• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
59
Rungtynių akimirkos (Irmantas Gelūnas/Fotobankas)

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė nuo 41-osios minutės liko mažumoje, bet pademonstravo charakterį ir sugebėjo išplėšti pirmąjį tašką „Euro 2020“ atrankoje. Galiausiai mačą lietuviai baigė devyniese.

59

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė nuo 41-osios minutės liko mažumoje, bet pademonstravo charakterį ir sugebėjo išplėšti pirmąjį tašką „Euro 2020“ atrankoje. Galiausiai mačą lietuviai baigė devyniese.

REKLAMA

B grupės rungtynėse namie Valdo Urbono auklėtiniai 1:1 (0:1) sužaidė su Liuksemburgu, kuriam kovo mėnesį išvykoje nusileido 1:2.

Nepaisant iškovoto taško, Lietuva lieka paskutinėje B grupės vietoje. Liuksemburgas su 4 taškais žengia antras.

Kitas rungtynes Lietuva žais jau birželio 10 d. Belgrade su Serbija, kuri penktadienį net 0:5 nusileido Ukrainai ir taip pat turi tašką po dviejų sužaistų rungtynių.

Lietuvos žaidėjai šiose rungtynėse prieš save išvydo net 8 geltonas korteles, kai varžovai tik tris. Lietuva atliko daugiau smūgiu į vartų plotą (5 prieš 4), daugiau kėlė ir kampinių (13 prieš 2), bet mažiau laiko kontroliavo kamuolį (44 proc. prieš 56 proc.).

REKLAMA
REKLAMA

Mačas Vilniuje, stebint apie 3 tūkst. žiūrovų, lietuviams prasidėjo sėkmingai. Kaip ir žadėjo V.Urbonas, mūsiškiai buvo aktyvūs ir siekė įvarčio. Ne tik siekė, bet ir turėjo kelias geras progas, kur Liuksemburgą gelbėjo tik sėkmingai žaidęs vartininkas.

REKLAMA

Vis tik gynyboje netrūko bėdų, o didžiausias problemas kėlė 23-ejų Gersonas Rodriguesas. Beveik kiekvienas puolėjo prisilietimas prie kamuolio virsdavo pavojinga proga ir galiausia krito įvartis.

21-ąją minutę jis priėmė kamuolį prie pat baudos aikštelės vidurio ir apžaidęs Lietuvos gynėją nuginklavo Džiugą Bartkų.

Tai nebuvo visos bėdos – nors po praleisto įvarčio Lietuva turėjo dar keletą neblogų progą, viskas griuvo 41 min., kai antrą geltoną kortelę gavo Saulius Mikoliūnas ir Lietuva liko žaisti dešimtiese.

Nepaisant to, lietuviai toliau žaidė drąsiai ir dar aktyviau siekė išlyginamojo įvarčio antrame kėlinyje, ne kartą rizikavę.

REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai rizika atsipirko, kai 73 min. Karolis Laukžemis priėmė kamuolį baudos aikštelėje, apžaidė varžovą ir kamuolį paliko įsiveržusiam Arvydui Novikovui, kuris puikiu smūgiu iš kampo galop pelnė įvartį.

Po šio epizodo Liuksemburgas pasimetė, o lietuviai visiškai užgulė svečių vartus bei turėjo bent dvi progas, kai buvo labai arti pergalingo įvarčio.

Mačo pabaigoje (90+3 min.) antrą geltoną kortelę gavo M.Vorobjovas.

Rungtynių statistika:

Lietuva – Liuksemburgas 1:1 (0:1)

Teisėjas – Adam Farkas (Vengrija)

LFF stadionas, 3263 žiūrovai

Įvarčiai: 17 min. G. Rodrigues (1:0), 74 min. A. Novikovas (1:1)

Įspėti: 5 min. S. Mikoliūnas (Lietuva), 27 min. G. Carlson (Liuksemburgas), 29 min. A. Novikovas (Lietuva), 39 min. P. Golubickas (Lietuva), 57 min. M. Vorobjovas (Lietuva).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pašalinti: 42 min. S. Mikoliūnas, 90 min. M. Vorobjovas.

Sudėtis. Džiugas Bartkus, Linas Klimavičius, Mindaugas Palionis, Vytautas Andriuškevičius, Paulius Golubickas (52 min. Domantas Šimkus), Arvydas Novikovas, Saulius Mikoliūnas, Vykintas Slivka, Modestas Vorobjovas, Nerijus Valskis (55 min. Karolis Laukžemis), Fedor Černych (89 min. Donatas Kazlauskas).

Atsargoje: Tomas Švedkauskas, Marius Adamonis, Algis Jankauskas, Karolis Chvedukas, Edvinas Girdvainis, Deimantas Petravičius, Justinas Marazas, Vaidas Slavickas, Rolandas Baravykas.

***

Rinktinių sudėtis:

Antrasis kėlinys: Lietuva – Liuksemburgas 1:1. A.Novikovas (73 min.)/G.Rodriguesas (21 min.).

90+3 min. M.Vorobjovas gavo antrą geltoną kortelę ir Lietuva liko žaisti su devyniais žaidėjais.

REKLAMA

ĮVARTIS! 73 min. A.Novikovas nuostabiu smūgiu išlygino rezultatą!

70 min. K.Laukžemis gavo geltoną kortelę.

55 min. V.Urbonas panaudojo antrą keitimą ir atliko rokiruotę tarp puolėjų. Nerijų Valskį pakeitė Karolis Laukžemis.

51 min. Šimkus keičia Golubicką. Akimirką prieš tai Liuksemburgas buvo arti antrojo įvarčio.

46 min. Vos prasidėjus antram kėliniui F.Černychas iššoko prieš varžovų vartininką, bet užbaigti atakos nesugebėjo.

Pirmasis kėlinys:  Lietuva – Liuksemburgas 0:1. G.Rodriguesas (21 min.).

41 min. Antrą geltoną kortelę prieš save išvydo S.Mikoliūnas, kuriam rungtynės baigėsi. Lietuva liko dešimtiese ir likusį laiką žais mažumoje.

REKLAMA

38 min. P.Golubickas gavo geltoną kortelę už vaidybą baudos aikštelėje.

35 min. G.Rodriguesas vos nepelnė antro įvarčio, šį kartą Lietuvą gelbėjo Dž.Bartkus.

28 min. A.Novikovas gavo geltoną kortelę.

24 min. V.Slivka galva smūgiavo iš baudos aikštelės ir vos neišlygino rezultato. Vėl patikimai sužaidė Liuksemburgo vartininkas.

ĮVARTIS! 21 min. Liuksemburgas muša įvartį. Pasižymėjo Gersonas Rodriguesas.

14 min. Į kontraataką pasileidęs A.Novikovas atliko tolimą ir pirmą smūgį į vartų plotą ir buvo arti įvarčio, tačiau užtikrintai sužaidė Liuksemburgo vartininkas.

4 min. Sauliui Mikoliūnui parodyta geltona kortelė.

2 min. Pirmą rimtą progą turėjo Arvydas Novikovas, atlikęs baudos smūgį iš baudos aikštelės prieigų. Vis tik saugo smūgis atsimušė į varžovų sienelę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų