REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalį sukrėtė siaubinga žinia – šventės metu, vienoje Tauragės sodybų, žiauriai užpulta ir sumušta nepilnametė mergina. 

Šalį sukrėtė siaubinga žinia – šventės metu, vienoje Tauragės sodybų, žiauriai užpulta ir sumušta nepilnametė mergina. 

REKLAMA

Įtariama, kad brutalų nusikaltimą galimai padarė taip pat nepilnametis, pirmą kartą merginą matęs vaikinas, kuris ją sumušė, norėjo išžaginti bei sodyboje, šventės metu, grasino su ja susidoroti.

Šiuo metu mergina, patyrusi daugybinius kūno sužalojimus, gydoma Kauno klinikų reanimacijoje, jos būklė išlieka sunki. 

Artimieji trečiadienio vakarą išplatino viešą pagalbos prašymą socialiniame tinkle „Facebook“ prašydami prisidėti prie gydymo bei būti išgirstiems šią sunkią akimirką, tačiau nepraėjus nė parai viešai pranešė, kad reikalinga gydymui pinigų suma jau surinkta. 

Garsūs žmonės taip pat neliko abejingi: Saugirdas Vaitulionis ir Daina Bosas surado teisininkus bei grožio ir chirurgijos klinikas, kurios padės sužalotai merginai vėl atsitiesti, pasveikti ir gerai jaustis. 

REKLAMA
REKLAMA

Vaikams trūksta kontrolės

Šiandien Jurbarko savivaldybėje buvo surengtas neeilinis posėdis, kurio metu buvo sukviesti tarybos nariai, mokyklų vadovai, mokytojai ir pareigūnai aptarti ir pasikalbėti apie tai, kas pastaruoju metu dedasi Jurbarke.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt Jurbarko savivaldybės narė, buvusi Jurbarko Probacijos tarnybos pareigūnė Inga Molevaitė sakė, kad šiuo metu turi būti skiriamas ypač didelis dėmesys neadekvačiai besielgiantiems paaugliams.

„Aš galiu pasakyti, kad šiandien mes turime itin atsakingai reaguoti į neadekvačiai besielgiančius paauglius. Deja, psichotropinės medžiagos pasiekia kaimus, kaimelius ir rajonus.

Įtariama, kad vaikinas, kuris smurtavo prieš merginą ir kėsinosi ją išžaginti, buvo apsvaigęs ne tik nuo alkoholio, bet ir psichotropinių medžiagų.

Kai dirbau su nuteistaisiais asmenimis, tai iš 170 žmonių, aš galėčiau ant rankų pirštų suskaičiuoti, kiek nusikaltimų įvykdė blaivūs asmenys“, – pastebi buvusi pareigūnė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji neslepia – kaimuose, rajonuose, mažesniuose miesteliuose jaunimui trūksta veiklos, o tėvai, augindami vaikus, nesiima atitinkamos kontrolės.

Paprašyta įvertinti įvykusią tragediją, ji tikina tiksliai nežinanti įtariamojo motyvų: „Yra įvairių gandų, tačiau tiksliai visko pasakyti negaliu. Aš net nežinau, ar jie įtariamasis ir auka buvo pažįstami.

Yra daugybė neaiškių duomenų, kurie paaiškės po atliktų tyrimų ir duotų parodymų“, – sako I.Molevaitė.

Šeimą vertina teigiamai 

Pašnekovė pripažįsta pažįstanti įtariamojo šeimą ir atsiliepia apie ją tik iš teigiamos pusės. „Mama yra labai pamaldi. Augina du vaikus. Šeimoje yra taip, kad net į vyresniąją klasę einantis vaikas, prieš išeidamas iš namų, pabučiuoja mamą. Vaikai jautrūs ir geri. Tiek aš žinau apie juos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar galiu pasakyti – nė vienas iš jų niekada neturėjo jokių sąsajų su teisėsauga. Įtariamasis yra prizininkas, gali didžiuotis pasiekimais sporto srityje“, – sako buvusi pareigūnė.

Tarybos posėdyje dalyvavo ir vaikino treneris, kuris liko šokiruotas žinia apie tai, kad jo treniruojamas moksleivis kaltinamas smurtu. „Jis kalbėjo su ašaromis akyse. Jo, kaip trenerio užduotis, išmokyti apginti, tačiau ne imtis smurtauti prieš kitus.

Vis tik aš neabejoju, kad dabar vaikinas gailisi ir į viską žiūri kitomis akimis“, – įsitikinusi tarybos narė.

Areštinėje neužsibuvo 

Primename, kad Tauragės rajone esančioje kaimo turizmo sodyboje gegužės 26-sios rytą, apie 4.30 val., girtas nepilnametis, kaip įtariama, sumušė 17-metę merginą ir pasikėsino ją išžaginti.

REKLAMA

Įtariama, kad kovų menus lankančio Jurbarko politikės sūnaus smūgius patyrusi mergaitė atsidūrė reanimacijoje. Jai padaryti itin sunkūs sužalojimai, kurių pasekmes, greičiausia, mergina jaus visą savo gyvenimą.

Nors įvykdytas sukrečiantis nusikaltimas, tačiau nepilnametis areštinėje neužsibuvo. Jam paskirtos su suėmimu nesusijusios kardomosios priemonės. Pasižadėjęs niekur neišvykti jaunuolis buvo paleistas į laisvę.

Vietinių baimės

Socialiniame tinkle „Facebook“ smurtautojas akimirksniu sulaukė internautų pasmerkimo. Vietinius Jurbarko gyventojus papiktino tai, kad įtariamasis taip greitai buvo išleistas į laisvę.

Anonime likti norėjusi internautė tv3.lt pasakojo, kad abu įtariamojo tėvai yra garsūs bei įtakingi Jurbarko politikai:

REKLAMA

„Net neabejoju, kad tėveliai bandys išsukti savo sūnų nuo atsakomybės. Sunku patikėti, kaip buvo galima taip žvėriškai pasielgti. O baisiausia, kad tokie neprognozuojamo elgesio paaugliai dar išvengs bausmės ir toliau kels pavojų kitiems žmonėms.“

Dėl žinomų tėvų įtakos galimai bandant paveikti vykdomą ikiteisminį tyrimą baiminosi ir daugiau jurbarkiečių, tačiau jie vylėsi, kad šįkart teisingumas triumfuos ir kaltas asmuo neišsisuks.

Kiti internautai pasipiktino, kad paleistas į laisvę įtariamasis lyg niekur nieko pasirodė mokykloje.

„Nerasi tu čia (mokykloje – aut. past.) jokio užtarimo ir net neieškok jo“, – piktinosi kartu mokyklą lankantis internautas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sulaikė įvykio vietoje

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad nusikaltimas įvykdytas kaimo turizmo sodyboje gegužės 26-sios rytą, apie 4.30 val.

Paauglę galimai sumušė ir pasikėsino išžaginti nepilnametis Jurbarko politikės sūnus.

Įvykio vietoje jį sulaikė policijos pareigūnai. Įtariamajam nustatytas lengvas girtumo laipsnis (1,12 prom. alkoholio). Po apklausos jis buvo paleistas pritaikius tam tikrus laisvės apribojimus.

Rastas 18-mečio kūnas

Šis nusikaltimas nėra pirmasis, pastaruoju metu sukrėtęs visą Jurbarką. Rastas nuo gegužės 10-sios ieškotas 18-mečio kūnas.

Pasitvirtino patys baisiausi įtarimai – tik pilnamečiu tapęs jaunas Jurbarko gyventojas buvo nužudytas. Pirminiais duomenimis, vieninteliu peilio dūriu į kaklo sritį.

REKLAMA

Pranešama, kad policijos pareigūnai dar prieš surasdami nužudytojo kūną dėl galimo nusikaltimo įvykdymo buvo sulaikę nepilnametį įtariamąjį.

Pastarasis, kaip ir jo auka, gimęs 2001 metais, tik dar nėra sulaukęs 18 metų. Ši aplinkybė, pasitvirtinus itin sunkiems įtarimams nužudymu, iš dalies gali „išgelbėti“ nepilnamečio kailį.

Mat Lietuvoje laisvės atėmimo bausmė nepilnamečiui asmeniui negali viršyti 10 metų. Jei nusikaltimą įvykdytų 18 metų sulaukęs asmuo, jam grėstų įkalinimas nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Vyksta tyrimas

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės specialistė Daiva Klimavičienė naujienų portalui patvirtino, kad 18-mečio kūnas buvo surastas Žemaitės gatvėje esančiame apleistame pastate.

REKLAMA

„Šiuo metu sunkių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai intensyviai dirba siekdami išaiškinti šį nusikaltimą. Išsamiau apie šį įvykį informacijos pateikti negaliu, kad nebūtų pakenkta atliekamam ikiteisminiam tyrimui“, – pabrėžė D. Klimavičienė.

Policijos atstovė tik pridūrė, kad jaunuolio kūną surado patys pareigūnai. Jie nesulaukė skambučio iš atsitiktinių praeivių.

Apie tai, kad įtariamųjų dėl šio nužudymo gali būti ir daugiau D. Klimavičienė kol kas pasakyti taip pat negalėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų