REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Ričardas Berankis (Irmantas Gelūnas/Fotobankas)

„Ne dažnai tenka tiek jūsų pamatyti, nors ir pačioje Lietuvoje esu retas svečias“,- sakė ketvirtadienį Vilniaus Bernardinų sodo teniso aikštyne su žiniasklaidos atstovai susitikęs geriausias mūsų šalies tenisininkas Ričardas Berankis.

23

„Ne dažnai tenka tiek jūsų pamatyti, nors ir pačioje Lietuvoje esu retas svečias“,- sakė ketvirtadienį Vilniaus Bernardinų sodo teniso aikštyne su žiniasklaidos atstovai susitikęs geriausias mūsų šalies tenisininkas Ričardas Berankis.

REKLAMA

Nors prieš susitikimą Vilniuje krapnojo lietus, tai nesutrukdė sportininkui ne tik noriai bendrauti su žurnalistais, tačiau ir surengti treniruotę ant grunto dangos, kur lietuvis žaidžia pakankamai retai.

Kaip teigia pats Ričardas Berankis, jam 2019-ieji metai patys geriausi per jo sportininko karjerą.

28-erių metų lietuvis šiemet jau spėjo laimėti tris ATP „Challenger“ serijos turnyrus.

Pagal šį rodiklį jam pasaulyje prilygsta vienintelis Aleksandras Bublikas, gimęs Rusijoje, tačiau atstovaujantis Kazachstanui.

„Atsiranda branda ne tik teniso aikštėje, bet ir už jos ribų. Galiu nedvejodamas pasakyti, kad tai geriausias sezonas mano karjeroje. Trys laimėti turnyrai, pasiektos pergalės ATP turnyruose prieš ne vieną labai pajėgų žaidėją.

REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai norėčiau išskirti pergales prieš Davidą Goffiną, Daniilą Medvedevą. Buvo ir daugiau gerų dvikovų, bet labiausiai įsiminė šios“,- džiaugėsi R. Berankis.

REKLAMA

Kol kas aukščiausia visų laikų R. Berankio užimta vieta ATP reitinge buvo 50-a pasiekta 2016-ais metais.

Šis pasiekimas leido lietuviui debiutuoti vasaros olimpinėse žaidynėse, kurios 2016-aisiais m. vyko Brazilijos mieste Rio de Žaneire.

Šiuo metu R. Berankis ATP reitinge yra 70-as. Tai geriausia jo pasiekta vieta per pastaruosius kelis metus.

Per šį laiką jam teko išgyventi ne vieną nuosmukį, tačiau sportininkas tiki, kad visos didžiausios problemos liko už nugaros.

„Artėjanti vasara ir ruduo nusimato labai intensyvūs, turėsiu labai pasistengti. Tikiu, kad man dar gali pavykti pagerinti geriausią savo pasiekimą ATP reitinge.

REKLAMA
REKLAMA

Dirbame, stengiamės, žiūrėsime, kaip bus. Pastaruoju metu Lietuvoje būna labai retai. Per tuos trejus metus vyko ilgas procesas. Iškart po to, kai pakilau į 50-ą vietą, patyriau traumą, po kurios turėjau ir operaciją. Atsistatymas buvo ilgas.

Dabar jaučiuosi kur kas geriau – dingo visi skausmai, todėl džiaugiuosi galėdamas demonstruoti pakankamai stabilų žaidimą. Tikiu, kad visa tai suteiks teigiamo impulso“,- apie siekį pagerinti asmeninį rekordą kalbėjo sportininkas.

Po praėjusį savaitgalį laimėto ATP „Challenger“ serijos turnyro Pietų Korėjoje, geriausias Lietuvos tenisininkas turėjo dalyvauti dar vieneriose varžybose Azijoje, tačiau galiausiai nusprendė pailsėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokiu būdu sportininkas pasinaudojo pertrauka tarp turnyrų, bei suteikė sau retą progą apsilankyti Lietuvoje.

Nors oficialiai buvo paskelbta, kad R. Berankis turnyre nedalyvavo dėl peties traumos, pats lietuvis ramina savo gerbėjus.

„Kažkokios rimtos traumos tikrai nėra, tiesiog jautėsi nuovargis, ypač peties srityje. Dėl to ir nusprendžiau pailsėti ir nedalyvauti turmyre.

Situacija yra paprasta – privalai gydytojui paaiškinti savo skausmus ir tik tokiu būdų galima atsisakyti dalyvavimo turnyre“,- susidariusią situaciją aiškino tenisininkas.

Visgi, gimtojoje Lietuvoje R. Berankis neužsibus ir šį kartą. Jau artėjantį penktadienį sportininkas išvyksta į „ATP 250“ serijos turnyrą Šveicarijoje.

REKLAMA

Kiek vėliau jo laukia Prancūzijoje jo laukia prestižinis „Roland Garros“ turnyras.

Šie du turnyrai – vienintelės suplanuotos varžybos ant grunto dangos, kuri yra nepalankiausia tenisininkui iš Lietuvos.

Sportininkas prisipažino, kad šiemet ant grunto dangos jis žaidė ir treniravosi mažiausiai, todėl treniruotė Vilniaus Bernardinų sodo aikštyne buvo viena iš retų progų pajusti žaidimo skonį ant grunto.

„Šiame sezone beveik neakcentavome žaidimo ant grunto, todėl matysime, kaip man seksis varžybose. Dar prieš keturias dienas žaidžiau ant kietos dangos, todėl visko gali būti.

Kad ir kaip bebūtų visada tikiuosi geriausių rezultatų. Visgi, aš dar nesitreniravau ant grunto, todėl kažko ypatingo tikėtis nebūtų sąžininga.

REKLAMA

Manau, kad žaidžiant ant grunto dangos svarbiausia yra ištvermė, čia daug ką reiškia ir gynybinis tenisas, o tai man nėra labai palanku. Žinoma, daug ką sprendžia sėkmė ir burtai“,- akcentavo R. Berankis.

Kiti Lietuvos tenisininkai pastaruoju metu tarptautinėje arenoje neblizga, tačiau pats R. Berankis nemano, kad situacija yra beviltiška.

„Žinote, keli paskutiniai metu buvo sunkūs ne man, o ir kitiems Lietuvos tenisininkams. Pavyzdžiui, Lukas Mugevičius dar tik atsigaudinėja po traumos. Tikiu, kad jis dar gali sugrįžti ir demonstruoti gerą žaidimą.

Prisipažinsiu, kad Lietuvos jaunių pasirodymo beveik neseku, tiesiog neturiu tam galimybių. Kiek teko šnekėti su LTF vadovu Ramūnu Grušu ir treneriu Rimvydu Mugevičiumi, perspektyvių vaikų mūsų šalyje yra tikrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viskas priklausys nuo to, kaip stipriai dirbs vaikai ir sieks savo tikslo. Sąlygos Lietuvoje žaisti tenisą yra labai geros, reikia tik užsispyrimo ir daug darbo“,- tvirtino R. Berankis.

175 cm ūgio tenisininkas pastaruoju metu treniruojasi Janko Tipsarevičiaus akademijoje, bei pratęsė bendradarbiavimą su treneriu iš Vokietijos Dirku Hordorffu.

R. Berankis tvirtina esąs labai patenkintas savo trenerių štabu, bei pridūrė, kad nebepalaiko jokių santykių su pirmuoju treneriu Remigijumi Balžeku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų