REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
117
Santaros klinikų medikai (nuotr. Vidmanto Balkūno)

Dar 2 mirtys Lietuvoje dėl koronaviruso: iš viso yra 65 aukos

žmonės mirė Antavilių pensionate ir Santaros klinikose

Antradienį Nacionalinis visuomenės sveikatos centro (NVSC) paskelbė naujausius duomenis apie koronaviruso situaciją Lietuvoje. Tapo aišku, kad per parą užfiksuotos 2 naujos mirtys.

117

Antradienį Nacionalinis visuomenės sveikatos centro (NVSC) paskelbė naujausius duomenis apie koronaviruso situaciją Lietuvoje. Tapo aišku, kad per parą užfiksuotos 2 naujos mirtys.

REKLAMA

 

Nuo koronaviruso mirė dar du žmonės – Antavilių pensionato globotinis ir Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose gydytas pacientas, antradienį BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Mirusieji yra vyresnio stipriai amžiaus – 81 ir daugiau, turėjo gretutinių ligų“, – sakė NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

Anot jos, miręs Santaros klinikų pacientas buvo gydytas Krūtinės chirurgijos skyriuje, o Antavilių pensionato globotinis – Vilniaus miesto klinikinės ligoninės padalinyje, kuriame gydomi koronavirusu sergantys žmonės.

Koronaviruso aukų skaičius išaugo iki 65, dar aštuoni susirgusieji mirė dėl kitų priežasčių.

Antradienio NVSC duomenimis, Lietuvoje iš viso patvirtinti 1639 užsikrėtimo koronavirusu atvejai.

REKLAMA
REKLAMA

Tebeserga 401 užsikrėtusysis, pasveiko – 1165 žmonės. 

Tiesa, taip pat per parą gauti 4 teigiami koronaviruso tyrimo rezultatai. Tai reiškia, kad šalyje koronaviruso atvejų skaičius išaugo iki 1639. 

REKLAMA

Skelbiama, kad pasveikusiųjų nuo šios infekcijos skaičius išaugo iki 1165.

SAM primena, kad nuo šiol dėl galimos infekcijos gali būti tiriami visi, kuriems pasireiškia ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomai. 

Svarbiausia informacija apie koronavirusą

Koronavirusas yra naujos struktūros virusas, kuris niekada anksčiau nebuvo sukėlęs infekcijų žmonėms. Pagrindiniai jo simptomai yra panašūs į gripo: karščiavimas, kosulys, apsunkęs kvėpavimas ir kiti kvėpavimo sutrikimai. Sunkesniais atvejais koronavirusai sukelia plaučių uždegimą, sunkų ūmų respiracinį sindromą, inkstų nepakankamumą ar mirtį.

REKLAMA
REKLAMA

Specifinio gydymo nuo naujojo koronaviruso sukeltos infekcijos nėra, taikomas tik simptominis gydymas. Susirgusieji gali būti visiškai išgydyti, priklausomai nuo jų sveikatos būklės bei nuo to, kada pradedamas taikyti gydymas.

Norint išvengti koronaviruso patariama laikytis bendrųjų higienos taisyklių: plauti rankas su muilu ir šiltu vandeniu, dezinfekuoti rankas, laikytis čiaudėjimo ir kosėjimo etiketo, ne mažiau, kaip 2–3 kartus per dieną vėdinti patalpas, kasdien valyti dažnai naudojamus paviršius kambaryje (pvz., naktinius stalelius, lovų rėmus ir kitus miegamojo baldus), naudoti apsaugos priemones, vengti būriavimosi, nuo kitų asmenų išlaikant bent 2 metrų atstumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtariamu koronaviruso atveju laikomas:

1) asmuo su ūmia kvėpavimo takų infekcija (staigiai prasidėjęs bent vienas iš šių simptomų: karščiavimas, kosulys, apsunkintas kvėpavimas) ir 14 dienų laikotarpiu iki simptomų pradžios keliavo ar gyveno teritorijose, kur vyksta COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) protrūkiai ar plitimas visuomenėje;

2) asmuo su ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomais ir buvęs artimame sąlytyje su patvirtintu ar tikėtinu COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) atveju 14 dienų laikotarpiu iki simptomų pradžios;

3) asmuo su sunkia ūmia kvėpavimo takų infekcija (karščiavimas ir bent vienas kvėpavimo takų ligos simptomų – kosulys, apsunkintas kvėpavimas) ir kuriam būtina hospitalizacija ir nėra nustatyta kitos etiologinės priežasties, kuri paaiškintų šiuos simptomus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų