REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
(nuotr. SCANPIX)

Mažasis savaitgalis jau prasidėjo, o kuo toliau, tuo stipriau žiema žengs pro duris ir netrukus pabers įvairiausių staigmenų. Į Lietuvą atkeliavęs atodrėkis trauksis, vėl atvės. Artimiausiomis dienomis bus slidu.

20

Mažasis savaitgalis jau prasidėjo, o kuo toliau, tuo stipriau žiema žengs pro duris ir netrukus pabers įvairiausių staigmenų. Į Lietuvą atkeliavęs atodrėkis trauksis, vėl atvės. Artimiausiomis dienomis bus slidu.

REKLAMA

Šiandien daugelyje rajonų protarpiais numatomi krituliai: lietus, šlapdriba. Pūs apysmarkis pietvakarių, vakarų vėjas, vietomis, daugiausia vakariniuose rajonuose, gūsiai sieks 15-20 m/s. Aukščiausia temperatūra 1–2 laipsniai šilumos, pajūryje apie 5 laipsniai šilumos.

Šalyje dėl buvusių ar besitęsiančių kritulių magistralinių kelių dangos daugiausia šlapios, vietomis drėgnos,  krašto keliai daugiausia šlapi, centro ir rytų Lietuvoje keliai vietomis išlieka provėžoti su prispausto sniego sluoksniu. Rajoniniai keliai provėžoti su prispausto sniego sluoksniu. Akmenės rajone silpna lijundra. Keliai slidūs, jų ruožai yra valomi ir barstomi.

„Bene visos Europos dalį šiuo metu lemia viena didelė žemo slėgio sritis, dėl to beveik visur orai debesuoti, su krituliais. Lietuvos link keliauja ciklonas su šilumos banga bei krituliais. Šiandien dieną prognozuojamas stiprus ir gūsingas vėjas, slinks žemi debesys, o iš jų protarpiais kris krituliai. Dažniausiai lietus, tačiau rytinėje šalies pusėje ir šlapias sniegas. Orai bus vėjuoti ir šlapi“, – minėjo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA
REKLAMA

Artimiausią naktį daugelyje rajonų numatomi krituliai, naktį kai kur gausūs, šlapdribą keis sniegas. Daug kur susidarys plikledis. Temperatūra kris iki 0–3 laipsnių šalčio.

REKLAMA

Penktadienio dieną temperatūra kils iki 0–1 laipsnio šilumos. Krituliai nesitrauks. Daug kur snigs, kris šlapdriba.

„Penktadienį sugrįš žiema, naktį atkeliaus šaltukas, drėgmę sutrauks plikledis, dieną orai nešils, keli laipsniai šalčio išliks ir naktį, ir dieną – kartkartėm pasnyguriuos, gali būti ir šlapio sniego, bet dieną jau nebe. Šeštadienio naktį jau tikrai bus žiema, o oro temperatūra dieną nedaug skirsis nuo 0 laipsnių. Kai kur pasnyguriuos, bet labai nedaug. Sekmadienį bus švelniai žiemiški orai, vėl pasnigs“, – minėjo sinoptikas.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį atvės

Šeštadienio naktį numatoma 6–8 laipsniai šalčio. Pajūryje apie 1 laipsnis šilumos. Vėjas prognozuojamas nežymus. Protarpiais pasnigti gali šiaurinėje Lietuvos dalyje bei pajūryje, kitur išliks giedra. 

Dieną laikysis 1–2 laipsniai šalčio, pajūryje numatoma 1 laipsnio šiluma. Didesnėje šalies dalyje kris šlapdriba, snigs. Vėjas rims. 

Sekmadienį – tikra žiema

Sekmadienio naktį numatoma 0–2 laipsniai šalčio. Pajūryje apie 1 laipsnis šilumos. Vyraus 2–7 m/s vėjas. Daug kur pasnigs, formuosis lijundra.

Dieną laikysis 2–3 laipsniai šalčio, pajūryje numatoma 2 laipsnių šiluma. Kai kuriuose rytiniuose rajonuose numatomas nedidelis sniegas, tuo tarpu pajūryje, Šiauliuose prognozuojama saulėta ir giedra diena. Vėjas – nežymus. 

Ateinančią savaitę bus dar vėsiau. Naktimis temperatūra kris iki 11–14 laipsnių šalčio, pajūryje iki 5–7 laipsnių šalčio. Dienomis temperatūra sieks 5–7 laipsnius šalčio, pajūryje 1–2 laipsnius šalčio. Dideli krituliai neprognozuojami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų