REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruodžio 2 d. viename Panevėžio rajono kaimų muitinės mobiliųjų grupių patruliui su nelegaliais rūkalais įkliuvęs I. A. per maždaug metus šitaip spėjo „pasižymėti“ jau ketvirtą kartą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Gruodžio 2 d. viename Panevėžio rajono kaimų muitinės mobiliųjų grupių patruliui su nelegaliais rūkalais įkliuvęs I. A. per maždaug metus šitaip spėjo „pasižymėti“ jau ketvirtą kartą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

REKLAMA

Oficialiai individualia veikla užsiimantis šalčininkietis nuo 2018 m. lapkričio tris sykius cigaretes gabeno automobiliais, kartą – autobusu. Pareigūnai paskaičiavo, kad bendra visų šio asmens per metus vežtų ir muitininkų sulaikytų cigarečių vertė jau siekia apie 160 tūkst. eurų.

Pirmadienį, apie 9 val. ryto Panevėžio rajono Bernatonių kaime sustabdę automobilį „Ford Mondeo“, Kauno teritorinės muitinės mobiliųjų grupių patrulio pareigūnai iškart atpažino už vairo sėdėjusį Šalčininkų gyventoją I. A. Muitininkų nenustebino ir mašinoje buvęs krovinys – rankinės su 5100 pakelių įvairių baltarusiškų kontrabandinių cigarečių „Minsk“, „Glamour“, „Queen“, „Korona“ ir „Fest“. Bendra rūkalų vertė su privalomais mokesčiais – 17 799 eurų.

Tai buvo jau ketvirtas šio asmens sulaikymas su nelegaliais rūkalais per dvyliką su trupučiu mėnesių.

Pirmą sykį I. A. Kauno TM mobiliųjų grupių pareigūnams įkliuvo dar 2018 m. lapkričio 23 d., kelyje A10, Pasvalio apylinkių Talačkonių kaime.

REKLAMA
REKLAMA

„VW Transporter“ mikroautobusą vairavęs I. A. nepakluso pareigūnų reikalavimui sustoti ir mėgino sprukti dideliu greičiu, pavojingai manevruodamas ir keldamas pavojų kitoms transporto priemonėms. Muitinės patrulis persekiojo pažeidėją iki pat Talačkonių kaimo, kuriame I. A., metęs mašiną, bandė sprukti bėgte, tačiau pareigūnų buvo pasivytas, pargriautas ant žemės, jam uždėti antrankiai. Patikrinus mašiną, paaiškėjo, kad ja gabenta 19950 pakelių (62 484 eurų vertės) nelegalių baltarusiškų cigarečių. Taip pat rasta ir 13 butelių degtinės.

REKLAMA

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis šio asmens atžvilgiu pradėję ikiteisminį tyrimą, muitinės pareigūnai jau po keleto mėnesių įsitikino, kad I. A. nė neketina mesti „šešėlinio verslo“. 2019 m. balandžio 9 d. jo vairuojamą mikroautobusą „Opel Vivaro“ muitinės kriminalistai sustabdė kelyje Vilnius – Panevėžys. Mašinoje ir vėl rastas didelis kiekis – 19 440 pakelių (kurių vertė – 61 916 eurų) cigarečių.

Trečią kartą I. A. įkliuvo 2019 m. lapkričio 9 d., kai Kauno TM patrulis kelyje A10 patikrino reisiniu autobusu vykstančių keleivių dokumentus. Pareigūnams jau gerai žinomas šalčininkietis mėgino gudrauti ir pateikė kito asmens tapatybės kortelę. Tačiau patikrinus jo bagažą – du lagaminus ir tris kelioninius krepšius, muitininkai ir vėl rado cigaretes: 5110 pakelių baltarusiškų rūkalų (jų vertė 17 633 eurų).

Šiuo metu, tris ikiteisminius tyrimus sujungus į vieną, I. A. atžvilgiu atliekami du ikiteisminiai tyrimai Kaune ir Vilniuje. Jam skirta kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti, gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Tyrimams vadovauja Kauno ir Vilniaus apygardų prokurorai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų