REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas svarsto, ar suteikti dar vieną galimybę už smurtą prieš sutuoktinį nuteistai buvusiai sinoptikei Tatjanai Kempi pasitaisyti ir nesiųsti jos į pataisos namus.

Vilniaus apygardos teismas svarsto, ar suteikti dar vieną galimybę už smurtą prieš sutuoktinį nuteistai buvusiai sinoptikei Tatjanai Kempi pasitaisyti ir nesiųsti jos į pataisos namus.

REKLAMA

Trečiadienį teisėja Vitalija Norkūnaitė išnagrinėjo nuteistosios skundą dėl vasario 23 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismo priimtos nutarties. Ja patenkintas probacijos tarnybos prašymas ir panaikintas nuosprendžiu atidėtas laisvės atėmimo bausmės vykdymas. Teismas lygtinę bausmę panaikino dėl naujų smurto atvejų ir alkoholio vartojimo.

Pernai gegužės 26 dieną po nuosprendžio moteris buvo paleista teismo salėje, nes teismas skyrė lygtinę laisvės atėmimo bausmę.

Už visus nusikaltimus teismas moteriai skyrė vienų metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Kadangi ji prisipažino kalta, bausmė sumažinta trečdaliu – iki vienų metų ir dviejų mėnesių.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau neteistai pensininkei bausmės vykdymas buvo atidėtas dvejiems metams.

Teisėja Ingrida Mikužytė įpareigojo nuteistąją per bausmės atidėjimo laikotarpį nevartoti psichiką veikiančių medžiagų, dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose ir atlyginti žalą ligonių kasai už sužaloto sutuoktinio gydymą.

REKLAMA

Tačiau per bausmės atidėjimo laikotarpį nuteistoji vartojo alkoholį (nustatytas 1,89 promilės girtumas), jai buvo iškeltos dar dvi naujos bylos dėl smurto prieš sutuoktinį.

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį išnagrinėjo nuteistosios skundą, moteris sako, kad nebijo patekti į kalinimo įstaigą, tačiau bijo, jog jai nesant, sutuoktinis nesugebės sumokėti už butą, susikaups skolos, daugiabučiame name buvo atlikta renovacija, reikia mokėti už jos metu atliktus darbus.

„Ar suprantate, kokia susiklostė situacija? Teismas mano, kad pažeidėte sąlygas. Kodėl jums nepavyksta jų laikytis, ar jūsų manymu, viskas tvarkoje?“, – nuteistosios klausė teisėja V. Norkūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA

T. Kempi teisėjai aiškino, kad ją netinkamai elgtis provokuoja sutuoktinis.

„Aš pati nieko nedarau. Pavyzdžiui, aš guliu ant sofos, noriu pailsėti, o jis ima mojuoti rankomis, mane įžeidinėja“, – sakė T. Kempi.

Nuteistoji tikino, kad jau du mėnesius nevartoja alkoholio ir kartą per savaitę lankosi pas priklausomybės ligų specialistę, nors jau yra pensininkė, dirba.

Prokurorė Danutė Mekionienė taip pat teiravosi, ar nuteistoji suvokia, kad konfliktai kyla dėl jos girtavimo.

„Jūs žinote, kad negalima gerti jums alkoholio. Jeigu dieną šventėte, gal galite nešvęsti? Ar suprantate, kad viskas kyla dėl jūsų girtavimo, du nauji ikiteisminiai tyrimai pradėti dėl vyro sumušimo“, – priminė prokurorė D. Mekionienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji mano, kad apylinkės teismas pagrįstai nusprendė panaikinti T. Kempi bausmės vykdymo atidėjimą.

„Jai buvo suteikta didelė galimybė pakeisti gyvenimo būdą, ji nevengia piktnaudžiauti alkoholiu, vėl smurtas šeimoje, apylinkės teismo nutartis pagrįsta, prašau atmesti nuteistosios skundą“, – sakė prokurorė.

Teismas nutartį skelbs balandžio 4 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų