REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruzijos prezidentė Salomė Zurabišbvili penktadienį pareiškė, kad vyriausybė ir parlamentas padarė klaidą, sukėlusią protestų bangą šalyje.

Gruzijos prezidentė Salomė Zurabišbvili penktadienį pareiškė, kad vyriausybė ir parlamentas padarė klaidą, sukėlusią protestų bangą šalyje.

REKLAMA

„Politika – reiškia numatyti ir atsižvelgti į galimas rizikas. Vakar ir užvakar šių sąlygų nebuvo laikomasi, todėl mes Tbilisyje sulaukėme visiškai nepagrįsto Tarpparlamentinės stačiatikybės asamblėjos (TSA) sesijos organizavimo, nepriimtino jos formato ir Rusijos deputato mūsų parlamento pirmininko kėdėje. Šie įvykiai įžeidė mūsų visuomenę ir sukėlė visos tautos protestą“, - sakė prezidentė savo specialiame vaizdo kreipimesi.

Ji taip pat kalbėjo apie tuos, kurie destabilizuoja padėtį šalyje.

„Būtina kelti klausimą dėl atsakomybės asmenų, sukėlusių tokią grėsmingą padėtį šalyje“, – sakė ji.

„Šių žmonių tikslas yra aiškus. Jie siekia eskalacijos ir destabilizacijos, kad išjudintų mūsų nepriklausomybės pamatus. Visiems reikia suprasti, kad toks pasipriešinimas yra smūgis kiekvienam mūsų, smūgis valstybei ir suteikia stiprybės tik priešui. Kai kaimyninė valstybė yra okupavusi mūsų teritorijas, visi turi būti ypač atsargūs“, – kalbėjo valstybės vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji paragino visuomenę išsaugoti ramybę ir nepasiduoti jokioms provokacijoms.

„Esu pasiruošusi susitikti su visų politinių jėgų atstovais. Mūsų vienintelė perspektyva – vienybė. Tik taip mes galime atsispirti okupacijai, tik taip pat mes galime pasauliui parodyti Gruzijos orumą, – kalbėjo S. Zurabašvili.

REKLAMA

Tuo tarpu Tbilisyje prie Gruzijos parlamento penktadienį vyksta protesto akcija, per kurią demonstrantai reikalauja šalies vidaus reikalų ministro atsistatydinimo.

Protesto organizatoriai paskelbė keletą reikalavimų vyriausybei, tokių kaip VRM vadovo Georgijaus Gacharijos, davusio nurodymą išvaikyti mitinguotojus, atsistatydinimas.

Jie taip pat pareikalavo ištirti galimą policijos pareigūnų įgaliojimų viršijimą per vakarykštę akciją ir pereiti prie proporcinio atstovavimo rinkimų sistemos.

Prie penktadienio protesto prisijungė ir studentai, kurie pareiškė, kad netoleruos smurto nei iš valdžios, nei iš opozicijos pusės. Kol kas demonstracija vyksta taikiai.

Pasak nepriklausomų ekspertų, šiuo metu Rustavelio prospekte priešais parlamento pastatą yra susirinkę 5–8 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų