REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalis ir gatvėse vėl policijos patikros postai. Pareigūnai stebi ar gyventojai laikosi reikalavimų, ne vienam teko ir apsigręžti.

Savaitgalis ir gatvėse vėl policijos patikros postai. Pareigūnai stebi ar gyventojai laikosi reikalavimų, ne vienam teko ir apsigręžti.

REKLAMA

Vos leidus socialinius palaikymo burbulus – žmonės suskubo lankyti vienišų ir ligotų giminaičių. O žiemos pramogų išsiilgusieji vėl apgulė kalnelius ir vandens telkinius – šie irgi sulaukė pareigūnų dėmesio 

Džiaugiasi galimybe

Paskutiniai patikslinimai Kauno policijos pareigūnams ir šie pasklinda stebėti viešųjų erdvių. Šeštadienį ties miesto ribomis Kauno pareigūnai įrengia mobilius patikros punktus ir stabdo vairuotojus.

Vilkaviškiečiai Lina ir Aleksas kaip tik ir grįžta aplankę močiutę Jonavoje – mėnesį nematė, tad vos leidus socialinius palaikymo burbulus, kai galima lankyti vienišą žmogų, jei pats neturi pašalinių kontaktų, kaip mat suplanavo kelionę.

„Reikėjo aplankyti, viena gyvena mėnesį laiko, septyniasdešimt metų, tai užtai ir užsukom mes. Iš kaimo važiuojam, tai bulvių, daržovių, kiaušinių naminių nuvežėme“, – sako Lina ir Aleksas.

REKLAMA
REKLAMA

Kad laisviau gali pasirūpinti garbaus amžiaus mama džiaugėsi ir kiti keliautojai.

Gyventojai sako, kad tokie socialinio palaikymo burbulai reikalingi, nes kai kurių senolių emocinė būklė labai sudėtinga.

REKLAMA

„Didžiausias mūsų dėmesys gyventojų mobilumo kontrolė, tai tie mūsų blokpostai – stebėsim gyventojų judėjimą, ar jie turi pagrindą vykti iš savivaldybės į savivaldybę, ar turi teisę palikti gyvenamąsias vietas“, – teigė tarnybos organizavimo skyriaus viršininkas Virginijus Petraitis.

Deja, ne vienam norinčiam tiesiog nuvykti į kitą miestą papramogauti teko ir apsisukti. Pergudrauti pareigūnų prisidengus jautriomis kalbom nepavyko, kiti gi sakė veža maisto seneliams, bet krepšiuose pūpsojo pakeliai traškučių ir gaiviųjų gėrimų buteliai.

Įtarimų sukėlė ir neva pas ligotus giminaičius vykęs, bet beveik poros šimtų kilometrų lankstą daręs ekipažas.

Daugiau vaizdų, kaip lietuviai laikosi karantino reikalavimų – TV3 Žinių reportaže šio straipsnio pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų