Šį kartą Katinai nusprendė ne draugus savo vizitu varginti, o išlėkė išbandyti senai Klaipėdoje veikiančios šašlykinės „Armėniška virtuvė”.
Apsilankė šašlykinėje
Vargu ar rasime bent vieną klaipėdietį, kuris čia nebūtų lankęsis arba nebūtų apie šią vietą bent girdėjęs.
Jūs neįsivaizduojat koks alkanas aš nuvažiavau į šią šašlykinę.
O kai padavėja priimdama užsakymą pasiteiravo, gal mums užteks pusės porcijos charčio aš net biškutuką pyktelėjau ant jos.
Žinoma, ji geranoriškai rūpinosi mano pinigine norėdama apsaugoti nuo bereikalingų išlaidų.
Sriubų porcijos didelės, o dar pagrindiniai patiekalai, ar tiek suvalgysite, – pasitikslino ji.
Suvalgysiu kiek užsakiau, o jei bus skanu dar ir pakartosiu, – atsakydamas nuraminau ją.
Kai atnešė sriubas, nužvelgęs charčio, pirma ką pagalvojau, kad jos rūpestis mūsų skrandžiais buvo perdėtas. Charčio sriubos porcija buvo nei didelė, nei maža.
Tik va jei būčiau paklausęs jos ir užsakęs pusinę, tai vaizdelis lėkštėje išties būtų atrodęs graudesnis.
Bet ją valgiusiai Katinienei jos buvo per akis. Ji net džiūgavo, kad ši sriuba nebuvo nužudytą per dideliu aitriųjų paprikų pagalba. Jų buvo, bet jos nedominavo.
Puikiai įgyvendinta Charčio klasikinė versija, gal tik patiekta kiek vėsesnė nei tokios temperatūros, kokios rekomenduojama patiekti sriubą svečiams.
Chašlama su aviena buvo ne tik akims graži paganyti, bet labai skani ir soti sriuba, kurios pakaktu bet kuriai moteriškei privalgyti, bet tik ne man Riebiam katinui.
Po sriubų su nekantrumu laukdamas pagrindinių patiekalų virs dirsčiojau į terasoje pūpsančią didelę šašlykinę, kurioje buvo kepami šašlykai.
O kelis iešmus nuėmus savo užsakymo sulaukėme ir mes.
Katinienė užsisakiusi liulia kebabą savo pasirinkimu džiaugėsi, nes vizualiai jos porcija atrodė kiek mažesnė nei mano šašlyko. O baimės tos dėl papildomų gramų į grakščią jos figūrą.
Liulia kebabas buvo iš maltos jautienos ir kiaulienos, bet kepant mėsa nė kiek neišsausėjo. Tai patvirtindama Katinienė su manimi pasidalino net mažyčiu kebabo gabalėliu.
Įkėliau daugiau kiaulienos šašlykų nuotraukų manydamas, kad gal jų pagalba pavyks perteikti tą skonį, kuriuo mėgavausi valgydamas kiekvieną mėsos gabaliuką.
Kad ir kaip mes lietuviai stengtumės, kad ir kokius slapčiausius šašlykų receptus išbandytume vargu ar mums kada pavyks iškepti šašlykus taip kaip kepa juos armėnai.
Sultingi, prieskoniais nenužudytas mėsos skonis. O dar tie birūs ryžiai ir tik tik papjaustytas daržovės garnyrui.
Reziumuoju. Vienintelis kas man randantis šašlykinėje „Armėniška virtuvė” neleido pasijusti kaip Armėnijoje tai pilstoma gira. Va jei vietoje jos būčiau gurkšnojęs kokį gerą, sodrų, raudoną armėnišką vyną, tada tie pojūčiai apie buvimą Armėnijoje būtų buvę daug stipresni.
Įvertino vietą
Džiaugiuosi, kad ši puiki kavinė su vienais skaniausių šašlykų Lietuvoje randasi mano gimtajame mieste Klaipėda ir į ją žmonės šašlykų atvyksta net iš Vilniaus.
Vertinu šašlykinę 5/5, ir mieli heiteriai prašau pasižymėti, kad Katinams šį kartą buvo labai skanu.
Šaltinis: Riebus katinas
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!
Nežino 95 proc. klaipėdiečių.