REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje penktadienio popietę buvo kaip niekada karšta. Apie 100 lentgaliais, smėlmaišiais ir kitais daiktais apsiginklavusių „riaušininkų“ pataisos namų teritorijoje sukėlė pačius tikriausius neramumus. Pareigūnams teko net išlaisvinti keletą įkaitais paimtų žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl ramybės reikėtų paminėti, kad Pravieniškėse vyko pratybos, todėl į greitosios pagalbos automobilį neštuvais nešami „sužeistieji“ taip pat buvo tik pratybų dalis. Nors vyko mokymai, turėję patikrinti Viešojo saugumo ir kitų tarnybų pareigūnų bendrų veiksmų efektyvumą, apie 100 Mykolo Romerio Kauno policijos fakulteto studentų net neketino lengvai pasiduoti.

REKLAMA

Į pagalbą malšinant „neramumus“ buvo pasitelkta apie 250 Viešojo saugumo tarnybos (VST) ir apie 120 Kalėjimų departamento ir jam pavaldžių laisvės atėmimo įstaigų pareigūnų, Karinių oro pajėgų sraigtasparnis bei ugniagesiai. Iš pradžių minia „riaušininkų“ buvo apsupta ir priremta prie sienos. Tačiau dalis jų jau buvo užėmę vieną pastatą ir paėmę „įkaitų“.

Tada pasitelkus sraigtasparnį dalis pareigūnų pateko ant pastato stogo, kiti šturmo ėmėsi pro duris. Paskutiniu pratybų akcentu tapo užgrobto automobilio bei jame esančių „kalinių“ sulaikymo bei „įkaitų“ išlaisvinimo operacija. VST pareigūnams pakako apie 1–2 minučių, kad visi iš pataisos namų teritorijos sprukti bandę asmenys būtų suguldyti veidais į sutrypto sniego guolį.

REKLAMA
REKLAMA

Teisingumo ministras Juozas Bernatonis džiaugėsi, kad VST pareigūnai itin patobulėjo: „Tokios pratybos yra labai geras dalykas. Kilus rimtiems neramumams pareigūnai būna pasiruošę. Visi veiksmai buvo koordinuoti, pratybos praėjo sklandžiai, todėl galime būti ramūs, kad esame pasiruošę bet kokiems įkalinimo įstaigose kilsiantiems neramumams.“

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas pridūrė, kad per visą Lietuvos nepriklausomybės laikotarpį šalies kolonijose kilo 13 didesnių ar mažesnių incidentų: „Pravieniškėse tokių incidentų buvo vos penki. Noriu atkreipti dėmesį, kad per visus kilusius neramumus nėra žuvęs nė vienas žmogus. VST yra pasirengusi padėti ne tik kilus problemoms įkalinimo įstaigose, bet ir kitose situacijoje“, – pabrėžė D. A. Barakauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų