REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Centro partijos pirmininkui Nagliui Puteikiui pareiškus, kad jis svarsto galimybę atšaukti savo kandidatūrą iš prezidento rinkimų, pasigirdo dvejonių, ar tokiu pat keliu nepasuks ir Mindaugas Puidokas bei Valentinas Mazuronis. Tiesa, abu kandidatai neigia tokią galimybę ir tikina, kad šis žingsnis būtų rinkėjų išdavystė. Kalbama ir apie tai, kad N. Puteikis pardavė savo rinkėjus, esą taip jis siekia užsitikrinti vietą Europos Parlamente. Pats N. Puteikis tokias kalbas vadina šmeižtu. 

Centro partijos pirmininkui Nagliui Puteikiui pareiškus, kad jis svarsto galimybę atšaukti savo kandidatūrą iš prezidento rinkimų, pasigirdo dvejonių, ar tokiu pat keliu nepasuks ir Mindaugas Puidokas bei Valentinas Mazuronis. Tiesa, abu kandidatai neigia tokią galimybę ir tikina, kad šis žingsnis būtų rinkėjų išdavystė. Kalbama ir apie tai, kad N. Puteikis pardavė savo rinkėjus, esą taip jis siekia užsitikrinti vietą Europos Parlamente. Pats N. Puteikis tokias kalbas vadina šmeižtu. 

REKLAMA

N. Puteikis apie savo ketinimus trauktis ir kovos dėl prezidento posto pareiškė jau prasidėjus išankstiniams rinkimams ir tuo nemenkai nustebino Vyriausiosios rinkimų komisijos narius ir kitus kandidatus. Tiesa, vykstant išankstiniam balsavimui ir jau atspausdinus balsavimo lapelius pasitraukti galima tik simboliškai, N. Puteikio pavardė balsavimo lapeliuose liks.

Tikisi pakeisti rezultatą

„Esminis balsavimas yra sekmadienį. Penktadienį – paskutiniai debatai, niekas netrukdo paskutinių debatų metu kuriam nors kandidatui agituoti prieš save ir už ką nors“, – tvirtino N. Puteikis.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp galimų kandidatų, kurių naudai N. Puteikis galėtų atsisakyti dalyvavimo prezidento rinkimuose, jis mini premjerą Saulių Skvernelį, filosofą Arvydą Juozaitį ir eurokomisarą Vytenį Andriukaitį. Seimo narys teigė savo idėją prieš savaitę išsakęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovui Ramūnui Karbauskiui.

REKLAMA

N. Puteikis tvirtino, kad dėl savo pasiūlymo dar nekalbėjęs su kitu kandidatu į prezidentus parlamentaru Mindaugu Puidoku. Tiesa, pastarasis tikino neketinantis trauktis iš rinkiminės kovos

„Visada sakiau, kad esu kovotojas ir niekada nesitraukiu, net jei kova nėra lengva ir lygi. To išmokau nuo vaikystės kovose krepšinio aikštelėje – kovoti iki finalinio švilpuko ir gerbti priešininką“, – BNS tvirtino jis.

Ragina balsuoti už save

Kandidatas į prezidentus Valentinas Mazuronis pareiškė, kad iš prezidentės kovos taip pat nesitrauks, o N. Puteikio pareiškimus vertina kaip primityvų bandymą patraukti į save dėmesį.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai nesąžininga savo rinkėjų atžvilgiu. Aš kviečiau vienytis prieš gerą pusmetį, reikėjo vienytis anksčiau. Tai, ką dabar darbo N. Puteikis ir M. Puidokas, tai niekas kitas, kaip jie slapta derasi su R. Karbauskiu ar dar su kažkuo dėl galimo savo rinkėjų perdavimo ar pardavimo kitiems kandidatams. O tai absoliutus rinkėjų ir žmonių, kurie pasirašė už jų dalyvavimą, negerbimas. Aš tai vertinu kaip bandymą pardavinėti savo įtaką rinkėjams arba pačius rinkėjus. Kviečiu N. Puteikio ir M. Puidoko rinkėjus balsuoti už mane, aš jų neparduosiu ir nemainysiu“, – sakė V. Mazuronis.

Pardavė už mandatą? 

Politologas Algis Krupavičius sako, kad sklinda kalbos apie tai, jog N. Puteikis pardavė savo rinkėjus ir taip perka kelią į EP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pikti liežuviai plaka, kad įvyko perku-parduotu sandoris ir jis vyko žymiai anksčiau. Žinoma, kad įrodyti šį sandorį reikėtų platesnio tyrimo, bet kas galėtų paneigti? Antanas Guoga buvo pareiškęs, kad EP rinkimuose nedalyvaus, bet po to pasakė, kad jį ištiko nušvitimas ir jis nutarė rinkimuose dalyvauti. Planas-chuliganas 2, panašu buvo labai paprastas: N. Puteikis, kaip kandidatas į prezidentus artėjant rinkimų kampanijos pabaigai „nusiima“ savo kandidatūrą, bet nebuvo paskaičiuota, kad taip padaryti negalima. Toliau N. Puteikis, turėdamas A. Guogą, kaip garvežį Centro partijos sąraše, dalyvauja rinkimuose ir su A. Guogos pagalba tikisi laimėti mandatą EP ir <<..>> pamojuoti balta nosinaite. Toks planas-chuliganas, kaip pikti liežuviai plaka, buvo“, – sakė politologas.

REKLAMA

Anot jo, liūdnoji istorijos pusė yra tai, kad lizinginė, perku-parduodu politika Lietuvoje tęsiasi ir niekas nepasikeitė. Tikėjimas, kad Lietuvos politika apsivalys, taps demokratiškesnė – nepasiteisino.

„Tą, ką mes dabar matome nieko panašaus nėra atsitikę, tai nėra unikalu, bet yra liūdna. <<..>> Atrodo, kad purvynės politikoje Lietuvoje yra ženkliai per daug, buvo mėginama ieškoti vis naujų gelbėtojų, bet kiekvienas atėjęs atrodo blogesnis už buvusįjį“, – sakė politologas.

Vadina šmeižtu 

N. Puteikis išgirdęs kalbas apie tai, kad galimai „pardavė“ savo rinkėjus, tikino, kad taip teigiantys žmonės sprendžią „pagal save“.

REKLAMA

„Kur čia kas mato kokią prekybą? Ką man gali pasiūlyti? Jie nori pasakyti, kad jei aš „nusiimu“ S. Skvernelio naudai tai R. Karbauskis agituos už Centro partiją? <<..>> Sutikite, kad tai – absurdas. R. Karbauskis agituos už mane EP rinkimuose? S. Skvernelis agituos už mane EP rinkimuose, Alvydas Juozaitais agituos už mane EP rinkimuose? Jie (politologai ir konkurentai) turi pratęsti mintį ir pasakyti, kokią aš galimą naudą turėčiau gauti? Turi paaiškinti koks ryšys“, – klausė N. Puteikis, tikindamas, kad visi turi savo partijas, komitetus ir visi agituos už save.

„Labai gerbiu politologą, bet jis turėtų pabaigti savo mintį, šiaip tai yra apkalbos ir šmeižtas siekiant mane paniekinti, nes turi būti logika šitos minties. <<.>> O Viktoro Uspaskicho „durų kilimėlis“ manau šiuose rinkimuose gaus mažiausiai (balsų), todėl gali savo nuomonę pasilikti sau. Jis bankų šalininkas ir progresinių mokesčių priešininkas, didesnis atstovas nei Gitanas Nausėda. Jei aš sukirsčiau rankomis su R. Karbauskiu, kad aš paremsiu S. Skvernelį, duokite man ministro ar komiteto pirmininko postą, tai taip, jie visi būtų teisūs, bet tai yra melas, šmeižtas, netiesa ir išsigalvojimai. Mano siekis, kad banko atstovas nelaimėtų prezidento rinkimų“, – tikino N. Puteikis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis aiškino, kad dabar keturi kandidatai turi vienodas galimybes pakliūti į antrą turą ir jis turėdamas galimybę pakeisti einančių į antrą turą sudėtį, tuo pasinaudos. „Aš turiu tokią galimybę, praeitą kartą gavau 124 tūkst. balsų, užtektų, kad bent 10 tūkst. mano rėmėjų paklausyti mano patarimo ir aš galiu išvesti tam tikrą porą, o aš noriu, kad antram ture susikautų viešo intereso, o ne bankų gynėjai“, – sakė N. Puteikis.

Prezidento rinkimuose be S. Skvernelio, V. Andriukaičio, A. Juozaičio, N. Puteikio ir M. Puidoko kandidatuoja ekonomistas Gitanas Nausėda, parlamentarė Ingrida Šimonytė, europarlamentarai Valdemaras Tomaševskis ir Valentinas Mazuronis.

REKLAMA

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė BNS sakė, kad šiuo metu atšaukti savo kandidatūros rinkimuose nebėra įmanoma, nes paskelbtas galutinis kandidatų sąrašas, atspausdinti balsavimo biuleteniai.

Lietuvoje ir užsienyje jau vyksta išankstinis balsavimas prezidento rinkimuose. Rinkimų apylinkėse balsavimas bus sekmadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų