REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo rugsėjo įvedant etatinį mokytojų apmokėjimą klaidų neišvengta, jos taisomos, sako švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Nuo rugsėjo įvedant etatinį mokytojų apmokėjimą klaidų neišvengta, jos taisomos, sako švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) pranešime spaudai ji sako suprantanti dalies mokytojų nepasitenkinimą bei tai, kad mokyklų vadovams ir savivaldybėms pakeisti visą užmokesčio sistemą yra „labai sudėtinga“.

REKLAMA

„Gerbdami susitarimą su švietimo darbuotojų profesinėmis sąjungomis ir vykdydami Seimo sprendimą įvesti etatinį, laiko turėjome nedaug, bet visi intensyviai dirbome. Pasitaikė ir klaidų, jų nedaro tik tie, kas nedirba. Jas taisome ir taisysime, kalbamės su visais ir ieškome geriausių sprendimų“, – sako ministrė.

Ji vylėsi „visų bendromis pastangomis“ pasiekti, kad mokytojai dirbtų savo darbą „oriai ir patenkinti“.

Anot ministerijos, naujai apmokėjimo sistemai paskirstytų 17 mln. eurų nepakako toms mokykloms, kurios suformavo per daug klasių komplektų, arba toms, kuriose didžioji dalis mokytojų turi aukštą kvalifikaciją ir ilgą darbo Problemai spręsti iki metų pabaigos numatyta papildomai 10,5 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Žadama, kad aiškesnis vaizdas, kaip pasiskirsto mokytojų darbo krūvis, bus spalio pabaigoje, įvertinus „Sodros“ pateikiamus atlyginimų duomenis.

„Jau dabar aišku, kad mokykloje išskaidžius mokinius į daugiau klasių, nei tai mokyklai yra apskaičiuota, gali stigti pinigų. Klasių komplektus mokykloms tvirtina savivaldybės. Nors nėra jokios būtinybės, kai kurios savivaldybės netgi miestų gimnazijoms yra patvirtinusios daugiau klasių, negu numatyta“, – teigia ŠMM.

Tarp tokių, kuriose dalis mokyklų formuoja per daug klasių, įvardijamos Alytaus, Elektrėnų, Jonavos, Kauno, Švenčionių, Radviliškio, Rokiškio, Tauragės, Trakų, Varėnos, Visagino, Zarasų, Vilniaus miesto savivaldybės.

„Kuo klasių komplektų suformuojama daugiau, negu numatyta sąlyginių komplektų, tuo savivaldybei didesnis iššūkis išspręsti finansinius netolygumus, nes pagal šiuos duomenis skiriamos ir valstybės lėšos. Kai kuriose savivaldybėse skirtumas tarp numatytų sąlyginių klasių komplektų ir realiai suformuotų nuo rugsėjo siekia apie 20 proc. ir netgi daugiau“, – sako ministrė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų