REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) taryba penktadienį svarsto pasirengimą rinkimams ir bendradarbiavimą su koalicijos partneriais rinkimų metu. Kalbėdamas posėdyje LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis pabrėžė, jog šiandien LVŽS siekia dviejų svarbiausių  tikslų, kurie susiję su visas Lietuvos žmonėmis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) taryba penktadienį svarsto pasirengimą rinkimams ir bendradarbiavimą su koalicijos partneriais rinkimų metu. Kalbėdamas posėdyje LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis pabrėžė, jog šiandien LVŽS siekia dviejų svarbiausių  tikslų, kurie susiję su visas Lietuvos žmonėmis.

REKLAMA

Vienas iš jų – neleisti COVID-19 virusui plisti, kitas – padėti šaliai išvengti koronaviruso sukeltų socialinių ir ekonominių sunkumų bei išvengti tokios krizės, kokią Lietuva patyrė 2009-2010 m, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Stengiamės pateisinti Lietuvos žmonių lūkesčius ir tai įrodėme užklupus sunkumams. Valdžia sąžiningai, nuosekliai ir ryžtingai priiminėjo sprendimus, kurių rezultatus matome jau šiandien – su COVID-19 iššūkiu žmonių sveikatai Lietuva susitvarkė ir yra viena iš geriausiai užkardžiusių ligos plitimą valstybių. Džiaugiamės, kad ekstremalios situacijos valdymo centrui vadovauti ėmėsi LVŽS pirmininko pavaduotojas, Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Puikiai valstybės mastu situaciją valdė Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, kiti ministrai, Vyriausybės kanceliarija. Esame dėkingi LVŽS frakcijai Seime, koalicijos partneriams, kurie užtikrino, kad būtų priimti visi būtini įstatymai, atlaikė opozicijos bandymus destabilizuoti situaciją, susijusią su COVID-19 grėsmėmis žmonių sveikatai ir ekonomikai. Tai, kad visuomenės nuomonių tyrimai rodo, jog vartotojų pasitikėjimas Lietuvoje sparčiai auga, patvirtina tą faktą, kad mums sekasi kovoti ir su ekonominėmis negandomis, žmonės jaučiasi užtikrinti dėl savo ekonominės ateities ir pasitiki valstybe“, – sakė LVŽS lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos pirmininko R. Karbauskio teigimu,  LVŽS sąraše nebus naujų garsių žmonių pavardžių, kurių būtų anksčiau nesimatę LVŽS veikloje. Pasak jo, rinkimuose dalyvaus visi, kurie įrodė, kad turi politinį stuburą ir gali tinkamai atstovauti rinkėjų interesams. LVŽS rinkimuose taip pat nenaudos jokių populistinių lozungų, o stengsis maksimaliai parodyti nuveiktus darbus, kartu įvardindama ir kas nepavyko, įsipareigos išlaikyti pradėtų darbų tęstinumą bei įvardins partijos planus ateičiai.

REKLAMA

„Rinkimų kampanijos metu mes griausime mitus, kuriuos apie mus visus šiuos metus kūrė opozicija su ją remiančiomis interesų grupėmis. Mūsų sąraše bus įrašyti LVŽS žmonės, kurie gerbiami dėl savo politinių pažiūrų, kurie nėra nuvylę mūsų rinkėjų ir teisingai bei sąžiningai atstovaus juos ateityje. Vienintelė reali alternatyva LVŽS formuojamai koalicijai sekančioje Seimo kadencijoje yra koalicija, kurią formuotų konservatoriai.

Dabar žmonės galės lengvai palyginti dabartinės valdžios sprendimus su konservatorių valdžios sprendimais 2009-2010 metų ekonominės krizės laikotarpiu. Skirtumai per daug akivaizdus, o ką Tauta pasirinks, paaiškės po Seimo rinkimų." – po tarybos posėdžio sakė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

Tarybos nariai pasveikino Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio apsisprendimą dalyvauti rinkimuose Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše, pasidžiaugė, kad Saulius Skvernelis įveikė sunką ligą, kas leidžia tęsti darbą darnioje komandoje, kuri susiformavo po 2016 metų Seimo rinkimų.

LVŽS tarybos posėdyje pabrėžta, jog ypatingai svarbi koalicijos partnerių sėkmė artėjančiuose rinkimuose. Nutarta eilėje vienmandačių apygardų kelti bendrus kandidatus su koalicijos partneriais. Posėdyje patvirtinti šeši bendri kandidatai:

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas – Vilniuje, socialdarbietis Rimantas Sinkevičius – Jonavos apygardoje, šios partijos atstovė Rimantė Šalaševičiūtė – Telšių apygardoje, žemės ūkio ministras Andrius Palionis – Dainavos apygardoje, prof. Antanas Vinkus – Kuršo apygardoje, Centro partijos „Gerovės Lietuva“ lyderis Naglis Puteikis – Danės rinkimų apygardoje.  

Dėl kitų bendrų ir likusių LVŽS kandidatų bus sprendžiama kitame partijos tarybos posėdyje. Liepos pradžioje LVŽS taryba reitinguos Seimo daugiamandatėje apygardoje LVŽS keliamų kandidatų sąrašą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų