REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio vakarą Nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje apdovanotos iniciatyvos, skatinančios užsienyje gyvenančius tautiečius grįžti į Lietuvą.

Ketvirtadienio vakarą Nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje apdovanotos iniciatyvos, skatinančios užsienyje gyvenančius tautiečius grįžti į Lietuvą.

REKLAMA

Apdovanojimus „Kryptis LIETUVA“ antrus metus organizavo Vyriausybės kanceliarija.

„Už paskatinimą sugrįžti į Lietuvą“ įvertinta viešoji įstaiga „Investuok Lietuvoje“. Jos programos „Work in Lithuania“ ir „Kurk Lietuvai“ skatina užsienyje gyvenančius specialistus grįžti ir karjeros siekti Lietuvoje, sudaro galimybes svetur įgytą patirtį pritaikyti mūsų valstybės viešajame sektoriuje, pranešė Vyriausybė.

Už indėlį teikiant pagalbą grįžtantiesiems apdovanota Lietuvos savivaldybių asociacija ir projektas „Globalūs regionai“. Jis skirtas integruoti išvykusius lietuvius į savo gimtojo miestelio, miesto gyvenimą, suteikiant galimybę prisidėti čia kuriant ekonominę gerovę, viešinant regiono potencialą. Šiuo metu prie projekto yra prisidėjusios 15 savivaldybių.

Už pagalbą įsitvirtinant Lietuvoje pagerbtas Tauragės rajono savivaldybės projektas „Globali Tauragė“. Per šį projektą, kaip nurodo kanceliarija, palaikomas nuolatinis ryšys su emigrantais, jie informuojami apie naujas iniciatyvas, atliktus darbus, skatinami kurti ir įgyvendinti idėjas Tauragėje.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais buvo įsteigta nauja nominacija, skirta privačiam verslui – „Už skatinimą grįžti dirbti Lietuvoje“. Ją pelnė akcinė bendrovė „Nasdaq Vilnius“. Kompanijos darbuotojai vyksta į užsienį, kur vietos lietuvių bendruomenėms pasakoja apie „Nasdaq“ ir kokios galimybės jų lauktų čia grįžus. Įmonė jau kelerius metus sėkmingai bendradarbiauja su „Talentai Lietuvoje“, „We connect Lithuania“ programomis, yra įdarbinusi užsienyje baigusius studijas lietuvius ir suteikusi galimybę atlikti praktiką kompanijoje.

REKLAMA

„Šiuolaikinis globalus, skubantis pasaulis, siekis gyventi geriau ir sėkmės paieškos neretai nuslopina labai svarbų jausmą – namų ir gimtinės ilgesį. Nuslopina, bet neištrina jo iš mūsų širdies. Skaudžiausia, kai nusprendus grįžti, atsitrenkiama į abejingumo ir nežinios sieną. Projekto „Kryptis LIETUVA“ tikslas – padėti tiems, kas ryžosi grįžti į gimtinę ir čia įsikurti. Visos čia sukauptos idėjos, projektai ir nuoširdi parama sugrįžusiems – didžiausia dovana Lietuvai šimtmečio proga“, – sakė projekto globėjas premjeras Saulius Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet apdovanojimams iš viso registruota 11 iniciatyvų.

Apdovanojimų „Kryptis LIETUVA“ tikslas – pagerbti ir įvertinti biudžetines ir viešąsias įstaigas, nevyriausybines organizacijas, bendruomenes, socialiai atsakingo verslo įmones ir privačius asmenis, kurie savo iniciatyvomis skatina svetur gyvenančius tautiečius grįžti ir dirbti Lietuvoje, konsultuoja grįžusius arba ketinančius tai padaryti, padeda integruotis žmonėms, parvykusiems po daugelio metų, praleistų užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų