• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Du sniegą valę darbininkai šįryt žuvo Vaidotų geležinkelio stoties pašonėje – juos pervažiavo traukinys.

Du sniegą valę darbininkai šįryt žuvo Vaidotų geležinkelio stoties pašonėje – juos pervažiavo traukinys.

REKLAMA

Pirminiais duomenimis, kraupi nelaimė įvyko pažeidus darbo saugos taisykles – sniegą valantys darbuotojai greičiausiai negirdėjo traukinio, o darbuotojo, užtikrinančio dirbančiųjų ant bėgių saugumą, nebuvo.

Štai ta vieta, kur po traukinio ratais pakliuvo du žmonės. Baisi nelaimė Vaidotų geležinkelio stoties pašonėje įvyko apie pusę devynių ryto. Atvažiavus tarnyboms paaiškėjo, kad abudu žuvusieji – bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ darbininkai.

Ryškias raudonas liemenes vilkintys vyrai dirbo ant bėgių – valė nuo jų sniegą. Atvažiavę medikai nustatė, kad abu darbininkai nebegyvi. Medikų prireikė ir mašinistui – jis nebuvo sužeistas – tačiau vyrą ištiko labai smarkus šokas.

Pirminiais duomenimis, įvykį matė tik vienas mašinistas. Esą jis signalizavo artėdamas prie darbininkų. Tačiau šie nieko negirdėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Aiškėja, kad traukinio greitis nebuvo labai didelis – traukinys tik buvo pajudėjęs iš stoties. Bet ir lėtai judančio traukinio net ir su tuščiais vagonais taip paprastai nesustabdyti – jis užvažiavęs ant darbininkų dar nuriedėjo apie šimtą metrų.

REKLAMA

Dirbo su ausinėmis

Kodėl įvyko baisi nelaimė, aiškinamasi. Pirminiais duomenimis, darbininkai dirbo su ausinėmis nuo triukšmo. Galbūt todėl jie ir neišgirdo besiartinančio traukinio.

O štai geležinkeliečiai sako, kad greičiausiai buvo pažeisti saugos darbe reikalavimai. Dirbant su triukšminga technika, su orapūte, vienas darbininkas privalėjo nieko daugiau nedaryti, tik dairytis ir žiūrėti, kad ant bėgių su ausinėmis dirbantys žmonės būtų saugūs.

Galėjo nelaimės išvengti

Pareigūnams apžiūrėjus įvykio vietą lavonvežiai išneša žuvusiųjų darbininkų kūnus. Šitos nelaimės galėjo ir nebūti.

REKLAMA
REKLAMA

Geležinkeliečiai prasitarė, kad trūksta darbuotojų, gal todėl nebuvo jokio aplinką stebinčio saugo. „Dabar darbuotojų bus dar mažiau“, – sakė filmuotis nepanorę geležinkeliečiai. Be to, anot jų, kol kas nėra iki galo aišku, ar tikrai mašinistas signalizavo ant bėgių dirbantiems darbininkams.

Spigino saulė

Traukinys važiavo iš Vaidotų stoties Juodšilių pusėn, rytą mašinistui tiesiai į akis spigino saulė. Neatmetama, kad visgi garsinių signalų laiku nebuvo – mašinistas galėjo net ir iš tolo nepastebėti ir iš anksto signalais neperspėti darbininkų ant bėgių. Pavakare nelaimę pakomentavo ir bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ atstovai.

Tokių atvejų, kad iš karto žūtų net du „Lietuvos geležinkelių“ darbuotojai, niekas neprisimena. Tačiau mirtinos nelaimės įvyksta neretai. Štai pernai kovą Panerių stotyje iškraunant vagonus buvo mirtinai prispaustas 55-erių metų krovos darbininkas.

Išsamiau - reportaže:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų