REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pajūrio verslininkai ruošiasi žmonių antplūdžiui. Šiemet tiek per šv. Kalėdas, tiek ir per Naujuosius galėsime pasilepinti ne viena laisva diena. Tad šventiniai užsakymai pilasi kaip iš gausybės rago. Kone visi viešbučiai Palangoje, Naujųjų nakčiai jau buvo užsakyti lapkričio mėnesį. Už šventinę nakvynę kurorte negailima pakloti ir minimalią mėnesinę algą siekiančios sumos.

Pajūrio verslininkai ruošiasi žmonių antplūdžiui. Šiemet tiek per šv. Kalėdas, tiek ir per Naujuosius galėsime pasilepinti ne viena laisva diena. Tad šventiniai užsakymai pilasi kaip iš gausybės rago. Kone visi viešbučiai Palangoje, Naujųjų nakčiai jau buvo užsakyti lapkričio mėnesį. Už šventinę nakvynę kurorte negailima pakloti ir minimalią mėnesinę algą siekiančios sumos.

REKLAMA

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė sako, jog kurorto svečiams tikrai buvo ir vis dar yra iš ko rinktis. Verslininkai stengiasi ir šventiniai pasiūlymai pritaikomi tiek didelėms kompanijoms, tiek poroms ar šeimoms su vaikais.

„Galite rinktis tik nakvynę ir tai, kas įeiną į šią pasirinkto viešbučio kainą: spa malonumai, pusryčiai. Galite rinktis ir visą šventinį paketą, kuriame bus nakvynė, šventinė programa. Pastarąją galite įsigyti ir atskirai. Pasiūlymų turi kiekvienas viešbutis, reikia tik pasidomėti, ar jis labiau tinka romantiškam vakarui, ar visai didelei kompanijai ar tik šeimai su vaikais,“ - teigė I. Valaitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant kainų, Naujųjų naktis Palangoje - sausakimša

Restoranai siūlo šventines vakarienes. Asmeniui Naujųjų metų „kėdės“ kaina svyruoja nuo 15 iki 20 eurų. Patiekalus galima užsisakyti atskirai iš meniu, arba rinktis šventinį pasiūlymą.

REKLAMA

„Šventinį restoranų pasiūlymą sudaro programa ir išskirtinė vakarienė su ypatingais desertais ar kitomis šefo staigmenomis. Tokie paketai daugmaž kainuoja nuo 50 iki 150 eurų asmeniui,“ - informavo I. Valaitienė.

Nakvynės kaina Palangoje, šventinę naktį priklauso nuo to, kokį viešbutį išsirinksite. Kuo daugiau žvaigždučių, tuo kaina didesnė.

„Jei kalbame apie vidutinės klasės, 3-4 žvaigždučių viešbučius, tai šventinė nakvynė dviviečiame kambaryje gali kainuoti nuo 100 iki 140 eurų. Žinoma, kai kurie viešbučiai Naujųjų metų nakčiai parengia pasiūlymus, į kuriuos įeina 2 nakvynės, programa, vakarienė. Kai kuriuose, vienos nakvynės negalima užsisakyti,“ - teigė I. Valaitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Esą nepaisant to, kokios yra Naujametinės nakvynės kainos Palangoje, šis kurortas gruodžio 31 dieną užsipildo, kaip karščiausią vasarą. Netrūksta ir skambinančiųjų paskutinę dieną. Pastariesiems dažniausiai tenka nusivilti.

Tiek užsakymų nebuvo per pastaruosius 5 metus

Palangos „Vėtros“ direktorė Audra Vainoraitė sako, kad šiemet rezervacijas išgraibstė kaip niekad anksti.

„Labai aktyviai rezervuojasi tiek Klaipėdoje, tiek ir Palangoje. Šiai dienai daugiau negu 80 procentų kambarių jau užsakyta. Manau, tai lemia tos papildomos išeiginės. Kai pernai kalendorius nedėkingai susidėliojo, tai ir nebuvo tokio gausaus poilsiautojų būrio, o šįkart dėkingai šventės išsidėliojo,“ - pastebėjo A. Vainorienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, Naujuosius sutikti Palangos „Vėtroje“ žmonėms buvo siūloma tik įsigijus 2 nakvynes. Į pasiūlymą įskaičiuota šventinė vakarienė ir programa. Iki gruodžio 1 dienos pasiūlymui buvo taikoma 10 procentų nuolaida. Tad dviems asmenims paketas atsiėjo 337 eurus. Šiuo metu pasiūlymo kaina - 375 eurai.

Renkasi prabangiausius kambarius

4 žvaigždučių viešbutyje „Gabija“ visų pirma buvo išgraibstyti aukščiausios klasės kambariai.

„Laisvų vietų turime, bet apartamentai ir aukštesnės klasės kambariai buvo parduoti jau lapkričio pradžioje. Skelbėme ypatingą kainą iki gruodžio 1 dienos. Tad nakvynė dviems apartamentuose ir šventinė programa kainavo 315 eurų. Dabar dviem šis pasiūlymas atsieina 385 eurus. Standartiniai kambariai dviems šiuo metu, jau be akcijos, kainuoja nuo 290 iki 350 eurų. Ir nors kaina nuo gruodžio 1 dienos kilo, žmonės aktyviai skambina ir rezervuojasi. Jau 80 procentų viešbučio yra apgyvendinta,“ - teigė viešbučio „Gabija“ Rezervacijų ir priėmimo vadovė Odeta Baltiejutė.

REKLAMA

Anot pašnekovės, tokio srauto žmonių, norinčių Naujuosius sutikti Palangoje, nebuvo per pastaruosius penkerius metus. Esą pasitaikydavo metų, kai nesusirinkus reikiamam kiekiui poilsiautojų, viešbučiai atšaukdavo Naujametines programas.

Viešbučių atstovai tikina, jog šventes Lietuvos pajūryje dažniausiai sutinka mūsų tautiečiai. Pasitaiko vienas kitas atvykėlis iš Rusijos.

Šventojoje vietų nėra, Nidoje - poilsiautojai vis dar laukiami

Sutikti Naujuosius žmonės renkasi ir Šventojoje. Ištisus metus čia veikianti „Pajūrio sodyba“ laisvų vietų šventinei programai jau nebeturi. Liko tik kelios laisvos vietos nakvynei.

„Siūlomai šventinei programai vietų nebeturime. Žmonės gali atvykti, apsigyventi ir susiorganizuoti šventinį vakarą patys, mūsų laisvose salėse. Vietos į programą buvo išgraibstytos akimirksiu, lapkričio pabaigoje jų jau nebeliko. Programos kaina suaugusiam siekia 85, o vaikui 45 eurus. Apgyvendinimas nuo 65 iki 180 eurų. Retai taip būna, bet skambučiai nesiliauja iki šiol, žmonės labai aktyviai ieško kur sutikti Naujuosius,“ - teigė „Pajūrio sodybos“ administratorė.

REKLAMA

Visus metus Neringoje veikiantis viešbutis „Nidus“ taip pat paruošė Naujametę programą savo svečiams. Tiek suaugusiuosius, tiek ir vaikus, čia linksmins Kalėdų Senelis. Viešbučio atstovai sako, jog laisvų vietų dar turi, tačiau sulaukė nemažai rezervacijų šventiniam periodui.

„Turime dar laisvų vietų. Kol kas dar sulaukiame ir daug skambučių, tikimės, kad pilnai užsipildys viešbutis. Esame paruošę šventinę programą. Į ją įeina Naujų metų vakarienė, Kalėdų senelio programa, viktorina, žaidimai, šampano taurė. Jokių papildomų sąlygų užsakymams nėra. Galima nakvynę pasirinkti vienai nakčiai, nėra nustatyto laikotarpio. Viena naktis kainuoja 140 eurų, dviviečiame standartiniame kambaryje su pusryčiais. Liukso kambaryje naktis –179 eurai su pusryčiais. O norintiems dalyvauti šventinėje programoje papildomai reikia susimokėti po 90 eurų suaugusiems ir po 45 eurus vaikams, nuo 5 iki 14 metų,“ - teigė viešbučio „Nidus“ administratorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų