REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybėje kol kas nepasistūmėjo siūlymas dėl pareigūnų algų kėlimo 2018–2020 metais.

Vyriausybėje kol kas nepasistūmėjo siūlymas dėl pareigūnų algų kėlimo 2018–2020 metais.

REKLAMA

Vidaus reikalų ministerija yra parengusi Vidaus tarnybos statuto pataisas, pagal kurias iki 2020-ųjų visų statutinių pareigūnų darbo užmokestis didėtų beveik po 100 eurų kasmet, tačiau tokiems pakeitimams kol kas palaikymo Vyriausybėje nėra.

REKLAMA
REKLAMA

„Matant dabar kokios yra skirtingos pozicijos, bandysime derinti (...). Finansų ministerija nepritaria, nepritaria Teisingumo ministerija, nepritaria Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, taip pat Vyriausybės kanceliarija turėjo pastabų dėl sisteminio darbo užmokesčio visiems darbuotojams kėlimo“, – trečiadienį Vyriausybėje sakė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

REKLAMA

Šis klausimas buvo įtrauktas į Vyriausybės trečiadienio pasitarimo darbotvarkę, tačiau iš jos vėliau išbrauktas.

„Buvo klausimas išimtas iš pasitarimo dienotvarkės, nes dar yra nesutarimų, ir dar prie šito klausimo grįšime posėdyje galbūt liepos pabaigoje“, – vylėsi E.Misiūnas.

Anot jo, Vyriausybėje yra svarstymų, kad atlyginimai tyrėtų augti visiems valstybėms tarnautojams, ne tik statutiniams pareigūnams.

„Galbūt už 40 mln. eurų galima būtų kelti visiems valstybės tarnautojams po 1 eurą, formaliai tai kainuotų tiek pat valstybės biudžetui, keliant visiems valstybės tarnautojams darbo užmokestį, kad būtų visi lygūs prieš įstatymą, išlaikomas socialinis teisingumas ir taip toliau“, – išgirstomis abejonėmis dalijosi vidaus reikalų ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pabrėžė, kad Statuto pakeitimų reikia ir norint pareigūnams algas kelti iš vidinių sistemos lėšų.

„Statutas yra ne tik apie darbo užmokesčio pakėlimą, bet tai yra galų gale teisinis pagrindas mokėti didesnį darbo užmokestį, nes yra dabar situacijų, kada štai ir policijos sistemoje darbuotojai turi budėti namuose, kad jiems būtų galima mokėti didesnį darbo užmokestį, ir galvoti visokių tikrai įdomių situacijų, kad būtų teisinis pagrindas pareigūnui mokėti didesnį darbo užmokestį“, – aiškino E.Misiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministerija siūlo Vidaus tarnybos statuto priede nustatytus koeficientus visiems pareigūnams kasmet didinti po 0,8. Tai reiškia, kad pareigūnų atlyginimas kasmet „į rankas“ didės mažiausiai 95 eurais per mėnesį.

Iki 2020 metų pareigūnų algoms kelti pagal siūlomą modelį papildomai bendrai reikėtų skirti daugiau kaip 200 mln. eurų.

VRM duomenimis, iš statutinių pareigūnų daugiausiai uždirba Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos specialistai, žemiausios grandies pareigūnas čia „į rankas“ gauna 725 eurus. Žemiausios grandies policininkai uždirba 700 eurų, pasieniečiai – 510 eurų, Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai – 500 eurų.

Mažiausiai uždirba žemiausios grandies ugniagesiai ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, atitinkamai po 452 ir 465 eurus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų