REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Nikolajaus Zobovo „Ąžuolyno meškučių cirko“ dingo meška Kvina, antradienį BNS patvirtino Aplinkos apsaugos departamentas.

Iš Nikolajaus Zobovo „Ąžuolyno meškučių cirko“ dingo meška Kvina, antradienį BNS patvirtino Aplinkos apsaugos departamentas.

REKLAMA

„Šiai dienai jos nėra“, – sakė departamento direktoriaus pavaduotojas Andrius Kairys.

Remiantis BNS turimais dokumentais, meškos dingimo faktas užfiksuotas gegužės 27 dieną, kai buvo vykdomi patikrinimai cirko voljeruose.

Manoma, kad meška gali būti neteisėtai išvežta į užsienį, todėl kreiptasi ir į Muitinės departamentą. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba meškos išvežimui leidimo nėra davusi.

„Ąžuolyno meškučių cirko“ savininkas N. Zobovas neigia, kad meška Kvina dingo, tačiau, kur meška yra dabar, jis neatskleidė.

„Niekas pas mane nedingo. Pas mane viskas padaryta teisėtai. Meškos mano nuosavybė, kur noriu, ten padedu aš jums draugiškai atsakau, pas mane viskas tvarkoj, niekas nedingo“, – BNS sakė N. Zobovas.

REKLAMA
REKLAMA

Gyvūnų teisių organizacija: gyvūnas galėjo nugaišti arba buvo nužudytas

Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos vadovė Brigita Kymantaitė teigia, kad žiauriomis sąlygomis laikytas gyvūnas galėjo ištrūkti į laisvę, nugaišti arba būti nužudytas, siekiant išvengti jo konfiskavimo.

REKLAMA

Ši organizacija kovo mėnesį kreipėsi į Aplinkos ministeriją ragindama konfiskuoti meškas iš N. Zobovui priklausančio „Ąžuolyno meškučių cirko".

„Oficialiai perspėjome, kad gyvūnams gresia žūtis, kad pavojingi laukiniai gyvūnai laikomi nesaugiomis sąlygomis ir gali bet kada ištrūkti į laisvę, nes N. Zobovas nėra pajėgus jais tinkamai rūpintis. Tačiau institucijos atstovai iki šiol nesugebėjo priimti jokių sprendimų, išskyrus nuolatinių važinėjimų pas N. Zobovą. Yra didelė gėda dėl tokio institucinio neįgalumo, nemokėjimo ir nesugebėjimo atlikti savo pareigų gyvūnų ir visuomenės apsaugos atžvilgiu“, – organizacijos pranešime cituojama B. Kymantaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, pernai metų pabaigoje buvo susitarta su N. Zobovu, kad dvi jam priklausančios meškos Kvina ir Vipas iškeliaus į Europoje esantį meškų rezervatą.

Pernai „Ąžuolyno meškučių cirkas“ dėl netinkamo gyvūnų laikymo buvo nubaustas 15 eurų bauda.

Tuo metu veterinarijos specialistai kartu su aplinkosaugininkais nustatė, kad į gastroles gabenami gyvūnai laikomi nepakankamo ploto narvuose ir voljeruose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų