REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Misty Daugereaux  (nuotr. facebook.com)

Keletas mamų viename Teksaso baseine suorganizavo žindymo protestą, siekdamos palaikyti moterį, kuri iš ten buvo išvaryta todėl, kad krūtimi maitino savo kūdikį, rašoma edition.cnn.com.

10

Keletas mamų viename Teksaso baseine suorganizavo žindymo protestą, siekdamos palaikyti moterį, kuri iš ten buvo išvaryta todėl, kad krūtimi maitino savo kūdikį, rašoma edition.cnn.com.

REKLAMA

Misty Daugereaux sekmadienį buvo šeimos šeimos vandens pramogų centre „Nessler Park“, Teksas Sityje , kai jos 10 mėnesių kūdikiui prireikė pavalgyti.

Ji sako, kad diskretiškai maitino kūdikį, kai prisistatė gelbėtojas ir vadybininkė ir pasakė, kad tai prieštarauja baseino taisyklėms. „Ji pasakė, jūs turėsite prisidengti arba išeiti.“ – CNN kompanijai KTRK sakė Daugereaux. – „Ji man davė ultimatumą. O aš pasakiau: „Ką gi, parodykite, kur jūsų taisyklėse parašyta, kad turiu prisidengti – tada išeisiu.“

Ji man toliau aiškino, kad taip negalima, kad man reikia prisidengti. Kad tai jų taisyklės. O aš sakiau: „Ką gi, galite eiti pakviesti ką tik norite, bet aš nesiruošiu išeiti vien todėl, kad maitinu savo sūnų.“

REKLAMA
REKLAMA

Buvo iškviesta policija ir Daugereaux, kuri vandens pramogų parke buvo su sūnumi ir sūnėnu, buvo paprašyta išeiti iš baseino. Teksas Sitis yra Teksaso valstijos pietryčiuose, JAV.

REKLAMA

„Išėjau besijausdama sugniuždytam nes man nepavyko... už save atstovėti.“ – sakė ji. Teksas Sičio policijos departamentas savo feisbuko puslapyje paskelbė į įvykio vietą atvykusios pareigūnės turėtos vaizdo kameros įrašą,

Teksaso įstatymuose rašoma, kad „motina turi teise žindyti kūdikį visose vietose, kuriose ji gali būti.“ Pirmadienį išleistame pranešime miesto pareigūnai pažadėjo peržiūrėti taisykles ir procedūras.

„Mes, Teksas Sičio miesto taryba, šiuo metu svarstome žindymo problemas, iškilusias po „Nessler“ baseine įvykusio incidento, ir tai, kaip mūsų darbuotojai sprendė situaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Atsiprašome Misty Daugereaux, kadangi akivaizdu, kad ji buvo įžeista dėl mūsų pareigūnų elgesio. Miesto taisyklės ir procedūros bus peržiūrėtos ir pataisytos pagal poreikius. Bet kokie mūsų darbuotojų veiksmų trūkumai bus šalinami organizuojant papildomus apmokymus.“ – rašoma pranešime.

Maždaug pustuzinis moterų su mažais vaikais pirmadienį dalyvavo proteste, kuriuo buvo siekiama išreikšti savo teisę žindyti kūdikį bet kurioje vietoje. Daugereaux KTRK sakė, kad daugelis čia dalyvavusių mamų buvo iš Galvestono apylinkės žindymo pagalbos grupės.

Ji taip pat sakė, kad ir toliau savo kūdikį, kai jis išalks, žindys viešose vietose.

Panašus incidentas praėjusių metų liepą įvyko Moroje, Minesotos valstijoje, JAV, kur dviejų moterų buvo paprašyta išeiti iš viešo baseino, nes jos žindė kūdikius. Po kelių dienų daugiau nei pustuzinis mamų baseine suorganizavo žindymo protestą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų