Paprasta ir be galo skanu: prisiminė tobulą orkaitėje keptos lašišos receptą

„Ruošdama patiekalą iš lašišos visada žinau, kad tai bus greita ir be galo skanu. Kadangi lašišai pakanka vos keletos minučių keptuvėje arba 12–15 minučių orkaitėje, dėl to lašišą ruošti vakarienei yra vienas malonumas. Ir tikiuosi Jūsų nenustebinau tokiu trumpu lašišos ruošimo laiku. Visgi lašišą labai greitai galima perkepti, o tada jau nieko gero, ant lėkštės prieš nosį turėsite sausą žuvies gabalą. Dėl šios priežasties, visada savo receptuose pabrėžiu, kad reikia atidžiai sekti lašišos kepimo laiką“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė.

Reikės: 450 g lašišos file su oda; 150 g špinatų; 100 g maskarponės sūrio; 1 citrinos; 2 skiltelių česnako ; 2 valg. š. pieno; druskos; juodųjų pipirų.

Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Lašišos file supjaustome į 3 lygius gabalėlius, apibarstome druska, pipirais. Česnako skilteles nulupame, supjaustome griežinėliais. Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ant stipresnės ugnies. Sudedame lašišos gabalėlius ir kepiname 1 minutę, tada apverčiame ir kepiname dar 1 minutę. Iškepusią lašišą sudedame į lėkštę ir atidedame į šalį.

Toje pačioje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant silpnesnės ugnies. Sudedame česnaką ir kepiname nuolat maišant apie 30 sekundžių. Tada sudedame špinatus, išspaudžiame pusės citrinos sultis, pagardiname druska, pipirais. Įmaišome maskarponės sūrį, supilame pieną ir viską išmaišome. Kepiname, kol špinatai suminkštėja. Supilame padažą į indą skirtą kepimui orkaitėje.

Likusią citriną supjaustome griežinėliais, išdėliojame ant padažo ir sudedame lašišos gabalėlius. Kepame įkaitintoje orkaitėje ~6-8 minutes, kol lašiša iškepa (tik neperkepkite!). Patiekiame su ryžiais, bulvėmis ar kitomis daržovėmis. Skanaus!


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų