REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estijos Saremos saloje įsikūrusiuose senelių namuose „Sudamekodu“ atliekami tyrimai dėl koronaviruso dešimtims gyventojų ir darbuotojų, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos departamentas, paaiškėjus, kad šioje globos įstaigoje užsikrėtė 22 gyventojai ir trys darbuotojai.

Estijos Saremos saloje įsikūrusiuose senelių namuose „Sudamekodu“ atliekami tyrimai dėl koronaviruso dešimtims gyventojų ir darbuotojų, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos departamentas, paaiškėjus, kad šioje globos įstaigoje užsikrėtė 22 gyventojai ir trys darbuotojai.

REKLAMA

Departamentas žada atskirai susisiekti su likusiais darbuotojais ir atlikti jiems individualius tyrimus. Artimiausiu metu planuojama paimti mėginių ir kituose Saremos globos namuose.

„Paaiškėjo, kad globos namuose plačiai paplito virusas. Globos namai buvo izoliuoti, o gyventojai, sulaukę teigiamų ir neigiamų atsakymų dėl COVID-19, yra atskirti“, – penktadienį sakė Sveikatos apsaugos departamento aukšto rango pareigūnė Kadri Juhkam.

„Šiandien greitoji pagalba tikrina visų infekuotųjų būklę ir esant poreikiui gabena žmones į ligoninę. Nė vieno iš senelių namų gyventojų būklė nėra kritinė“, – pridūrė ji.

REKLAMA
REKLAMA

„Toks didelis teigiamų rezultatų skaičius mums tapo nemalonia staigmena, nes dauguma mūsų namų gyventojų neturi ligos požymių, išskyrus du, kuriuos patikrino medicinos darbuotojai“, – sakė „Sudamekodu“ vadovė Piret Pihel.

REKLAMA

Estijoje per pastarąją parą atlikus per 1 200 tyrimų dėl koronaviruso, buvo aptikti 70 užsikrėtimo atvejai, o bendras infekuotųjų skaičius padidėjo iki 640.

Remiantis gyventojų registru, daugiausiai naujų atvejų per parą aptikta Saremos saloje (34) ir Harju apskrityje (18).

Iš viso Estijoje buvo atlikta jau daugiau nei 9 300 tyrimų. Beveik trečdalis užsikrėtusiųjų yra vyresni nei 60 metų asmenys, beveik ketvirtadalis – 40–49 metų žmonės. Penktadalis ligonių yra 50–59 metų amžiaus, o 17 proc. – 30–39 metų.

Iki penktadienio vakaro šalyje teko hospitalizuoti 48 pacientus, iš jų 10 yra kritinės būklės ir gydomi intensyvios priežiūros skyriuose. 20 žmonių pasveiko, vienas mirė.

REKLAMA
REKLAMA

Latvijoje per pastarąsias 24 val. diagnozavus COVID-19 dar 25 žmonėms, bendras šios ligos atvejų skaičius Latvijoje padidėjo iki 305, rodo Ligų prevencijos ir kontrolės centro paskelbta informacija.

Per parą šalyje buvo atlikti testai 1 046 žmonėms, o bendrai tokių testų jau atlikta 12 748.

Ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, 21 COVID-19 pacientas hospitalizuotas, trijų žmonių būklė palyginti sunki, jiems prijungti dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatai.

Latvijos epidemiologai trečiadienį paskelbė, kad naujasis koronavirusas jau ėmė plisti visuomenėje, nes ne visus naujus atvejus galima susieti su keliautojais, grįžusiais iš užsienio, ar kontaktų su jais turėjusiais žmonėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Suomijoje stabdant koronaviruso plitimą šeštadienį įsigaliojo nauji griežti suvaržymai kelionėms tarp sostinės ir likusios šalies dalies.

Apribojimai Ūsimos regione, kuriame yra sostinė Helsinkis, įsigaliojo pagal ketvirtadienį vyriausybės priimtą sprendimą, penktadienį patvirtintą parlamento po ilgų diskusijų ir kelių pataisų, pranešė visuomeninis transliuotojas „Yle“.

Judėjimas pačiame regione nėra ribojamas, tačiau valdžia ragina vietos gyventojus be svarbios priežasties neišeiti iš namų. Apribojimai įvesti iki balandžio 19 dienos.

Užkardai buvo įrengti 30-yje didžiausių kelių, ties Ūsimos riba. Be to, policininkai patruliuoja ir mažesniuose keliuose. Pasak policijos, praėjusią naktį padėtis buvo rami.

REKLAMA

Panašių kontrolės priemonių imtasi ir geležinkeliuose – policija tikrina stotis ir traukinius.

Buvo mobilizuota ir kariuomenė. Ginkluotosios pajėgos pranešė, kad policijai padeda 40 kadrinių karių ir 750 būtinąją tarnybą atliekančių kariškių.

Griežtai draudžiama perkelti žmones iš šio regiono ir į jį, tačiau Ūsimos gyventojams leidžiama sugrįžti namo. Už režimo pažeidimus bus skiriamos baudos.

Ūsimoje gyvena maždaug trečdalis (1,7 mln. iš 5,5 mln.) visų šalies gyventojų; šis Suomijoje regionas yra tankiausiai apgyvendintas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų