REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Joniškio darbo birža visuomenei pristatė pernai vienintelį rajone įgyvendintą vietinio užimtumo iniciatyvų projektą, kurį įvykdžiusi bendrovė įsteigė naujų darbo vietų, įsigyta įranga išplėtė gaminamų baldų asortimentą.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė jau pamiršta krizę

Medienos ruošinių apdirbimo liniją pernai įsirengė uždaroji akcinė bendrovė „Joniškio baldai“. Projekto vertė 164650 litų. 98300 litų tam skyrė valstybė, o likusią dalį — 66350 litų — turėjo surasti pati bendrovė. Šiek tiek ją parėmė ir rajono Savivaldybė.

REKLAMA

Už sukauptas lėšas UAB „Joniškio baldai“ įsigijo penkias stakles, kuriomis jau galima gaminti medienos masyvo baldus. Buvo įsteigtos keturios naujos darbo vietos staliams staklininkams. Įdarbinti keturi vyrai, iš jų du iki 25 metų amžiaus.

Iš valstybės gautas paramos lėšas verslininkui gražinti nereikia, tačiau jis įsteigtas naujas darbo vietas privalo išlaikyti penkerius metus. Tai kontroliuoja darbo birža.

Tai jau ne pirmas UAB „Joniškio baldai“ įgyvendintas vietinio užimtumo iniciatyvų projektas. Ši bendrovė vienuolika metų užsiima korpusinių biuro, virtuvės, miegamojo ir kitų baldų projektavimu bei gamyba. 2006 metais ji su valstybės finansine pagalba įdiegė medžio drožlių plokščių laminavimo liniją. Tada taip pat buvo įsteigtos ir iki šiolei gyvuoja keturios naujos darbo vietos.

REKLAMA
REKLAMA

UAB „Joniškio baldai“ direktorius Kęstutis Tautvaišas sakė, kad, atnaujinusi ir pertvarkiusi gamybą, bendrovė jau pamiršta krizę ir džiaugiasi naujais užsakymais. Jų jau gauta ir iš Norvegijos.

Pasak direktoriaus, jau galvojama apie dar vieną vietinio užimtumo projektą.

UAB „Joniškio baldai“ savo bazę yra įsirengę Saugėlaukio seniūnijos Pavirčiuvės kaime. Saugėlaukio seniūnė Edita Nakvosienė džiaugėsi gražiu bendravimu su baldus gaminančia bendrove, kuri įdarbina ne tik vietos gyventojus, bet yra pagalbininkai įvairiose situacijose, yra dovanoję baldų ne vienai į keblesnę situaciją patekusiai šeimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Padeda mažinti nedarbą

Vietinių užimtumo iniciatyvų projektai rajone pradėti vykdyti 2003 metais. Per septynerius metus įgyvendinta penkiolika projektų, rajono gyventojams įsteigtos 57 naujos darbo vietos.

Iš viso bendra įgyvendintų projektų vertė beveik 1,9 milijono litų, iš jų milijoną 45826 litus skyrė Valstybė. Vienai įsteigtai darbo vietai teko 18348 litai.

Pramonėje buvo įgyvendinti dešimt (67 proc.), paslaugų sferoje -- penki (33 proc.) vietinio užimtumo iniciatyvų projektai. Daugiausia jų parengta Joniškio mieste (6) bei Joniškio (3), Rudiškių bei Saugėlaukio (po dvi) seniūnijose.

Pramonėje įsteigtos 44, paslaugų sektoriuje — trylika naujų darbo vietų. Į jas įdarbinta trisdešimt vyrų ir dvidešimt septynios moterys.

Antanas ADOMAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų