• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Šių šašlykų į pajūrį važiuoja net iš Vilniaus: paragavus – negali sustoti (nuotr. Riebaus katino)

Manau, kiekvienas savo gyvenime esate bent kartą kepęs šašlykus, o kas antras bent kartą juos pats marinavęs. Tad visi turime ir įvairiausios su tuo procesu susijusios patirties. Kažkas druskos padaugino, kažkas pamiršo šašlykus kepant laiku apversti. O kai aptingstame namie kepti šašlykus, ar norime save palepinti kitų kepamais vykstame pas draugus, arba ieškome maitinimo įstaigos juos kepančios.

4

Manau, kiekvienas savo gyvenime esate bent kartą kepęs šašlykus, o kas antras bent kartą juos pats marinavęs. Tad visi turime ir įvairiausios su tuo procesu susijusios patirties. Kažkas druskos padaugino, kažkas pamiršo šašlykus kepant laiku apversti. O kai aptingstame namie kepti šašlykus, ar norime save palepinti kitų kepamais vykstame pas draugus, arba ieškome maitinimo įstaigos juos kepančios.

REKLAMA

Šį kartą Katinai nusprendė ne draugus savo vizitu varginti, o išlėkė išbandyti senai Klaipėdoje veikiančios šašlykinės „Armėniška virtuvė”.

Apsilankė šašlykinėje

Vargu ar rasime bent vieną klaipėdietį, kuris čia nebūtų lankęsis arba nebūtų apie šią vietą bent girdėjęs.

Jūs neįsivaizduojat koks alkanas aš nuvažiavau į šią šašlykinę.

O kai padavėja priimdama užsakymą pasiteiravo, gal mums užteks pusės porcijos charčio aš net biškutuką pyktelėjau ant jos.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, ji geranoriškai rūpinosi mano pinigine norėdama apsaugoti nuo bereikalingų išlaidų.

Sriubų porcijos didelės, o dar pagrindiniai patiekalai, ar tiek suvalgysite, – pasitikslino ji.

Suvalgysiu kiek užsakiau, o jei bus skanu dar ir pakartosiu, – atsakydamas nuraminau ją.

Kai atnešė sriubas, nužvelgęs charčio, pirma ką pagalvojau, kad jos rūpestis mūsų skrandžiais buvo perdėtas. Charčio sriubos porcija buvo nei didelė, nei maža.

REKLAMA

Tik va jei būčiau paklausęs jos ir užsakęs pusinę, tai vaizdelis lėkštėje išties būtų atrodęs graudesnis.

Bet ją valgiusiai Katinienei jos buvo per akis. Ji net džiūgavo, kad ši sriuba nebuvo nužudytą per dideliu aitriųjų paprikų pagalba. Jų buvo, bet jos nedominavo.

Puikiai įgyvendinta Charčio klasikinė versija, gal tik patiekta kiek vėsesnė nei tokios temperatūros, kokios rekomenduojama patiekti sriubą svečiams.

REKLAMA
REKLAMA

Chašlama su aviena buvo ne tik akims graži paganyti, bet labai skani ir soti sriuba, kurios pakaktu bet kuriai moteriškei privalgyti, bet tik ne man Riebiam katinui.

Po sriubų su nekantrumu laukdamas pagrindinių patiekalų virs dirsčiojau į terasoje pūpsančią didelę šašlykinę, kurioje buvo kepami šašlykai.

O kelis iešmus nuėmus savo užsakymo sulaukėme ir mes.

Katinienė užsisakiusi liulia kebabą savo pasirinkimu džiaugėsi, nes vizualiai jos porcija atrodė kiek mažesnė nei mano šašlyko. O baimės tos dėl papildomų gramų į grakščią jos figūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liulia kebabas buvo iš maltos jautienos ir kiaulienos, bet kepant mėsa nė kiek neišsausėjo. Tai patvirtindama Katinienė su manimi pasidalino net mažyčiu kebabo gabalėliu.

Įkėliau daugiau kiaulienos šašlykų nuotraukų manydamas, kad gal jų pagalba pavyks perteikti tą skonį, kuriuo mėgavausi valgydamas kiekvieną mėsos gabaliuką.

Kad ir kaip mes lietuviai stengtumės, kad ir kokius slapčiausius šašlykų receptus išbandytume vargu ar mums kada pavyks iškepti šašlykus taip kaip kepa juos armėnai.

REKLAMA

Sultingi, prieskoniais nenužudytas mėsos skonis. O dar tie birūs ryžiai ir tik tik papjaustytas daržovės garnyrui.

Reziumuoju. Vienintelis kas man randantis šašlykinėje „Armėniška virtuvė” neleido pasijusti kaip Armėnijoje tai pilstoma gira. Va jei vietoje jos būčiau gurkšnojęs kokį gerą, sodrų, raudoną armėnišką vyną, tada tie pojūčiai apie buvimą Armėnijoje būtų buvę daug stipresni.

Įvertino vietą

Džiaugiuosi, kad ši puiki kavinė su vienais skaniausių šašlykų Lietuvoje randasi mano gimtajame mieste Klaipėda ir į ją žmonės šašlykų atvyksta net iš Vilniaus.

Vertinu šašlykinę 5/5, ir mieli heiteriai prašau pasižymėti, kad Katinams šį kartą buvo labai skanu.

„Armėniška virtuvė”

Molo g. 33, Klaipėda

Šaltinis: Riebus katinas

Kokiu glušu nedaėdusiu reikia būti, kad dėl šašlyko grūstis į pajūrį.
Grybai randasi,profesoriau,o tu- "esi",šašlykinė-"yra"..
Katinui -atlikau tyrimą
Katinui -atlikau tyrimą
"Vargu ar rasime bent vieną klaipėdietį, kuris čia nebūtų lankęsis arba nebūtų apie šią vietą bent girdėjęs"
Nežino 95 proc. klaipėdiečių.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų