REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konservatorė Gintarė Skaistė siūlo visose savivaldybėse įtvirtinti centralizuotą priėmimo sistemą į ugdymo įstaigas.

Konservatorė Gintarė Skaistė siūlo visose savivaldybėse įtvirtinti centralizuotą priėmimo sistemą į ugdymo įstaigas.

REKLAMA

Švietimo įstatyme G. Skaistė siūlo nustatyti, kad „priėmimas į valstybines ir savivaldybės ikimokyklinio, priešmokyklinio ir bendrojo ugdymo mokyklas organizuojamas naudojant centralizuotą prašymų pateikimo ir gyventojų informavimo informacinę sistemą, vadovaujantis nešališkumo principu“.

Seimo narės siūlymu, centralizuotas elektroninis priėmimas į švietimo įstaigas visose savivaldybėse turėtų pradėti veikti nuo 2021 metų gegužės 1 dienos.

Pataisos aiškinamajame rašte G. Skaistė pažymi, kad pusė Lietuvos savivaldybių į darželius vis dar priima be bendros elektroninės registracijos, o kiekvienas atskirai registruodamas prašymus popierinėse knygose, o tai apsunkina darželių tinklo planavimą, sukuria sąlygas korupcijai.

„Tėvai dažnai pateikia prašymus į kelis darželius vienu metu, taip yra apsunkinamas darželių tinklo planavimas, nebegalima nustatyti, kiek ir kokių darželio vietų toje savivaldybėje iš tikrųjų reikia“, – sakoma rašte.

Seimo narė taip pat remiasi Specialiųjų tyrimų tarnybos išvada, kad savarankiškas darželių eilių formavimas įstaigose dažnai tampa piktnaudžiavimo įrankiu, iškyla didesnė kyšio davimo tikimybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų