REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Vilnius (nuotr. Fotodiena)

Nuo pirmojo Lietuvoje registruoto susirgimo koronavirusu iki šios savaitės pradžios Lietuvoje nustatyti 362 įvežtiniai šios ligos atvejai, penktadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

3

Nuo pirmojo Lietuvoje registruoto susirgimo koronavirusu iki šios savaitės pradžios Lietuvoje nustatyti 362 įvežtiniai šios ligos atvejai, penktadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

REKLAMA

„Įvežtiniai COVID-19 atvejai Lietuvoje registruoti iš visų žemynų, išskyrus Antarktidą, kurioje atvejų nėra užfiksuota“, – rašoma pranešime.

Daugiausia – 115 – įvežtinių atvejų nustatyta iš Jungtinės Karalystės. Anot NVSC, taip pat nemažai užsikrėtusių žmonių atvyko iš Austrijos (33), Švedijos (20) ir Jungtinių Amerikos Valstijų (18).

Visuomenės sveikatos specialistai primena, kad pirmasis asmuo, kuriam patvirtinta COVID-19 liga, vasario 28 dieną atvyko iš šiaurės Italijos.

„Didžioji dalis įvežtinių atvejų patvirtinta kovo–balandžio mėnesiais. Kovą patvirtinti 204 įvežtiniai atvejai, balandį – 98. Birželio mėnesį patvirtinti 28 įvežtiniai atvejai. Tuo metu buvo pastebėta tendencija, jog atvejai dažniausiai buvo nustatomi asmenims, grįžusiems iš šalių, kur yra didelė išvykusių tautiečių dalis ir šalių, kurios populiarios, kaip žiemos atostogų kryptys“, – teigiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

NVSC teigimu, nuo birželio vidurio, kai Lietuvoje buvo atlaisvinti per karantiną įvesti suvaržymai keliautojams, iki liepos 6 dienos registruota 18 įvežtinių atvejų. Iš jų didžioji dalis – aštuoni atvejai – yra iš Švedijos, penki – iš Didžiosios Britanijos, po keturis – iš Nigerijos ir Ukrainos.

REKLAMA

„Pagal liepos 8 dienos duomenis, didžiausias 14 dienų sergamumas Europos Sąjungos valstybėse ir Jungtinėje Karalystėje fiksuojamas Švedijoje, todėl atvykti šios šalies piliečiams į Lietuvą negalima, o iš šios šalies grįžtantiems Lietuvos piliečiams privaloma 14 dienų saviizoliacija“, – informuoja visuomenės sveikatos centro specialistai.

„NVSC taip pat įspėja, kad epidemiologinė situacija yra nepalanki ir turistų pamėgtose šalyse tokiose kaip Portugalija, kur užfiksuoti 4679 atvejai per pastarąsias 14 dienų, Bulgarijoje – 1988, Kroatijoje – 906. (...) Primename, kad privaloma izoliuotis, jeigu gyventojai atvyksta iš šalies, kurioje 14 dienų sergamumo rodiklis yra 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų ir daugiau“, – teigia jie.

Penktadienio duomenimis, per praėjusią parą patvirtinti keturi nauji COVID-19 atvejai, koronavirusu iš viso Lietuvoje užsikrėtė 1861 žmogus, tebeserga 202 asmenys, 1569 – pasveiko.

Nuo COVID-19 mirė 79 asmenys, dar 11 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų