REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, reaguodamas į premjero Skvernelio raginimą, penktadienio naktį pranešė nušalinęs nuo pareigų Kauno klinikinės ligoninės vadovą Albiną Naudžiūną ir pavedęs atlikti vidinį tyrimą.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, reaguodamas į premjero Skvernelio raginimą, penktadienio naktį pranešė nušalinęs nuo pareigų Kauno klinikinės ligoninės vadovą Albiną Naudžiūną ir pavedęs atlikti vidinį tyrimą.

REKLAMA

„Pavesta atsakingiems Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) teisininkams, bendradarbiaujant su kitu įstaigos dalininku Lietuvos sveikatos mokslų universitetu (LSMU), skubos tvarka atlikti tarnybinį tyrimą dėl šios situacijos. Tuo tarpu kol jis bus atliekamas, ligoninės vadovas nušalinamas nuo pareigų – jį laikinai pakeis vienas iš direktoriaus pavaduotojų“, – feisbuke penktadienį pranešė A. Veryga.

Atleisti Kauno klinikinės ligoninės vadovą penktadienio vakarą ministrą paragino premjeras S. Skvernelis. Jis „skandalinga ir pasibaisėtina“ bei „nusikalstama“ vadino socialiniame tinkle pasirodžiusią informaciją su nuotraukomis. Jose matyti į maišelius supakuoti vienkartiniai Kauno klinikinės ligoninės medikų kostiumai, kurie naudojami pakartotinai. 

REKLAMA
REKLAMA

„Čia yra vienkartiniai rūbai, sudėti po gydytojų pamainos Kauno infekcinėje ligoninėje. Man rašo, kad sistema dabar ten tokia – nusirengi ir įdedi į maišą. Užrašai vardą. Atėjęs sekančią pamainą susirandi savo maišiuką ir rengiesi vėl“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė žurnalistė Daiva Žeimytė-Bilienė.

REKLAMA

Kauno klinikinės ligoninės atstovas spaudai Saulius Tvirbutas BNS sakė, kad apsauginiai kostiumai šitaip buvo taupomi kaupiami „juodai dienai“.

„Jei tai tiesa, toks Kauno klinikinės ligoninės vadovo elgesys yra mažų mažiausiai neatsakingas. Dar daugiau – taip rizikuojama ne tik pacientų, bet ir infekcinių ligų skyriuje dirbančių medikų sveikata, sukeliant realų pavojų jiems visiems“, – teigia A. Veryga.

Anot jo, naudojant tuos pačius vienkartinius rūbus gali užsikrėsti ne tik stebimi pacientai, bet ir medikai.

„Tai dirbtinai sukelta didžiulė rizika daugelio žmonių sveikatai, nes dirbant su pacientais, kurie stebimi, bet dar nenustačius jiems koronaviruso, yra didžiulis pavojus pavojingai infekcijai plisti. Tai ne vieta ir ne laikas taupyti! Šiai gydymo įstaigai buvo skirta priemonių iš rezervo. O papildomai, kiek žinau, nebuvo kreiptasi“, – feisbuke rašo ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Anot A. Verygos, greitai, pasibaigus tarnybiniam tyrimui, „bus priimti ir atitinkami sprendimai dėl ligoninės vadovo“.

„Reikiamų asmens saugos priemonių su infekciniais pacientais dirbančios gydymo įstaigos turi, jų gauna iš rezervo, kai tik paprašo. Tad vienkartiniai rūbai neturi būti taupomi - nes jie yra vienkartiniai. Be to, nuolat perkamos asmens saugos priemonės, dar šį savaitgalį naujausia siunta pasieks jas“, - pabrėžia ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų