REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Vilniuje partrenktas kengūriukas (nuotr. Broniaus Jablonsko)

Senajame Pilaitės kelyje antradienio rytą buvo partrenka ir mirtinai sužalota vakar pabėgusi kengūra. 

12

Senajame Pilaitės kelyje antradienio rytą buvo partrenka ir mirtinai sužalota vakar pabėgusi kengūra. 

REKLAMA

Automobilis, partrenkęs gyvūną, nesustojo padėti nelaimėlei. Spėjama, kad vairuotojas galėjo ir nepajusti smūgio. 

Policijai gavus pranešimą apie partrenktą kengūrą, ji dar buvo leisgyvė, tačiau atvykus policijai jau neberodė gyvybės ženklų. 

Į įvykio vietą iškviesti kengūros šeimininkai, tačiau jie neatvyko.

Kengūrą išvežė „Grindos“ darbuotojai.

Naujienų portalas tv3.lt antradienį rašė, kad pirmadienį Pilaitės mikrorajone Smalinės gatvėje pabėgo kengūra.

Pasirodo, nedidelė kengūra sugebėjo pabėgti iš filmavimo aikštelės šalia Karoliniškių nuotekų valymo įrenginių, kur kuriama trumpametražė juosta vaikams „Vilniaus Zoo“.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau filmą kūrusi komanda komentavo: „Kūrybinė komanda labai išgyvena dėl susiklosčiusios situacijos ir reiškia užuojautą visiems susidūrusiems su šia nelaime. Susilaikiusi nuo ankstesnių komentarų, kad sutelktų savo resursus gyvūnėlio paieškoms, komanda nori informuoti, kad nuo pat pabėgimo akimirkos buvo telkiamos gausios pastangos surasti pasiklydusį gyvūną. Po dienos paieškų darbai pratęsti ir nakties metu, paieškai naudojant net specialią naktinio matymo įrangą. Vidurnaktį paieškos sustabdytos, nuodugniai išieškojus miškelį ir apylinkes bei neradus ieškoto gyvūno pėdsakų.

REKLAMA

Filmavimams ruoštasi atsakingai, atsižvelgiant į visas specialistų teikiamas rekomendacijas ne tik dėl transportavimo, laikymo sąlygų, bet ir jų filmavimosi galimybių. Kruopščiai renkantis gyvūnus kelis mėnesius iki darbų pradžios, pasirinkti tie, kurie jau turėjo panašios patirties ir kuriuos galėjo saugiai transportuoti į lokaciją.

Filmavimo dieną gyvūną lydėjo trys specialistai, kurie dėl jo staigaus elgesio vis dėlto negalėjo jo pavyti. Negalime vertinti gyvūno savijautos, bet tam, kad būtų užtikrintas gyvūno saugumas ir komfortas darbų metu, laikėmės visų mums teiktų specialistų rekomendacijų tiek vietos paruošimo, tiek transportavimo atveju.

REKLAMA
REKLAMA

Paieškų metu kreipėmės į įvairias Lietuvos draugijas, gyvūnų globos asociacijas, medžiotojus ir kitus specialistus, konsultavomės su jais gyvūno pagavimo atvejais, drauge ieškojome sprendimų, tačiau daugelis nebuvo susidūrę su specifiniu gyvūnu ir mažai galėjo padėti.

Tad darsyk visos komandos vardu, išties reiškiame užuojautą ir išgyvename gyvūnėlio nelaimę, dėsime visas pastangas palaikyti savininkus šios nelaimės akivaizdoje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų