REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vadovauti elektros tilto į Lenkiją projektą įgyvendinančiai bendrai Lietuvos ir Lenkijos įmonės „LitPolLink“ sutiko užsienio reikalų viceministras Jaroslavas Neverovičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Galiu patvirtinti, kad esu gavęs kelis pasiūlymus ir vienas iš jų susijęs su Lietuvos ir Lenkijos elektros tinklų sujungimo projektu. Labai rimtai vertinu ir svarstau šį pasiūlymą, tačiau galutinio sprendimo nesu padaręs“, - BNS sakė J.Neverovičius.

REKLAMA

Tačiau jis vėliau patvirtino, kad sutiko užimti šį postą, ir dabar sprendimą turėtų priimti „Lietuvos energijos“ arba jos pagrindinės akcininkės „Leo LT“ vadovybė.

J.Neverovičius pakeistų spalio 22 dieną atistatydinusį „LitPolLink“ valdybos pirmininką Vidmantą Jankauską. Tuomet, neradusi bendros kalbos su bendrovės stebėtojų taryba, atsistatydino dviejų narių įmonės valdyba.

Tarptautinius santykius Varšuvos ekonomikos mokykloje studijavęs 33-ejų J.Neverovičius URM dirba nuo 2001-ųjų - jis yra dirbęs Lietuvos ambasadoje Vašingtone, vėliau - Vilniuje. Iki diplomatinės tarnybos jis dirbo „City Bank“ Varšuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak diplomato, su energetika jis yra susijęs, dirbdamas Užsienio reikalų ministerijoje - jis dalyvavo, svarstant Lietuvos energetikos saugumo, jos ir Europos tinklų sujungimo klausimus.

Planuojama, kad „LitPolLink“ stebėtojų taryba naujus valdybos narius paskirs iki pasibaigs dabartinės valdybos įgaliojimai - lapkričio 30 dieną.

„LitPolLink“ yra nacionalinės energetikos bendrovės „Leo LT“ antrinės įmonės „Lietuvos energija“ ir Lenkijos įmonės „PSE-Operator“ bendrovė. Įmonė įsteigta šiemet gegužės 19 dieną, po daugiau kaip dešimtmetį trukusių šalių derybų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos energijai“ ir Lenkijos „PSE Operator“ valdo po 50 proc. „LitPolLink“ akcijų. Jos

įstatinis kapitalas yra 0,5 mln. eurų (1,726 mln. litų).

„LitPolLink“ turi parengti techninį projektą, suderinti naujų linijų trasas, atlikti poveikio aplinkai vertinimą, spręsti žemės nuosavybės, leidimų, licencijavimo klausimus, atlikti kitus parengiamuosius darbus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų