REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje, netoli daugiabučių, popiet prasidėjo dar neregėtos gaudynės – iš nedidelės filmavimo aikštelės pabėgo kengūra.

Vilniuje, netoli daugiabučių, popiet prasidėjo dar neregėtos gaudynės – iš nedidelės filmavimo aikštelės pabėgo kengūra.

REKLAMA

Laisvai po sostinės gatves liuoksinti kengūra. Būtent toks vaizdas keletą vilniečių šiandien privertė suabejoti jų sveika nuovoka. Pasirodo, nedidelė kengūra sugebėjo pabėgti iš filmavimo aikštelės ir ji iki šiol nerasta ganosi Pilaitės miškuose.

Viena vilnietė šiandien pasidalino nuotrauka, kuri socialiniame tinkle „Facebook“ sukėlė tikrą audrą. Daug kas galvojo, kad tai – pokštas, tačiau, pasirodo, visiškai rimtai, Vilniuje, šią itin žvarbią, visai Australijos klimato neprimenančią dieną pasimetė kengūra.

Šalia Karoliniškių nuotekų valymo įrenginių kuriama trumpametražė juosta vaikams „Vilniaus Zoo“. Įvykiams pasisukus neplanuota linkme, filmavimo grupės nariai atrodė ir sutrikę, ir sunerimę. Ką nors komentuoti į kamerą jie griežtai atsisakė.

REKLAMA
REKLAMA

O štai greta gyvenanti Danutė mielai dalijasi neregėtu reginiu. Moteris, išėjusi į savo balkoną, pirmadienį po pietų paprasčiausiai negalėjo patikėti savo akimis:

REKLAMA

„Mačiau. Mažiukė tokia. Nu ką, ką? Neiššoksi iš 4 aukšto ir paskui ją nubėgsi. Aš tik mačiau, kaip ji prabėgo. Mes gyvenam kaip tik prieš miškelį ir aš kaip tik išėjau pažiūrėti į balkoną gamtos, ir tą kengurytę pamačiau. Stebuklų stebuklai.“

Moteris neslepia pamaniusi, kad ją ištiko haliucinacijos:

„Bet taip greitai ji bėga… Labai greitai, žinokit, ji nubėgo. Tiesiog momentas buvo. Paskui aš dar žiūrėjau, į kitą balkoną išlėkiau. Kur aš jau ją matysiu. Vat taip, žinokit… Labai įdomu…Pirmąsyk gyvenime mačiau nedidelę tokią kengūrą, bėgančią palei mišką“, – pasakoja moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Filmavimo grupės dalis narių puse lūpų pasakoja, kad kengūros pabėgimas jiems buvo labai netikėtas. Esą iš privataus zoologijos sodo pasiskolinta, pusiau prijaukinta kengūra prieš pat filmavimo pradžią iš savo aptvaro išsprūdo per akimirksnį.

Pajutusi laisvę ji iš karto pasileido netoliese esančio parko link. Netrukus atsirado ir smalsuolių, bandžiusių savomis akimis išvysti laisvai po Pilaitės miškus šuoliuojančią kengūrą.

Štai, ką pasakoja sutikti žmonės:

„Dairėmės, dairėmės. Rumba uostinėjo, uostinėjo, bet nieko tokio neįprasto neužuodė. Tik zuikius, stirnas ir ką jau daugiau čia ji gali užuosti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš nežinau,nei iš kur ji pabėgo, nei kas čia buvo. Tik girdėjau „Facebooke“,Pilaitės gyventojų bendruomenės grupėje buvo parašyta.“

Kengūros savininkė, privataus zoologijos parko vadovė, nepanorusi atskleisti savo vardo, dėl pradingusio žinduolio vienareikšmiškai kaltina filmavimo grupę. Esą jie žadėjo puikias kengūriukui sąlygas, tačiau tokios jos toli gražu nebuvo.

„Mes nelabai norėjom į tą filmavimą važiuoti. Tai jie tiesiog maldavo mūsų. Būkit geri, mus išgelbėkit, mes norim statyti kiną ir mes paklausėm – ar ten mūsų gyvūnams bus saugu? Jie pasakė, kad bus tikrai saugu. Viską padarysim, kas iš mūsų pusės“, – sako privataus zoologijos sodo direktorė.

REKLAMA

Moteris aiškina, kad kengūros voljeras buvo paruoštas netinkamai.

„Ten ta kengūra išmušė voljerą. Pastatytas voljeras iš segmentų ir jie buvo ne tai, kad sutvirtinti su kažkokiu metalu,bet jie buvo sutempti plastmasinias tempikais. Ir viskas.Kengūra atsitrenkė į tuos tempikus. Jie buvo paprasčiausiai nesaugiai padaryti.“

Pasak Kauno zoologijos sode dirbančio biologo, kengūra, iki kol bus surasta, lietuvišką darganą išgyventi turėtų.

„Ir Australijoje būna žiemos, ir tose dykumose būna šalta. Bet kengūra gali kažkiek aklimatizuotis, net iki 0 temperatūros, gal žemiau 0, bet ji jau turi turėti spec. kailį, turi būti gerai įmitusi. Šiaip ji vegetarė, šiuo metu dar rastų kuo maitintis“, – teigia biologas Benas Noreikis.

Privataus zoologijos sodo šeimininkai, pasitarę su teisininkais,jau surašė kengūros pirkimo-pardavimo aktą. Kengūrą praganę kūrėjai turės už ją susimokėti ir bus įpareigoti ją surasti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų