REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per vakar parą Lietuvoje buvo patvirtinti 202 atvejai koronavirusinės infekcijos atvejai. 65 atvejai buvo patvirtinti Vilniaus apskrityje, 58 Kauno, 22 Klaipėdos, 15 Marijampolės, 8 Panevėžio, 28 Šiaulių, po 3 Telšių ir Utenos apskrityse.

Per vakar parą Lietuvoje buvo patvirtinti 202 atvejai koronavirusinės infekcijos atvejai. 65 atvejai buvo patvirtinti Vilniaus apskrityje, 58 Kauno, 22 Klaipėdos, 15 Marijampolės, 8 Panevėžio, 28 Šiaulių, po 3 Telšių ir Utenos apskrityse.

REKLAMA

Taip pat per praėjusią parą šalyje buvo užfiksuoti 6 įvežtiniai atvejai, iš jų po 2 iš Jungtinės Karalystės ir Baltarusijos ir po 1 iš Vokietijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų.

Iš 202 atvejų 60 asmenų užsikrėtimo aplinkybės yra nežinomos. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo. Specialistai nagrinėja šių užsikrėtusiųjų maršrutus, tad statistika dar gali keistis, jei būtų rastos sąsajos tarp atskirų atvejų.

62 atvejai buvo patvirtinti asmenims, kurie užsikrėtė po kontakto su užsikrėtusiuoju, tačiau šie atvejai, pirminiais duomenimis, nėra priskiriami protrūkiams.

REKLAMA
REKLAMA

Protrūkiuose užsikrėtė 100 asmenų. Didesni protrūkiai per vakar parą fiksuoti Vilniaus lopšelyje-darželyje „Žemyna“. Per vakar parą čia patvirtinta 7 atvejai ir su protrūkiu šioje ugdymo įstaigoje jau siejami 32 atvejai.

REKLAMA

Naujas protrūkis fiksuotas Kauno apskrityje. Spalio 10 d. vykusioje šventėje kavinėje „Pakelės svirnelis“ užsikrėtė jau 7 asmenys.

4 atvejai siejami su protrūkiu Klaipėdos Jūrininkų Ligoninės Psichiatrijos departamente Švėkšnoje. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejami 8 atvejai.

Kauno apskrityje 3 atvejai patvirtinti LSMUL Kauno klinikų Chirurgijos skyriaus protrūkyje. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejamas 21 atvejis.

3 atvejai patvirtinti Vilniaus apskrityje lopšelyje-darželyje „Taškius“. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejami 6 atvejai.

REKLAMA
REKLAMA

Per vakar parą po 2 atvejus buvo patvirtinta Klaipėdos valstybinės kolegijos, Palangos reabilitacinės ligoninės, UAB „Mars Lietuva“, studijos Moderna Vilniuje, VšĮ Panevėžio profesinio rengimo centro, UAB „Jutrix“ įmonės protrūkyje.

Per vakar parą šalyje fiksuotos 5 mirtys nuo koronavirusinės infekcijos. Pirmasis atvejis – mirusysis priklausė 60-69 metų amžiaus grupei, turėjo lėtinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 1 d. Asmuo – Blinstrubiškių socialinės globos namų gyventojas.

Antras mirties atvejis – mirusysis priklausė 70-79 metų amžiaus grupei, turėjo lėtinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 10 d. Asmuo gydytas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninės Kardiologijos skyriuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiasis mirties atvejis – mirusysis priklausė 70-79 metų amžiaus grupei, turėjo lėtinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 13 d. Atliekant židinio epidemiologinę diagnostiką, nustatyta, kad asmuo užsikrėtė po kontakto su užsikrėtusiu artimuoju.

Ketvirtas mirties atvejis registruotas Tauragės apskrityje. Mirusysis priklausė 70-79 metų amžiaus grupei, turėjo lėtinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 13 d. Asmuo buvo gydytas Kauno klinikų Nefrologijos skyriuje.

Penktasis mirties atvejis registruotas Marijampolės apskrityje. Mirusysis priklausė 90-99 metų amžiaus grupei, turėjo lėtinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 15 d. Asmuo – Marijampolės specialiųjų socialinės globos namų gyventojas.

REKLAMA

Taip pat praėjusią parą iš gydymo įstaigų gauta informacija apie 2 mirties atvejus (Šiaulių apskrityje), kai užsikrėtusieji koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 7928 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 4497 asmenys, 3276 – pasveiko.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų