• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rudeniui įsibėgėjant, savaitgaliais vis daugiau laiko norime praleisti namuose. Staiga grįžta noras gaminti, eksperimentuoti virtuvėje ir nustebinti šeimą bei draugus. Čia į pagalbą visuomet skuba ir TV3 žiniasklaidos grupės laida „Kotrynos burtai“, kurioje – paprastai paruošiami, tačiau itin gardūs patiekalai.

Rudeniui įsibėgėjant, savaitgaliais vis daugiau laiko norime praleisti namuose. Staiga grįžta noras gaminti, eksperimentuoti virtuvėje ir nustebinti šeimą bei draugus. Čia į pagalbą visuomet skuba ir TV3 žiniasklaidos grupės laida „Kotrynos burtai“, kurioje – paprastai paruošiami, tačiau itin gardūs patiekalai.

REKLAMA

Kotryna Starkienė pasiruošusi nustebinti ir šį savaitgalį. Ji žiūrovams pristatys ne tik modernių balandėlių receptą, bet ir pradžiugins smaližius slyvų pyragu. Kaip pasigaminti desertą, ji atskleis laidoje, o balandėlių receptu dalijasi nedelsdama.

Modernūs balandėliai

Ingredientai:

kopūstas;

kilogramas maltos kiaulienos;

didelis svogūnas;

kimchi kopūstai (nebūtina);

druska;

malti pipirai.

Padažui:

graikiškas jogurtas;

šiek tiek grietinės;

krapai;

česnakas;

druska;

malti pipirai.

 

Gaminimo eiga

Išpjaukite kopūsto kotą ir įdėkite jį į didelį puodą su verdančiu vandeniu. Kopūstą apvirkite ir išimkite. Leiskite ataušti.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu naudojate kimchi, smulkiai juos supjaustykite ir sudėkite į maltą mėsa. Tuomet suberkite prieskonius, sudėkite stambia tarka sutarkuotą svogūną ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

 

Atskirkite kopūsto lapus. Jeigu jie sunkiai atsiskiria, įdėkite kopūstą atgal į verdantį vandenį. Išpjaukite arba šiek tiek padaužykite kočėlu kopūsto kietąją dalį. Vienoje kopūsto lapo pusėje įdėkite didelį šaukštą mėsos įdaro, jį suplokite ir paskirstykite per pusę lapo. Užlenkite lapą, sulyginkite kraštus. Balandėlius kepkite sviesto ir aliejaus mišinyje. Apkepkite vieną pusę, tada apverskite ir apkepkite kitą pusę. Sumažinkite kaitrą ir palikite balandėlius kelioms minutėms troškintis. Patiekite su padažu.

 

Pagaminkite padažą. Krapus ir česnako skiltelę smulkiai sukapokite ir sudėkite į dubenį. Įdėkite jogurtą, grietinę, prieskonius ir viską labai gerai išmaišykite. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3!

Kviečiame atrasti naują tv3.lt turinį! Nuo šiol portale jūsų laukia kasdien nauji testai – išbandykite savo žinias ir smagiai praleiskite laiką.

REKLAMA
atsirado,,naujoviškai''-nemokėjai turbūt
atsirado,,naujoviškai''-nemokėjai turbūt
vargše tu, seniai visi tą moka gamint,ir neversk čia kalnų grietinės į bliūdą, ...
Čia kopūstų marmalynė,nusižiūrėta kaž Azijoj,o ne balandėliai.Balandėliai yra balandėliai,ir jokia kita marmalynė balandėliais būt negali
Pasakykit tai virėjai, kad bent nusimautų žiedus, prieš kišdama rankas į faršą. Negaliu žiūrėt į tokias nevalas.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų