REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kriminalinės policijos biure tiriamas didelį atgarsį visuomenėje sukėlęs nusikaltimas, kuomet 2008 m. spalio 10 d. rytą, panašią į specialiųjų tarnybų uniformą vilkintys plėšikai, Vilniuje pagrobė didelės istorinės ir kultūrinės vertės ikonų kolekciją, juvelyrinius dirbinius, porcelianinius ir sidabrinius indus, grynuosius pinigus ir šaunamąjį ginklą.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminį tyrimą buvo pavesta atlikti Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padaliniams.

REKLAMA

Operatyvinėmis ir procesinėmis priemonėmis Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai nustatė organizuotą asmenų grupę, įtariamą šio nusikaltimo padarymu. Tyrimo metu minėtų asmenų atžvilgiu buvo taikytos procesinės prievartos priemonės, kurias atliekant nustatyta, kad asmenys veikė tarptautiniu mastu. Po profesionaliai atlikto nusikaltimą padariusių asmenų stebėjimo ir kontrolės, asmenys buvo sulaikyti, jiems paskirtos kardomosios priemonės. Atliekant tolimesnius operatyvinius bei ikiteisminio tyrimo veiksmus, nustatinėjama, ar įtariamieji nėra padarę Lietuvoje ir daugiau panašių nusikaltimų. Taip pat, atlikus kratas Lietuvoje bei užsienyje, buvo rasta dalis pagrobtų plėšimo metų vertybių.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu tyrimas atliekamas dėl valstybės tarnautojo vardo pasisavinimo, neteisėto laisvės atėmimo, plėšimo, šaunamojo ginklo ir šaudmenų pagrobimo, turto prievartavimo ir nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ir realizavimo.

Ikiteisminio tyrimo byloje nukentėjusysis pareiškė daugiau negu 50 mln. litų civilinį ieškinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų