REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Pūga (nuotr. SCANPIX)

Žiema artimiausiomis dienomis bus labai nevienoda. Sulauksime ir šalčio, ir atodrėkio. Virsmas turėtų įvykti sekmadienį.

21

Žiema artimiausiomis dienomis bus labai nevienoda. Sulauksime ir šalčio, ir atodrėkio. Virsmas turėtų įvykti sekmadienį.

REKLAMA

Šiandien Lietuvoje bus debesuota su pragiedruliais. Žymesnių kritulių nenumatoma. Vietomis plikledis. Vėjas rims. Aukščiausia temperatūra 0 –2 laipsniai šilumos.

Lietuvoje pagrindinių kelių dangos daugiausia sausos. Vairuotojų vykstančiųjų mažesnio eismo intensyvumo rajoniniais keliais prašome būti atidžius ir neskubėti, nes šie keliai vietomis, daugiausia rytinėje šalies dalyje, padengti prispausto sniego sluoksniu, provėžoti bei slidūs, todėl svarbiausia pasirinkti esamai kelio dangos būklei tinkamą greitį ir jo neviršyti.

Vandens lygis krašto kelio Nr. 206 Šilutė–Rusnė apsemtame ruože, kurio ilgis 441 metras (nuo 6,295 iki 6,736 km), nuslūgo iki 56 cm. Lengvųjų transporto priemonių eismas draudžiamas. AB „Kelių priežiūra“ specialiomis transporto priemonėmis apsemtu ruožu kelia lengvuosius automobilius, gyventojus bei keleivius.

REKLAMA
REKLAMA

„Ties Skandinavija stiprėja šaltoka aukšto slėgio sritis, ji žada susijungti su kita aukšto slėgio sritimi, lemiančia orus didžiojoje Europos dalyje, ir jos kartu nustums į rytus cikloną. Šiandien debesuotumas bus arba menkas, arba jo visai nebus, dėl to diena bus šviesi, dažnai saulėta, iš giedro dangaus kritulių nebus, vėjas silpnas, todėl orai bus jaukūs, šaltukas išliks, dėl to bus ir plikledis.

REKLAMA

Kitaip tariant, orai smarkiai pagerės. Dangus bus visai giedras. 1–2 laipsniai šalčio, prie pat jūros – apie 0 laipsnių. Penktadienį orus lems šaltoji aukšto slėgio sritis, vyraus giedri orai, kritulių nebus, o pats oras atplauks iš šiaurės, dėl to naktį jau bus apie 8–10 laipsnių, prie jūros 6–7 laipsniai šalčio. Dieną išliks 2–3 laipsniai šalčio, o prie jūros apie 0 laipsnių“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

Artimiausią naktį krituliai neprognozuojami, išliks plikledis. Temperatūra kris iki 7–9 laipsnių šalčio.

Rytojaus dieną taip pat bus giedra, be kritulių. Temperatūra 1–2 laipsniai šalčio.

Šeštadienis – vėsus

Šeštadienio naktį daugelyje rajonų temperatūra kris iki 7–8 laipsnių šalčio, pajūryje iki 4 laipsnių šalčio. Naktis prognozuojama giedra, vėjas nežymus.

REKLAMA
REKLAMA

Dieną laikysis 0–2 laipsniai šilumos. Bus debesuota su pragiedruliais, krituliai nenumatomi.

„Šeštadienio naktis bus lygiai tokia pat rami ir giedra, kaip ir penktadienio, todėl lygiai tokia pat šalta, o dieną pietvakarių vėjas pradės stumti šaltuką iš Lietuvos, ypatingai į pajūrį ir Žemaitiją ateis atodrėkis ir krituliai, kitur laipsnis kitas šalčio dar išliks, bet neilgam, mat sekmadienio dieną visur bus apie 5 – 6 laipsnius šilumos“, – sakė sinoptikas. 

Sekmadienį – atodrėkis

Sekmadienio naktį daugelyje rajonų temperatūra kris iki 1–2 laipsnių šalčio, pajūryje iki 1 laipsnio šilumos. Vėjas 6–11 m/s. Didžiojoje Lietuvos dalyje prognozuojamas menkas sniegas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dieną laikysis 4–6 laipsniai šilumos. Vėjas kiek aprims. Prognozuojama debesuota su pragiedruliais diena. Krituliai nenumatomi.

Kitą savaitę – šilčiau 

Kitą savaitę vyraus pavasariški orai. Naktimis vis dar laikysis minusinė temperatūra, vyraus 1–2 laipsnių šaltis, pajūryje apie laipsnio šiluma. Tačiau dienomis jau bus šilčiau, apie 4 – 6 laipsniai šilumos. Kartais pasirodys gūsingesnis vėjas. Kritulių bus nedaug, dažniau pasirodys saulė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų