REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus politikai prašo Vyriausybės perduoti pertvarkomo Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) centrinius rūmus į savivaldybės rankas.

Vilniaus politikai prašo Vyriausybės perduoti pertvarkomo Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) centrinius rūmus į savivaldybės rankas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį sostinės taryba priėmė rezoliuciją, kurioje nurodoma, kad rūmai būtų panaudoti „sostinės švietimo reikmėms, taip išsaugant tradicinę šių rūmų paskirtį“.

REKLAMA

Rezoliuciją pristatęs liberalas Vytautas Mitalas svarstė, kad Švietimo ir mokslo ministerija „neturi aiškios vizijos“, kaip panaudoti turtą, o Vilniuje švietimo erdvių greta Žvėryno mikrorajono itin trūksta.

„Rezoliucija norime atkreipti dėmesį ir paskatinti nacionalines institucijas, kad jei jie nežino ir neturi fantazijos, kaip panaudoti LEU centrinius rūmus, jie gali perduoti tuos rūmus Vilniaus miesto savivaldybei ir mes, rūpindamiesi švietimu, tikrai rasime, kaip tuos rūmus sėkmingai įveiklinti“, – dėstė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Nors opozicija kritikavo siūlymą, jog bus perimamos moksleiviams nepritaikytos patalpos, meras Remigijus Šimašius sako dar vasarį informavęs Vyriausybę, kad Vilniui šios patalpos reikalingos.

„Svarbiausia dalis yra stadionas prie Šolomo Aleichemo mokyklos, kur net kalbos negali būti apie kažkokius privatizavimus, perdavimus – tai turi likti stadionas, ir bendrajame plane numatyta, kad tai stadionas ir mes jį naudosime“, – dėstė jis.

Anot jo, taip pat reikalinga ir LEU sporto salė, kurioje galima rengti profesionalias rankinio varžybas. Pasak R. Šimašiaus, LEU patalpose jau veikia „Genio“ progimnazija, pastatuose galėtų įsikurti dalis Vilniaus kolegijos fakultetų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Meras sako, kad laukiama architektų idėjų, kaip pertvarkyti teritoriją aplink LEU.

„Šį rudenį bus organizuojamos architektūrinės dirbtuvės apie visą teritoriją edukologijos universiteto – pradedant vadinamuoju „pedagoginio žiedu“ baigiant sąsaja su Seimu ar tos sąsajos nebuvimu“, – aiškino meras.

Pertvarkant Lietuvos aukštųjų mokyklų tinklą LEU yra jungiamas prie Vytauto Didžiojo universiteto (VDU). Pastarajam penkeriems metams atitenka ir dalis LEU patalpų, tačiau ne centriniai rūmai.

Ekspertų skaičiavimu, visas LEU turtas, kurį sudaro apie 20 objektų, vertinamas maždaug 50 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų