REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos muitinės pareigūnai sulaikė 22 kilogramus neteisėtai gabento gintaro, kurio vertė - apie 12 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Muitinės departamento atstovės spaudai, Ramoniškių (Sudargo) kelio poste buvo sulaikytas Rusijos pilietis D. P, į Lietuvą atvykęs iš Kaliningrado srities ir žodžiu deklaravęs, kad veža leistiną kiekį cigarečių "Saint George" ir negabena jokių kitų prekių, privalomų pateikti muitinei.

REKLAMA

Kontrolės posto pareigūnams sukėlė įtarimą Rusijos piliečio elgesys, todėl automobilis buvo patikrintas detaliai. Degalų bake specialiai įrengtoje slėptuvėje buvo aptikta nemažai neapdoroto ir šlifuoto gintaro gabaliukų bei nedeklaruotų cigarečių, paženklintų Rusijos Federacijos banderolėmis.

Kadangi poste nebuvo galimybių tiksliai nustatyti gintaro svorio bei vertės, krovinys buvo sulaikytas. Atlikus tyrimą nustatyta, kad Rusijos pilietis gabeno per 18 kg neapdoroto gintaro gabaliukų, kurių vertė - daugiau kaip 11 tūkst. litų ir beveik 4 kg šlifuoto gintaro gabalėlių, įvertintų 700 litų.

Už neteisėtai gabentą gintarą iškelta administracinio teisės pažeidimo byla, pažeidėjui gresia nuo 10 tūkst. iki 20 tūkst. litų bauda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų