• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ne, ne salotos – nors salotos man skamba kur kas rimčiau, nei mišrainė. Bet salotos – tai žali salotų lapai ir dar kokios nors žalios ar virtos daržovės. O mišrainė – tai „pamakaluoti“ produktai, kuriose nėra jokių salotų lapų“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

„Ne, ne salotos – nors salotos man skamba kur kas rimčiau, nei mišrainė. Bet salotos – tai žali salotų lapai ir dar kokios nors žalios ar virtos daržovės. O mišrainė – tai „pamakaluoti“ produktai, kuriose nėra jokių salotų lapų“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

REKLAMA

Šį kartą aprašysiu paprastą, greitai paruošiamą ir skanią mišrainę. O kadangi ją galima sumaišyti ir su majonezu, ir su aliejumi tai abu variantus – jau aprašiau. Matote, kaip greitai. Ji taip greitai ir ruošiama.

Jums reikės:

  • karšto rūkymo žuvies (man skaniausia su ešeriu, bet nieko ir su jūros lydeka),
  • 1 svogūno galvutė,
  • 1 obuolys,
  • konservuotų žirnelių,
  • 5 pipirų mišinio,
  • svogūno laiškų, krapų,
  • aliejaus arba majonezo.

REKLAMA
REKLAMA

Pakepkite susmulkintą svogūną ant aliejaus, kol truputį pagels. Palikite atvėsti. Išdarinėkite rūkytą žuvį, plėšykite ją gabalėliais ir dėkite į salotinę. Suberkite žirnelius (be skysčio), sudėkite kubeliais supjaustytą obuolį ir kepintus svogūnus.

REKLAMA

Supjaustykite svogūno laiškus, krapus ir taip pat sudėkite į salotinę. Paskaninkite pipirais. Druskos į šias salotas tikrai nereikia, nes žuvis dažnai būna ir taip sūroka. O dabar, jau jums rinktis su kuo šiandiena norite jas valgyti – su majonezu ar aliejumi?

Jei salotas gaminsite su majonezu, stenkitės nepilti  likusio nuo kepintų svogūnų aliejaus. Skanaus!

 

Kviečiame atrasti naują tv3.lt turinį! Nuo šiol portale jūsų laukia kasdien nauji testai – išbandykite savo žinias ir smagiai praleiskite laiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų