REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Vilniuje sulaikytas girtas vairuotojas. Asociatyvi nuotrauka. nuotr. Broniaus Jablonsko

Socialiniame tinkle „Facebook“ sukurtoje grupėje apie Vilniuje vykstančius reidus kilo neįprasta diskusija, sulaukusi, reikia pripažinti, netikėtų reakcijų. O viskas prasidėjo nuo tokio įrašo.

24

Socialiniame tinkle „Facebook“ sukurtoje grupėje apie Vilniuje vykstančius reidus kilo neįprasta diskusija, sulaukusi, reikia pripažinti, netikėtų reakcijų. O viskas prasidėjo nuo tokio įrašo.

REKLAMA

„Tai va, sulaikėme girtą vairuotoją. 3,42 (prom. alkoholio – aut. past.). Važiavome iš paskos apie 20 km. vingiuodami. Gal kažkam išgelbėjom gyvybę. Saugokite save ir aplinkinius, nevairuokite išgėrę. Gerai, kad viskas baigėsi laimingai!!!“, - „Facebook‘e“ rašė internautas Andrejus.

Šis įrašas atkreipė visuomenės dėmesį. Tiesa, greičiausia, nevisiškai taip, kaip tikėjosi žinutę viešoje erdvėje palikęs asmuo.

Lietuviškos „pjautynės“

Daliai internautų šis įrašas sukėlė teigiamų emocijų. Jie džiaugėsi ne tiek įrašo autoriaus veiksmais, kiek tuo, kad pavyko užkirsti kelią potencialiai labai tikėtinam nelaimingam atsitikimui.

REKLAMA
REKLAMA

„Gerai, kad per tuos 20 km. nieko neužmušė...“, „Aš ne ožys, bet tvarka turi būti! Šaunuoliai!!!“, „Šaunuoliai!!! Tiems, kas nesupranta – neduok Dieve Jūsų artimiems kas nors atsitiktų per tokius idiotus!!! Tada kitaip kalbėtumėte manau!!!“.

REKLAMA

Tačiau bent jau neutralius komentarus netrukus pakeitė vieno internauto klausimas: „Sustabdėt ir gerai, bet kam girtis?“.

Į tai jis sulaukė atsakymo: „Gal todėl, kad parodyti pavyzdį? Kad tokius reikia stabdyti kelyje? Įdomūs tie žmonės, kurie „ožiu“ vadina tą, kuris, gal, išgelbėjo kažkieno gyvybę. Dėkokite, o ne „ožiu“ vadinkite, nes gal per tokį būtų žuvęs jums artimas asmuo.“

Toliau panašūs komentarai sekė vienas kitą, kol galiausiai į diskusiją įsivėlė ir pats įrašo autorius.

Į diskusiją įsitraukė ir pats

Informaciją apie savo veiksmus įrašo „Facebook‘e“ autorius pateikė po šio komentaro:

„Na, sulaikyti turėtų policijos pareigūnai, nes sulaikomas asmuo gali būti pavojingas ir jį sulaikyti bandantis asmuo gali nukentėti, pavyzdžiui, būti traumuotas, pervažiuotas automobiliu ir t. t. Todėl visur policija informuoja, kad piliečiai neužsiimtų saviveikla, jų darbas yra pranešti“, - Andrejaus veiksmus kritikavo Laurynas.

REKLAMA
REKLAMA

Į kritiką Andrejus atsakė patikslindamas visą situaciją: „Tai policija ir sulaikė, aš koregavau jų veiksmus. Jie (pareigūnai – aut. past.) gražiai laukė sutartoje vietoje ir sustabdė girtą vairuotoją!!!“.

Paaiškėjo, kad Andrejus persekioti galimai neblaivų vairuotoją pradėjo po to, kai šis vos nesukėlė eismo įvykio su jo paties transporto priemone: „Kai jis vos man „neįkirto“, supratau, kad prie vairo sėdi, greičiausia, išgėręs asmuo.“

Rado Andrejus kaip atsikirsti ir į ironišką dar vieno internauto pasiūlymą „nusipirkti medalį ir nešioti jį iki pensijos“. „Tai aš turiu gelbėtojo žvaigždę. Nepergyvenk!!! Ir gaudysiu tokius toliau“, - diskusiją „uždarė“ Andrejus.

Ką ši istorija pasako apie lietuvių požiūrį į šių laikų „herojus“ ir jų „kritikus“ – išvadas pasidaryti paliksime mūsų skaitytojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų