REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kupiškio rajono apylinkės teismas už papirkimą teisė Biržų rajono apylinkės teismo posėdžių sekretorę, įteikusią teisėjui dovanėlę.

REKLAMA
REKLAMA

Biržų rajono apylinkės teisme prieš Kalėdas įvyko nemalonus dalykas. Patyrusi teismo darbuotoja – teismo posėdžių sekretorė Irena Zamauskienė – atėjusi pas teisėją įteikė dovaną. Ją padėjo ant teisėjo darbo stato, prie kalėdinės puokštės. Kabinete buvusiam teisėjui sekretorė pasakiusi: „Čia Jums su Kalėdomis.“ Taip ant teisėjo darbo stalo atsidūrė mėlynas vokas su 250 Lt vertės parduotuvės „Douglas“ kuponu. Kaip vėliau buvo išdėstyta teismo medžiagoje, sekretorė taip esą atsidėkojo už palankiai išnagrinėtą dukros draugo bylą. Dovana atsirūgo brangiai – sekretorė teista už papirkimą. Šiuo metu sekretorė teisme nebedirba. Iš darbo ji išėjo savo noru.

REKLAMA

Parsinešęs namo dovaną atsitokėjo

Bylos medžiagoje nurodyta, kad teisėjas Dainius Strautininkas iš pradžių galvojęs, jog vokas yra skirtas jo žmonai, kuri taip pat dirba teisme. Kadangi žmona tuo metu sirgo ir buvo namuose, teisėjas voką parsinešė namo. Sako, galvojęs, kad teismo posėdžių sekretore dirbanti jo žmona užsisakiusi kosmetikos prekių, kurias esą platina voką atnešusios sekretorės dukra. Per pietus namie teisėjas su žmona išsiaiškinę, kad tokių kosmetikos prekių nebuvo užsakyta. Teisėjo žmona paskambinusi voką atnešusiai kolegei ir išgirdusi, kad dovana „yra nuo M.“. Supratęs, kad dėkingumas reiškiamas nuo M. K., kurio bylas pavesta nagrinėti D. Strautininkui, teisėjas suprato, kad tai yra kyšis. Grįžęs į darbą teisėjas apie dovaną informavo teismo pirmininkę Valentiną Paliulionienę ir prokurorą Tomą Bajorūną.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltininkė prisipažino, o vėliau nusprendė skųstis

Buvo iškelta baudžiamoji byla, atliktas ikiteisminis tyrimas. Panevėžio apygardos prokuratūros pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus pareiškimą ir ikiteisminio tyrimo metu surinktą medžiagą išnagrinėjo Kupiškio rajono apylinkės teisėja Irena Pocevičienė. I. Zamauskienė kaltinama valstybės tarnautojo papirkimu. Kaltinamosios atsakomybę lengvinančia aplinkybe teismas pripažino tai, kad I. Zamauskienė prisipažįsta padariusi nusikalstamą veiką ir gailisi. Kadangi kaltinamoji prisipažino kalta, jai skirtą bausmę (304 eurus) teismas tuo pačiu sprendimu sumažino trečdaliu – iki 202 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

250 litų vertės kuponas konfiskuotas valstybės nuosavybėn. Kai kaltinamasis pripažįsta savo kaltę, teismo posėdis nerengiamas. Byla buvo baigta baudžiamuoju įsakymu. Tačiau minėtas įsakymas neįgijo teisinės galios. Apie tai informavo Kupiškio rajono apylinkės teismo administracijos sekretorius (atstovas ryšiams su visuomene ir žiniasklaida) Artūras Jančys. Kaltinamoji nesutinka su baudos paskyrimu teismo baudžiamuoju įsakymu. I Zamauskienė padavė Kupiškio rajono apylinkės teismui prašymą, kuriame reikalauja surengti bylos nagrinėjimą teisme. Artimiausias teismo posėdis – kovo 9 dieną.

Mykolas Kutka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų