REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neeilinė kova ieškant teisybės tarp paciento ir net dviejų ligoninių užvirė prieš keletą metų. Buityje traumą patyręs Dainius (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai – žinomi) iš pradžių gydėsi Elektrėnų, o vėliau – Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje.

Neeilinė kova ieškant teisybės tarp paciento ir net dviejų ligoninių užvirė prieš keletą metų. Buityje traumą patyręs Dainius (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai – žinomi) iš pradžių gydėsi Elektrėnų, o vėliau – Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje.

REKLAMA

Tačiau po medikų suteiktos pagalbos kojos būklė ir toliau Dainiui kėlė didelį nerimą. Kasdien situacija darėsi vis sudėtingesnė. Bet, anot Dainiaus, skubios pagalbos jam suteikti niekas neskubėjo. Pas reikalingus gydytojus jis buvo registruojamas bendra tvarka. O traumatologo jis turėjo laukti net tris savaites.

Supratęs, kad pagalbos nesulauks, vyras kreipėsi į privačią kliniką, kur juo buvo pasirūpinta. Žinoma, ne už ačiū. Tad po patirtų išgyvenimų Dainius padavė į teismą abi ligonines ir prašė jam priteisti net 20 tūkst. eurų neturtinei ir 2 tūkst. eurų turtinei žalai atlyginti.

Pralaimėjo mūšį, bet ne karą

Byla atsidūrė Vilniaus apygardos teisme, bet ten palankaus sprendimo Dainius neišgirdo. Jos ieškinys atsakovams – Elektrėnų ligoninei ir Respublikinei Vilniaus universitetinei ligoninei – dėl turtinės ir neturtinės žalos sveikatai atlyginimo buvo atmestas.

REKLAMA
REKLAMA

Vyrui taip ir nepavyko įrodyti, kad jam nebuvo suteikta reikiama pagalba arba ji suteikta netinkamai. Teisme nustatyta, kad sveikatos sutrikimai atsirado ne dėl gydytojų kaltės, o buvo namuose patirtos traumos pasekmės.

REKLAMA

Tad vietoj prašytų 20 tūkst. eurų Dainius galiausiai negavo nė cento. Maža to, jis pats liko skolingas apie 3 tūkst. eurų dviem gydymo įstaigoms dėl jų patirtų bylinėjimosi išlaidų.

Šis sprendimas galėjo būti apskųstas ir Dainius pasinaudojo šia galimybe. Bylos aplinkybes šiuo metu iš naujo vertina Lietuvos apeliacinis teismas. Sprendimą žadama skelbti jau birželį.

Paprašyta pakomentuoti pirmos instancijos teismo sprendimą, Dainiaus advokatė Vita Neverauskaitė teigė, kad daugiausia buvo remiamasi teismo medicinos ekspertų išvadomis, kurios buvo nepalankios jos klientui.

REKLAMA
REKLAMA

„Itin reikšmingos buvo teismo medicinos ekspertų išvados. Jos, žinoma, buvo palankios tiems patiems medikams, kurie šioje byloje buvo patraukti, kaip atsakovai. Savi saviems visada padės.

Panašu, kad rasti teisybę tokiais atvejais įmanoma tik pasitelkus nepriklausomus medicinos ekspertus. Šiuo metu byla yra nagrinėjama apeliacinėje instancijoje. Reikia sulaukti šio sprendimo ir tada bus galima kalbėti plačiau“, – trumpai situaciją pakomentavo V. Neverauskaitė.

Nelaimė namuose

Skaudi nelaimė namuose Dainių ištiko dar 2015 metų gruodžio 21-ąją. Vyrui ant kojos užkrito masyvi sija. Nieko nelaukęs vyras kreipėsi į Elektrėnų ligoninę. Ten jam buvo suteikta pirminė pagalba, o vėliau jam pasiūlyta kiekvieną dieną lankytis gydymo įstaigoje dėl žaizdų perrišimo. Kai vyras pareiškė, kad kasdien gydymo įstaigoje praleisti 2-3 val. jam yra per sunku ir atkreipė dėmesį, jog dėl plikledžio jam judėti yra per sudėtinga, Dainiui pasiūlyta koją persitvarstyti namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet kojos būklė vis blogėjo, todėl jis dar kartą kreipėsi į Elektrėnų ligoninę, tačiau reikiamo specialisto jam pasiūlė laukti net tris savaites. Tad gydytis vyras nusprendė Vilniaus ligoninėje. Ten jam pasakė, jog reikalingas stacionarus gydymas ir pasiūlė kreiptis ten, kur ir viskas prasidėjo – į Elektrėnus.

Iš užburto rato Dainiui ištrūkti pavyko tik apsisprendus kreiptis pagalbos į privačią kliniką. Ten jam greitai buvo suteikta reikiama pagalba. Po šių įvykių buvo nuspręsta kreiptis į teismą dėl turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo.

Dainius teigia, kad nors praėjo apie 3,5 metų nuo nelaimės, tačiau iki šiol jis sunkiai vaikšto, su dideliu diskomfortu vairuoja automobilį, patiria skausmus ir kitus nepatogumus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų