REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nediduką miestelį Radviliškio rajone sukrėtė žinia apie tuberkuliozės protrūkį.

Nediduką miestelį Radviliškio rajone sukrėtė žinia apie tuberkuliozės protrūkį.

REKLAMA

Pavojinga džiovos forma susirgo šešių vaikų mama, užkratas paplito ne tik šeimoje, bet ir miestelio bendruomenėje. Moters vaikai ir net jų giminaičiai suguldyti į ligoninę, pasitikrinti dėl ligos turi net 72 asmenys. Šeimos tėvas, grįžęs iš darbų užsienyje, dėl moters ir vaikų ligos kaltina valstybę - esą čia toks skurdas, kad jis ir įveikė žmoną, ji ne visada sočiai pavalgydavo.

Į Šiaulių ligoninę dėl tuberkuliozės papuolė visa šeima – moteris, šeši jos vaikai, sūnėnas ir net jų kaimynai - iš viso 10 žmonių. Radviliškio rajono Šiaulėnų miestelio gyventojai nustatyta atvira tuberkuliozės forma, į ligoninę tuoj pat suvežti visi su ja kontaktavę nepilnamečiai.

Penki moters vaikai ir du kaimynų mažamečiai – palikti ligoninėje. Medikai dabar juos gelbsti nuo pavojingo užkrato.

Vaikų tuberkuliozės skyriaus vedėja sako, kad tik laimingo atsitiktinumo dėka liga pastebėta gana anksti ir neužsikrėtė daugiau žmonių. Atvira forma serganti moteris pati kreipėsi į medikus, kad skauda skrandį, tada medikai pamatė, kad tai panašu į plaučių ligą. Moteris ištirta ir į ligoninę paguldyta tuoj pat. Kitą dieną - ir visi kontaktavę vaikai.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže: 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų