REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tris vaikus pražudžiusio policininko Sauliaus Pauliko kraujyje Klaipėdos ekspertai alkoholio neaptiko, pranešė „Žinių radijas“.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai pranešė Skuodo rajono apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras V. Vaitekūnas. Pasak jo, kol kas nėra atlikti visi tyrimai.

REKLAMA

Skuodo rajono Aleksandrijos kaime trečiadienį tris vaikus avarijoje užmušusiam ir pasprukusiam policininkui Sauliui Paulikui rajono apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėja Petronėlė Markauskienė buvo atlaidesnė nei prokuroras, kuris avarijos kaltininką prašė suimti dviem mėnesiams, rašo „Lietuvos rytas“.

Vakar uždarame posėdyje leista S.Pauliką suimti vienam mėnesiui.

Nors gyvybė buvo atimta trims vaikams, S.Pauliko įvykdyta avarija priskiriama tik prie neatsargių nusikaltimų. Už padarytą avariją, kurioje buvo mirtinai sužaloti žmonės, įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki 8 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Jei vairuotojas buvo neblaivus, laisvės atėmimo bausmė gali padidėti iki dešimties metų. Prokuroras teigė, kad yra duomenų, leidžiančių manyti, jog S.Paulikas automobilį vairavo neblaivus, tačiau tai įrodyti nebus lengva.

Pasak dienraščio, vakar pasigirdo ir S.Pauliko kaltę švelninančių versijų. Policininką ginantis Klaipėdos advokatas ėmė svarstyti, ar dešiniąja kelio puse važiavusiam ir staiga į kitą kelio juostą nusukusiam S.Paulikui negalėjo sutrukdyti į kelią įbėgę vaikai.

Ketvirtadienį kalbinti aukšti policijos pareigūnai ir rajono vyriausiasis prokuroras nedvejojo, kad S.Pauliko vairuojama mašina pirma įsirėžė į vaikus, o tik po to į stulpą. Vakar V.Vaitekūnas tuo jau suabejojo.

Jis ėmė aiškinti, kad policininko mašina iš pradžių trenkėsi į stulpą, o tik po to sukdamasi kėbulo šonu užkabino vaikus. Tokiu atveju žuvę vaikai taptų vairuotojo nevaldomos mašinos kliudytomis atsitiktinėmis aukomis, rašo "Lietuvos rytas".

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų