REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos padėjėja Asta Beinoravičiūtė viename populiariame socialiniame tinkle dalinasi savo aktų nuotraukomis.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos padėjėja Asta Beinoravičiūtė viename populiariame socialiniame tinkle dalinasi savo aktų nuotraukomis.

REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministerija portalui tv3.lt patvirtino, kad portalą pasiekusiose erotinėse nuotraukose matoma moteris ir ministro padėjėja – tas pats asmuo. A. Verygos atstovė Lina Bušinskaitė-Šriubėnė susilaikė nuo išsamesnių komentarų, nes viską išsakė savo „Facebook“ paskyroje.

„Paaiškėjus informacijai, kad ministro referentė viešai skelbia erotinio pobūdžio nuotraukas socialiniuose tinkluose, kas mums visiems buvo staigmena, nedelsiant inicijavome pokyčius SAM“, – rašė L. Bušinskaitė-Šriubėnė.

Jos teigimu, jau nuo pirmadienio ministro referente dirbs iki šiol viceministrų referente dirbusi kolegė, o jos pareigas atliks iki šiol ministrui talkinusi kolegė.

REKLAMA
REKLAMA

„Toks sprendimas priimtas su administracijos vadove – kanclere ir tiesiogine darbuotojos vadove, kurios ir priėmė į darbą referentę bei vykdė atranką. Teisės aktuose nėra detalizuota, ko gali ir ko negali socialiniuose tinkluose skelbti valstybės tarnautojas iš savo asmeninio gyvenimo, tačiau egzistuoja nerašytos taisyklės, kurių privalu laikytis.

REKLAMA

Tad joms buvo išsakytos pastabos, kad darbuotojams nebuvo primintos nerašytos taisyklės, kurios visiems žinomos bei suprantamos, ir deramai nepaaiškinta darbuotojams, kokia apranga yra tinkama darbe, koks elgesys yra deramas valstybės tarnautojui ir koks nederamas, ko nereikėtų daryti po darbo.

Prevenciškai visiems darbuotojams priminsime, siekiant išvengti nesusipratimų ateityje, kaip tinkamai rengtis į darbą, koks turėtų būti valstybės tarnautojo elgesys, ko reikėtų vengti. Žinoma, suprantame, kad laikas po darbo yra asmeninis laikas ir galime veikti kas ką norime, tačiau visuomet turime galvoti toliaregiškai, siekiant nepakenkti institucijos, kurioje dirbame įvaizdžiui!“ – rašė ministro atstovė.

Ji pridūrė, jog tikisi, kad ši istorija bus pamoka kitiems asmenims, ir pastebėjo, kad „galbūt pats laikas inicijuoti bendras rašytines taisykles valstybės tarnautojams, kad būtų išvengta tokių dviprasmiškų situacijų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų