REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Dėl skylėtų džinsų Seimo nariai kibo vienas kitam į atlapus: P. Gražulis prieš E. Masiulį

L. Graužinienė skyrė įsiaudrinusius politikus (papildyta 13.18)

Antradienį Seimui svarstant opozicinių liberalų siūlymą "tvarkiečių" seniūną Petrą Gražulį atšaukti iš Seimo delegacijos Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje (ETPA), kilo konfliktas tarp P.Gražulio ir projekto iniciatoriaus Eligijaus Masiulio.

Antradienį Seimui svarstant opozicinių liberalų siūlymą "tvarkiečių" seniūną Petrą Gražulį atšaukti iš Seimo delegacijos Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje (ETPA), kilo konfliktas tarp P.Gražulio ir projekto iniciatoriaus Eligijaus Masiulio.

REKLAMA

P.Gražulis norėjo įteikti E.Masiuliui džinsus, kurių užpakalinėje dalyje įsiūtas užtrauktas.

"Tai langas į Europos vertybes", - pareiškė "tvarkietis".

Seimo posėdžiui pirmininkavęs socialdemokratas Algirdas Sysas nurodė P.Gražulį išvesti iš Seimo salės, bet šis išeiti atsisakė.

Besiginčijančius E.Masiulį ir P.Gražulį posėdžių salėje išskyrė parlamento pirmininkė Loreta Graužinienė.

Už tokį elgesį A.Sysas skyrė "tvarkiečių" seniūnui žodinį įspėjimą ir ragino Seimą įspėti kolegą įrašant į posėdžio protokolą, bet tam nepritarė dauguma parlamentarų.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų sąjūdžio atstovai siūlė Seimui P.Gražulį išbraukti iš delegacijos ETPA Parlamentinėje Asamblėjoje.

"Ši organizacija labai svarbi svarstant žmogaus teisių klausimus Europoje ir pasaulyje, labai dažnai delegacijos atstovai domisi ir rūpinasi žmogaus teisių apsauga įvairiose Europos valstybėse ir ne tik Europos valstybėse. P.Gražulis, vykdydamas savo politinę veiklą, net neslepia, o labai atvirai deklaruoja, kad jam žmogaus teisės tikrai nėra joks prioritetas, dar daugiau jis yra prasitaręs, kad jo dalyvavimas šitoje organizacijoje yra susisietas jo asmenine politine veikla. Galima suprasti, kad jeigu P.Gražulis nuo Naujųjų metų šios organizacijos nariu, išgirstume ne vieną originalią P.Gražulio akciją, kurios iki šiol apsiribodavo Lietuvos teritorija", - pristatydamas Seimo nutarimo projektą sakė E.Masiulis.

REKLAMA

Jis nuogąstavo, kad P.Gražulis ETPA pavers savo "cirkų, triukų, pasirodymo vieta".

"Manome, kad P.Gražulis dėl savo labai aiškaus homofobiško požiūrio, dėl žmogaus laisvių neigimo, dėl žmogaus gyvenimo pasirinkimo laisvių neigimo neturėtų dalyvauti šitos organizacijos darbe", - teigė liberalas.

Pats P.Gražulis piktinosi, kad norima riboti jo teises, nors jis ginąs Konstitucijoje įtvirtintas vertybes.

"Sovietmečiu buvo proletariato diktatūra, aš jai irgi nepritariau, turėjau savo poziciją, neturėjau teisės būti renkamas į tam tikras institucijas, neturėjau net teisės įsidarbinti, o dabar yra liberalioji homoseksualų diktatūra, kur taip pat tik viena nuomonė Europos Taryboje? Kam jūs atstovaujate? Ar jūs turite savo poziciją? Ar kai keičiasi politinė santvarka, su politine santvarka keičiate ir politinę orientaciją?" - klausė P.Gražulis.

REKLAMA
REKLAMA

"Tvarkietis" Vytautas Kamblevičius siūlė liberalams kreiptis į Kretingos rajono gyventojus, kad jie neberinktų jo daugiau į Seimą.

Seimas nepritarė siūlymui išbraukti P.Gražulį iš ETPA Parlamentinės Asamblėjos delegacijos. Už tai balsavo 21 Seimo narys, prieš buvo 28 parlamentarai, 19 susilaikė.

P.Gražulis yra parengęs ne vieną įstatymo projektą dėl homoseksualų teisių ribojimo, jis du kartus mėgino sutrukdyti seksualinių mažumų eitynes Vilniuje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų