REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl šešių ministrų interesų deklaracijų.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl šešių ministrų interesų deklaracijų.

REKLAMA

Etikos sargų akiratyje atsidūrė ūkio ministras Virginijus Sinkevičius, žemės ūkio ministras Giedrius Surplys, teisingumo ministras Elvinas Jankevičius, socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

VTEK žada tirti, ar ministrai nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų laiku ir tinkamai deklaruoti privačius interesus.

Taip pat žadama nagrinėti, ar sveikatos apsaugos ministras nenusižengė reikalavimams vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

REKLAMA
REKLAMA

VTEK nurodo tyrimą pradėjusi „gauto pranešimo ir viešosios erdvės informacijos pagrindu“.

Komisijos turimais duomenimis, A. Veryga spalį pasirašė įsakymą, kuriuo skirtas finansavimas jo buvusios darbovietės – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto – projektui „Alkoholio vartojimo sąlygojamos žalos Lietuvoje skaičiavimo metodikos parengimas ir žalos įvertinimas 2015 metais ir 2016 metais“.

REKLAMA

Anot VTEK, A. Veryga šiame universitete dirbo iki 2016 metų lapkričio.

„Taip pat VTEK pastebėjo, kad sveikatos apsaugos ministras galbūt nedeklaravo dviejų deklaruotino dydžio sandorių – būsto paskolos ir automobilio lizingo“, – teigiama etikos sargų pranešime.

Anot jų, bus tiriami duomenys, kad sveikatos apsaugos ir ūkio ministrai galimai nedeklaravo, jog užima šias pareigas.

VTEK teigia, kad G. Surplys, E. Jankevičius ir L. Kukuraitis privačių interesų deklaracijose galbūt nenurodė sudarytų paskolų sandorių, o L. Ruokytė-Jonsson galbūt nedeklaravo turinti juridinio asmens akcijų.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijos posėdžiui trečiadienį pirmininkavęs Antanas Šenavičius neatsakė, kodėl klausimas dėl A. Verygos ir V. Sinkevičiaus darbovietės deklaravimo pasirodė pakankamai reikšmingas, kad VTEK jį tirtų.

„Darbotvarkėje buvo toks klausimas, buvo įtrauktas į darbotvarkę toks klausimas ir tokius klausimus yra privaloma svarstyti“, – BNS sakė A. Šenavičius.

„Mes tirsime, susirinksime visą medžiagėlę, dabar pas mus atsispindi duomenų bazėje, kad nėra deklaruota, dabar reikia viską susirinkti, jie turės pateikti dokumentus įvairiausius ir prasideda terminas trys mėnesiai – pradedam tyrimą“, – kalbėjo jis.

A. Šenavičiaus teigimu, už sprendimą pradėti tyrimą balsavo visi posėdyje dalyvavę VTEK nariai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų