus.

Kažkas pamatė „Facebook“ paviešintą Eriko nuotrauką ir pranešė, jog jį pastebėjo ties viena degaline. Paskambinau policijai ir pasakiau, kad toje vietoje pastebėjo Eriką. Bet pareigūnams jo surasti nepavyko. Tada patys nuvažiavome į tą vietą ir netikėtai pastebėjome jį keliaujantį kelkraščiu“, – pasakojo Kristina.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikščiojo su sūnaus nuotrauka

Moteris pasakoja, kad dabar taip pat nelaukia, kol pareigūnai suras jos sūnų, bet ir pati jo aktyviai ieško:

„Lankiau Radviliškio regione esančius ūkininkus. Klausiau, gal mano sūnus prašė pas juos darbo, bet niekas jo nematė. Tada su jo nuotrauka ėjau nuo durų prie durų ir klausiau atsitiktinių žmonių, ar jo nematė.

Paskutinį kartą kažkokios žinios apie sūnų sulaukiau iš internautų. Kažkas teigė, kad birželio 14-ąją matė Eriką Radviliškyje, prie vienos parduotuvės, bet tada jo ten taip ir neradome.“

Sukrėtė senelio mirtis

Kristina pasakoja, kad be tėvo augęs Erikas buvo labai prisirišęs prie savo senelio. Jam mirus vaikas sunkiai išgyveno tėvą atstojusio artimojo netektį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tada jam ir prasidėjo psichologinės problemos. Kai taip nutiko, tai visi draugai nusisuko. Bet jis nepasidarė agresyvus ir nepradėjo daryti kažkokių nusikaltimų. Nieko panašaus.

Jis nei savęs, nei kitų nežaloja. Būdavo, dainuoja pats sau ir tiek. Paauglystėje jis labai gerai mokėsi, buvo pats geriausias vaikas, neturėjau su juo jokių problemų. Iš renginių parnešdavo garbės raštus“, – apie sūnų pasakoja Kristina.

Dar prieš dingdamas Erikas kalbėjo, kad išeis iš močiutės namų, susiras, kur gyventi, turės darbą ir niekam apie tai nepraneš: „Žinodama jo būklę, galvojau, kad tikrai taip nepasielgs. Bet panašu, kad įvykdė savo ketinimus...“

REKLAMA

Moteris pravirksta prisiminusi internete perskaitytus komentarus, kad jos sūnus gali būti pagrobtas ir išvežtas vergauti į užsienį: „Skaitau tokias žinutes ir verkiu. Netikiu, kad jis atsidūrė vergovėje. Tikiu, kad Erikas yra sveikas, gyvas ir kažkur Lietuvoje.

Net pas būrėja buvome. Ji sakė, kad ji grįš greitai. Teigė, kad Erikas susiradęs panelę, jog vaiką su turės, ves ją. Suprantu, kad neverta tikėti būrėja, bet griebėmės visko, kad tik kažką sužinotume.“

Paprašyta perduoti žinutę sūnui, kuris galbūt perskaitys šį straipsnį, moteris nedaugžodžiavo: „Maldauju, kad sūnus grįžtų namo. Daugiau nieko nenoriu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų